İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

İpucu 2019’da internetten para kazanmanın kesin yöntemleri (32 farklı yöntem)

teknosayfam

0
Onaylı Üye
Katılım
22 Eylül 2017
Mesajlar
404
Reaction score
86
Konum
Kahramanmaraş
Şimdi, internetten nasıl para kazanılır, kazananlar hangi yöntemleri kullanıyor, maddeler halinde açıklamaya çalışayım.

1. İnstagram’dan Para Kazanmak
Yapısı gereği internetten para kazanmaya çok elverişli olan İnstagram, yüz binlerce insana gelir kapısı oldu. Burada kendi ürünlerini satmaya çalışan firmalar olduğu gibi kişisel olarak internet üzerinden para kazanmaya çalışan insanlar da var.

Diğer sosyal sitelerden farklı olarak fotoğraf paylaşımı yapılan bu platform çok büyük bir hızla büyümeye devam ediyor. Daha önce tüm ayrıntıları ile birlikte İnstagram üzerinden nasıl para kazanılır, hangi teknikler işe yarıyor?

Eğer internet üzerinden para kazanmak için sosyal siteler arasından seçim yapmak zorunda kalırsanız, İnstagram ilk tercihiniz olmalı. Çünkü, diğerleri popülarite açısından artık doyum noktasına gelmişken, İnstagram sürekli yükselmeye devam ediyor.

Ne kadar kazanılır? Bu, peşinize takılan kitlenin ne kadar büyük olduğuna ve uyguladığınız internetten para kazanma stratejisine bağlı olduğu için kesin bir rakam vermek mümkün değil.

2. Anket Doldurarak Para Kazanmak
İnternetten para kazanmak istiyorum ama çok uğraşmak istemiyorum diyenlere uygun olan anket doldurma işi, cep harçlığı çıkarmak için iyi bir fikir olabilir.

Anket siteleri sizi paraya boğacak kadar çılgın değiller, ancak sizi kendileri ile çalışmaya teşvik etmek için ödül teklif ediyorlar. Bura da asıl olan çok sayıda firmaya kayıt olmaktır.

Her bir firma size ayda 50 TL ödeme yapsa ve 5-6 tanesi ile devamlı iletişim halinde olsanız, aylık 300 TL hiç fena sayılmaz. Birlikte çalıştıkları insanları ödeme konusunda üzmeyen popüler siteleri sizin için bir araya topladım.

Anket Doldurarak Para Kazandıran Siteler (2019 Güncel Liste):

1- Toluna TR –

2- Global Test TR –

3- İpsos TR –

4- Fikir Pazarı TR –

5- Marketagent TR –


Eğer bu şekilde internet üzerinden para kazanmak istiyorsanız paylaştığım listede bulunan anket şirketlerine kayıt olmanız yeterli. Tekrar vurgulamak istiyorum, burada amaç geçinecek kadar değil, eğlenecek kadar kazanmaktır.

Daha fazlasını bekleyenler, sert rakiplere karşı satış ortaklığı veya blog yazarlığı yapmalı ve son derece azimli olmalıdır.

Daha önce birçok kez söylemiş olsam da tekrar etmek istiyorum; dijital ortamda kolay para kazanma kavramına yer yok. Aksini savunan umut tacirleri sizin cebinizden tırtıkladıkları paraları yemekle meşgul.

3. Youtube’dan Para Kazanmak
Eğlenceli, eğitici veya merak uyandıran kaliteli videolar çekerek internetten para kazanmak kulağa hoş geliyor değil mi? YouTube kanalınızı oluşturun, videolar yükleyin ve bunlardan para kazanmaya başlayın.

Kanalınızı popüler hale getirdiğinizde ve abone sayınız arttıkça kazanç potansiyeliniz de artacaktır.

Özen göstermeniz gereken konular; videolar %100 özgün olmalı, telif haklarına/topluma saygılı olmalı ve en önemlisi cezbedici, eğitici ya da doyurucu bilgiler içermeli ki izlensin.

Bu tarz internetten para kazanma yollarında geçmiş verilere bakarak insanların eğilimlerini tahmin etme lüksüne sahip olduğunuz için elinizde büyük bir koz olduğunu unutmayın.

Aynı mantığa hizmet eden birbirinin kopyası kanalları taklit etmek yerine özgün bir proje inşa etmeye çalışın. Otorite olmuş İngilizce kanalları inceleyin.

