Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Estağrufullah, kusur falan yok. "sefaat.wp_yeniusers doesn't exist" sefaat isimli veritabanında wp_yeniusers isimli tablo tamamiyle yok demektir.
Eğer daha önceden de olmasaydı, yine aynı hatayı alırdınız.
Neden böyle birşey yapmış olabilir ?
-nickname'i de islami olduğu için, benim database'im anlamına getirmiş olabilir.
-içinde islami bilgiler olduğunu vurgulamak istemiş olabilir.
-dediğin gibi "bu bir din vazifesidir" anlamına getirmiş olabilir
-bunlardan hiçbiri aklından geçmemiş, öylesine...
wp_yeniusers ve wp_yeniterm_taxonomy isimli tablolar veritabanınızda bulunmadığı için hata alıyorsunuz.
Sorun nasıl oluşmuş olabilir ?
-Yedek alınırken veya içeri aktarılırken yarım kalmış olabilir.
-Düşük bir ihtimal isimler değişmiş olabilir.
Nasıl düzeltilebilir ?
-Veritabanını sıfırlayıp...
Check box'ları işaretleyip, seçilileri düzenle diyerek karşılaştırma bölümünden düzeltebilirsin. Ama içerik en baştan utf-8 olarak girdiği için bunu yapmanla varolan içerikte karakterlerde olumlu yönde değişim olacağını zannetmiyorum.
eaccelerator, zend optimizer gibi php hızlandırıcı bir sistem. Benim bahsettiğim olay, sql caching, yani sayfada sürekli sql sorgusu çalıştırıp mysqli yormak yerine, sql sorgularını daha az çalıştırıp alınan sonuçları .txt dosyalarda depolayıp sonrasında sayfada göstermek.
Basit bir örnekle...
Sanırım hazır scriptler yerine kendinizin yazmış olduğu scriptleri kullanıyorsunuz. Tavsiyem, tüm sitelerinizi cache'lerseniz, gözle görülür yararı olacaktır. Yüksek hitli sitelerde cahce şart oluyor.
Bildiğim kadarıyla bir proxy sunucu. Gelen talepleri makine yerine bu sistem karşılıyor ve cacheleyerek bir kopyasını saklıyor. Sonrasında aynı talep gelince, yanıt daha çabuk geliyor. Tasarruf ve hız için birebir diyorlar. Ama pek fazla bilgim yok, öyle midir, değil midir diye. Ama şimdi...
Ben, yazdığım bir scriptte genel bir klasör altında üyelerin id numaralarıyla isimlendirerek alt klasörler oluşturmuştum. Tek bir klasörde, binlerce fotoğrafı açmaya çalışmak yerine bu şekilde daha rahat bir erişim imkanın oluyor ve çok düzenli oluyor.
Ayrıca söylemeyi atladığım bir olay, şu anda çalıştırabiliyorum system dosyasını ama şu şekilde ;
php.ini'de safe_mode=on fakat plesk panelden safe_mode'u etkisiz hale getiriyorum ancak böyle oluyor. Peki bunun bir zararı var mıdır ?
Makinede tek hesap yok, birden fazla hesap sahibi var. Birden fazla çalışan scriptler var. Bu açıkçası beni korkutuyor. Sonuçta system komutlarının çalıştırılması önemli bir durum. Bu komutlarla bildiğiniz gibi herşeyi yapabilmek mümkün. Ve asıl gerçekten kafamı kurcalayan, mantığımın almadığı...
O kaynakta gördüğüm yanlış bilgiymiş. Az önce denedim. Fakat safe_mode'u off durumuna getirir getirmez sadece safe_mode_exec_dir'de tanımladığım dizinde değil, heryerde system komutu çalışır duruma geldi.
Disable func. listesinde system ve exec fonksiyonlarını çıkartmıştım. Şimdi bir kaynakta gördüğüme göre, safe_mode on durumundayken safe_mode_exec_dir'i etkisiz hale getiriyormuş. safe_mode off iken safe_mode_exec_dir tanımlıysa sadece o dizinde system komutları çalışıyormuş. Birazdan bunu...
Safe mode on durumundayken, safe_mode_exec_dir'de system komutunun çalışacağı dosyanın bulunduğu klasör tanımlanmışken ve buna rağmen system('ls'); çalışmıyorsa başka ne gibi alternatifler olabilir ?
Çıldırmamak elde değil :) safe_mode off, herşey izinli olmasına rağmen çalışmıyor çalışmıyor çalışmıyor. Sayfamdaki tek kod, yukarda yazdığım kod. Eğer olurda çözebilirsem, kesin hata kaynağını buraya yazacağım, örnek temsil etmesi açısından.
Çıldırmamak elde değil :) safe_mode off, herşey izinli olmasına rağmen çalışmıyor çalışmıyor çalışmıyor. Sayfamdaki tek kod, yukarda yazdığım kod. Eğer olurda çözebilirsem, kesin hata kaynağını buraya yazacağım, örnek temsil etmesi açısından :)
Merhaba,
FFMPEG kurduğumuz makinede, ssh'da
ffmpeg -i test.avi -ar 22000 -ab 16 -f flv -s 320x240 test6.flv
komutunu girdiğimizde hiç problem çıkartmadan çalıştırıyor ve convert işlemini gerçekleştiriyor. Fakat php'de system() veya exec() fonksiyonları ile yazdığımızda hiçbir işlem yapmıyor...
Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.