Yapay zeka birçok tanınan uygulamaların hayat damarlarına kadar işlemeye başladı. Natürel ki Discord da bundan geri kalmadı. Fakat Discord kullanıcıları 1 aralıktan itibaren Clyde ile sohbet edemeyecek. Zira tanınan uygulama Discord, deneysel yapay zeka sohbet robotu Clyde’ı kapatma kararı aldı. Şirketin neden bu türlü bir karar verdiği ise şimdi bilinmiyor. İşte detaylar…
Discord yapay zeka sohbet robotu Clyde’ı kapatacak!
Discord, birinci olarak bu yılın başlarında Clyde’ın yapay zeka özelliklerini test etmeye başladı. Şirket sohbet robotunun Discord kullanıcılarıyla sohbet etmesine ve soruları yanıtlamasına imkan tanıyan OpenAI modellerini kullanıyor. Çok fazla test yaptı. Ayrıyeten şirket, bu robotu sohbet ve topluluklar uygulamasının temel bir kesimi haline getirmeyi planlamıştı.
Discord, bir dayanak notu paylaştı. Yaptığı paylaşımda sohbet robotunun ay sonunda devre dışı bırakılacağını açıkladı. Şirket, kullanıcıların 1 aralıktan itibaren sunucu sohbetlerinde Clyde’ı çağıramayacaklarını belirtti.
Sohbet robotu Clyde’ın neden apansız kapandığı ise muhakkak değil. Tahminen de gelecekte sadece Nitro’ya özel fiyatlı bir özellik olarak geri dönebilir. Ya da Discord, test periyodundan gereğince ders almıştır. Bu yüzden de bir yapay zeka sohbet robotunu kullanmaktan vazgeçmiş de olabilir. Lakin bu düşük bir mümkünlük.
Discord, yapay zeka tarafından oluşturulan konuşma özetleri de dahil olmak üzere çeşitli yapay zeka özelliklerini deniyor. Bu, Discord kullanıcılarının kaçırmış olabilecekleri konuşmaları yakalamalarına imkan tanıyor. Bu özellik birden fazla vakit dilimine yayılan sunucular için hayli kullanışlıdır.
Şirket birebir vakitte geliştiricilerin Discord için yapay zeka uygulamaları geliştirmelerine yardımcı olmak istiyor. Bunun için uygulamayı fon ve kaynaklarla platformunu yapay zeka geliştiricilerinin konutu olarak pozisyonlandırmaya çalışıyor. Aslında bu bir ipucu niteliği taşıyor. Discord’un yapay zekanın bu kadar yaygınlaştığını periyotta sohbet robotundan vazgeçmiş olma ihtimalinin düşük olduğunu düşünebiliriz.
Peki siz bu husus hakkında ne düşünüyorsunuz? Görüşlerinizi yorumlarda bizimle paylaşabilirsiniz.