4. Makale Yazarak Para Kazanmak
Bu işte uzman olan içerik yazarları 1.000 kelimelik profesyonel bir makale yazmak için 150 TL talep ediyor. Ayrıca pek çok forum sitesinde 1.000 kelimelik bir makale için 20 TL’ye razı olanlar var.

Arada fiyat açısından çok uçuk bir fark olmasına rağmen profesyonel yazarlara olan talep sürekli artıyor. Maalesef herkes kaliteli makale yazamıyor.

Eğer yazarak internetten para kazanma fikri size cazip geldiyse, bu işi gelişi güzel yapmak yerine profesyonel boyuta taşımaya çalışmalısınız. Böylece kısa sürede bilindik, güvenilir, hatta uzman bir makale yazarı olabilir ve çok daha az çabayla daha fazla kazanabilirsiniz.

Eğer bu işi profesyonel olarak yapabilecek kabiliyete sahipseniz, hiçbir zaman ucuz olmayın. Çünkü bu alanda sadece kaliteli hizmet veren yazarlar tutuluyor.

5. Blog Yazarak Para Kazanmak
Blog yazmak, bir hobi, ilgi veya tutku ile başlar ve kısa bir süre sonra birçok kişi için bir kariyer seçeneği haline gelir.

Yazma becerilerini kullanarak iki şekilde internet üzerinden para kazanmak mümkün.

-Birisi için yazın ve hemen para kazanın.
-Kendiniz için yazın ve yavaş yavaş ama tutarlı bir şekilde para kazanın.

Serbest meslek ile iş sahibi olmak arasındaki fark budur. Blogunuz asıl işiniz olabilir; kitlenizi oluşturmak biraz zaman alacak, ancak uyurken bile internetten para kazanmaya devam edeceksiniz.

Blog yazmak, internet üzerinden para kazanmak için hızlı ve kolay bir yol DEĞİLDİR. İlk ayınızda size para vaat edenler sizi yanlış yönlendiriyor olabilir.

Ancak kendi işinizi kurmak ve kendi programınızda evden çalışmak için uzun vadeli bir fırsatla ilgileniyorsanız, blog yazmak sizin için iyi bir seçim olabilir!

Biraz merak, araştırma ve azim, kazançlı internetten para kazanma yolları bulmaya yetiyor.

6. Satış Ortaklığı
Diğer internetten para kazanma yolları satış ortaklığı kadar esnek bir yapıya sahip değildir. Ayrıca hedef kitleye (potansiyel müşteri) erişen her satış ortağı ufak bir servet yapma şansına sahiptir.

Tek yapmanız gereken sizinle hiç alakası olmayan ürünleri hedef kitleye tanıtmak. Bunun karşılığında ürün sahipleri size her satıştan belli bir pay veriyor. Üstelik sınırsız sayıda ürüne satış ortaklığı yapma lüksüne sahipsiniz.

Ücretli reklam yaparak çok hızlı bir şekilde para kazanabilir, blog açarak veya sosyal medyayı etkili biçimde kullanarak yatırımsız kazanç elde edebilirsiniz.

Bol kazanç, esnek mesai saatleri ve küçük bir yatırımla hemen kazanmaya başlamak gibi harika avantajlara sahip kusursuz bir internetten para kazanma fırsatı olduğunu söyleyebiliriz.

Ayrıca, blog yazarlığı ile entegre bir biçimde yapıldığı taktirde ortaya çok daha verimli bir internetten para kazanma yöntemi çıkıyor. Tanıtım faaliyetleri blog üzerinden yapılacağı için reklam giderleri tamamen ortadan kalkıyor ve elde edilen komisyon %100 girişimcinin cebine giriyor.

Burada zor olan kısım şu; bir hayli sert ve tecrübeli rakipler ile aynı mücadele içine girecek olmanız. Böylesine verimli bir internetten para kazanma fırsatı söz konusu olunca tabii ki sert rakipler olması normaldir. Bunu göze alacak cesareti olmayanlar daha azıyla yetinmeye devam edebilir.

7. Facebook’tan Para Kazanmak
Sosyal medya insanların istilasına maruz kaldığı sürece her zaman internet üzerinden para kazanma fırsatları sunacaktır. Facebook sayfaları insanları bir araya toplamak için ideal alanlardır.

Tatmin edici sayıda beğeni almış olan sayfalar satış ortaklığı amaçlı kullanılabilir, reklam alabilir veya doğrudan satılabilir. Bu sizin internetten para kazanma eylemine bakış açınıza bağlıdır. Ayrıca dropshipping yapanlar satış odaklı Facebook sayfaları açarak bu alanı çok daha verimli kullanabilir.

