vbulletin upgrade işleminde veritabanı hataları, çakışmalar, uyumsuzluklar ve her türlü sorunu önlemek açısından aşağıdaki şekilde güncellemelerinizi yapmanızı öneririm:
1. Product ve Plug-in eklentilerini panelden disable yapın.
2. Orjinal dosyaları ftp yoluyla ayrı bir klasöre yükleyin.. (örnek: vb306)
3. Çalışan forumunuzun veritabanı yedeğini alın (ssh yolu ile).
4. vb306 için yeni bir veritabanı oluşturun.
5. Oluşturduğunuz veritabanına; çalışan forumunuzdan aldığınız yedeği yükleyin.
6. FTP yoluyla gönderdiğiniz vb306 için includes/config.php dosyasından veritabanı bağlantısını yapın.
7. vb306/install/upgrade.php dosyasını çalıştırın ve güncelleme işlemlerini başlatın, son adıma kadar herşeyin sorunsuz bir şekilde bittiğinden emin olun.
8. Yönetim panelinizi ve siteyi tarayıcınızdan görüntüleyin (siteadresi/vb306/index.php) herhangi bir sorun, hata v.b. yoksa güncelleme başarılı demektir.
Eski çalışan sitenizin klasörünü, veritabanını yedekliyip tar ile arşivleyip kütüphanenize kaldırın
belki ileride lazım olur.
vb306 klasörünüde daha önce forumunuz için hangi dizin adınız kullanıyorsanız o şekilde değişiklik yapın, örnek: (/forum/) ve kullanmaya başlayın.
Sorunsuz güncellenmiş vB forumunuz hayırlı olsun.
Ben bu yöntemi her forumumu güncellediğimde uyguluyorum, bu şekilde olası veritabanı hataları, veri kayıplarını %100 önlüyorum. Güncelleme sırasında bir sorun olsa bile eski siteniz halen çalışır durumda ve değişiklik yapılmamış olduğundan avantajlı olan siz olursunuz.