Popüler bir fan sayfası her zaman nakit para demektir. Elinizin altında bedava olmasına rağmen böylesine güçlü bir reklam fırsatı varken her şekilde internetten para kazanmanız mümkün. Burada tüm enerjinizi vermeniz gereken yegane hedef, popülariteyi yakalamak olmalı.

8. Twitter’dan Para Kazanmak
Hiç sevmediğim, hatta itici bulduğum Twitter, sırf burada popüler olan arkadaşlar olabilir diye bu listeye girmeyi hak ediyor. Eğer burada aktif bir hesabınız varsa tabii ki bunu paraya çevirmek en doğal hakkınız. Hatta popüler hesaplara iyi para ödemeye hazır insanlar olduğunu biliyorum.

Satış ortaklığı yaparak, reklam alarak veya komple hesabı satarak iyi gelir elde etmeniz kaçınılmaz. Fakat kurgulu bir şekilde internetten para kazanmak için daha en baştan bu platformu tercih etmek yanlıştır.

Şunu özellikle vurgulamak istiyorum; Twitter üzerinden para kazanmak için harcanan emek, diğer sosyal sitelerde daha fazla para ediyor.

Eğer elinizin altında zaten popüler bir Twitter hesabı varsa, bunu kullanarak internet üzerinden para kazanmak son derece mantıklı, ancak sıfırdan başlayacak olanlar için Facebook ve İnstagram çok daha idealdir.

9. Adsense ile Kazanç
En gelişmiş reklam servisi Adsense, blog ve Youtube kanalı üzerinden para kazanma fırsatı sunuyor. Google ile işbirliği içinde olacağınız bu girişimde bol ziyaretçiye ihtiyacınız var.

Aslında sevdiğim, fakat bir o kadar kızdığım internetten para kazanma yolları arasında yer alıyor kendisi. Adsense yeni bir sevgili gibidir. Ona narin davranmalı, incitmemeli ve onun istediği gibi biri olmalısınız. Eğer inatlaşmayı tercih ederseniz internet üzerinden para kazanma projeniz sekteye uğrayabilir.

Neden mi böyle dedim? Adsense; reklam firmaları içerisinde en çok kazandıran olduğu gibi, bunlar arasında ki en pimpirikli şirkettir.

Adsense ile kazanç için blog yada Youtube kanalına sahip olmanız şart. Bu platformlara eklediğiniz reklamlara tıklandığında Adsense size belirli bir miktar ödeme yapıyor. Hesabınızda aylık 200 TL ve üzeri para olduğunda ise kayıtlı banka hesabınıza ödeme yapılıyor.

Ayrıca sadece tıklamaya ödeme yapmıyor, aynı zamanda gösterim başına da ödeme yapıyor. Kısacası sitenize ne kadar çok ziyaretçi gelirse ya da Youtube videolarınız ne kadar çok izlenirse, o kadar çok kazanıyorsunuz.

10. Tumblr Üzerinden Para Kazanmak
Sosyal blog olarak hizmet veren Tumblr, ülkemizde son dönemde popüler oldu. Bir şekilde fenomen olan Tumblr bloglar genelde sosyal backlink satışı yaparak internetten para kazanıyor. Genelde GİF paylaşımlar yapıldığı için aslında çok eğlenceli bir platform olduğu söylenebilir.

Reblog özelliği sayesinde başka blogları kopya çekerek takipçi toplama fırsatı verdiği için kolay para kazanma fırsatı sunuyor. Fazla uğraşmak istemeyen, hatta kopya içerik ile internetten para kazanmak isteyenler için elverişli olduğu kesin.

Burada popüler olduktan sonra sadece sosyal backlink kavramını öğrenmeniz ve forumlar sayesinde müşteri bulmanız gerekiyor. (devamı)

11. Domain Alıp/Satmak
Bu konu biraz daha profesyonel aslında. Alan adı satışı, daha az emek ama daha fazla sabır ve strateji gerektiren bir internetten para kazanma fikridir. Ayrıca sermayesiz olmaz. Özellikle jenerik isimleri ucuza yakalayıp beklerseniz, istediğiniz rakamlara müşteri bulabilirsiniz.

Ayrıca, oldukça riskli bir internetten para kazanma yöntemi olduğunu söylemek yanlış olmaz. Çünkü yatırım amaçlı aldığınız her domain kesin değer kazanacak diye bir kural yok. Eğer yanlış seçimler yaparsanız zarar etmeniz kaçınılmaz olacaktır.

Nasıl alan adı (domain) alıp satacağınızı, nerelerden alıp nerelerde satabileceğinizi, bir web sitesi sahibi olmak için neler gerektiğini, web sitesi alış ve satış işlemlerinin nasıl yapıldığını merak ediyorsanız, buradan lütfen.

12. Online Çeviri Yapmak
Hangi dilleri bildiğiniz önemli, fakat asıl önemli olan ne kadar iyi bildiğiniz. Ayrıca biliyorsunuz ki çeviri yapmak ile dil bilmek arasında çok fark var. Tecrübe lazım. Fakat alıştırma yaparak elbette çözülür.

Türkçe dışında bir dil daha bilmek ekstra para kazanmanıza yardımcı olabilir. Bir belgeyi bir dilden diğerine çevirmeyi gerektiren çeviri projeleri sunan bir çok web sitesi var.

Upwork veya Fiverr çeviri yaparak para kazanmak isteyenler için biçilmiş kaftan. Yapmanız gereken her iki platforma üye olarak ilan bırakmak.

Upwork ve Fiverr tamamen benzer alt yapıya sahip freelance ticarete aracılık eden sitelerdir. Her ikisine de talep ettiğiniz ücretle bilikte iyi bir açıklama içeren ilanlar bırakın.

Böylece çeviri yapmak isteyenler size ulaşacaktır. Ayrıca, freelance çalışanların gözdesi olan bu iki platform, internet üzerinden para kazanmak için bol seçenek sunuyor. Eğer farklı işler yapmak istiyorsanız bunlar için de ilan açmanız yeterli.

Yabancı dilinizi ister kendi web sitenize içerik girmek için kullanın, ister çeviri yapmak için kullanın. Her halükarda internetten para kazanmaya elverişli olduğunu söylemeliyim.

1.000 kelimelik bir çeviri için 150-200 TL arasında rakamlar kazanabilirsiniz.

13. Sosyal Medya Üzerinden Para Kazanmak
Arkadaşlarla ve yabancılarla etkileşime ek olarak, Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal platformlar internetten para kazanmak için kullanılabilir. Çok büyük markalar bile ürünlerinin popülerliğini daha da artırmak için sosyal medyayı tercih ediyor.

Sosyal medyayı internetten para kazanmak için kullanan insan sayısı milyonlar olarak ifade ediliyor. Ayrıca kişisel kazanç elde edenlerin yanında birde sosyal medya danışmanı olarak çalışanlar var.

Her biri farklı alt yapı kullanıyor olsalar bile aslında tüm sosyal siteler aynı amaca hizmet ediyor. Bizim hedefimiz ise sosyal medyayı internetten para kazanmak amacıyla bir araç olarak kullanmak. Burada başarının anahtarı popüler olmaya dayanıyor.

Hangi sosyal siteyi hedef alırsanız alın, eğer popüler bir hesabınız yoksa hiç şansınız yoktur. Niyetiniz internet üzerinden para kazanmak ise bir çıkış yolu bularak popüler olmanız şart.

Tüm bunları aştıktan sonra satış ortaklığı yapabilir, reklam alabilir veya diğer yöntemler ile sosyal medya üzerinden gelir elde edebilirsiniz.

Ayrıca, bu alanda danışmanlık verecek kadar kendinize güveniyorsanız son derece kazançlı bir meslek olduğu kesin. Aslında sosyal medya danışmanlığı, internetten para kazanmak için bir araç olmaktan ziyade, büyük şirketlerin bünyesinde çalışma fırsatı bulmanıza vesile olabilir. Şirketler artık pahalı televizyon reklamları yerine sosyal medyayı tercih ediyor.

İlk başta küçük çaplı işletmeler için online danışmanlık yapmak tecrübe açısından önemli. Tabii ki şirketleri sosyal medyada en iyi şekilde temsil etmeniz ve iyi verim almanız gerekiyor.

Böylece olumlu referanslar edinebilir ve büyük şirketlere sosyal medya danışmanı olarak daha fazla kazanma fırsatına sahip olabilirsiniz.

14. Stok Fotoğraf Satmak
İnternet, görsel içerik açısından inanılmaz zengin olduğu halde her zaman yeni fotoğraflara ihtiyaç duyuluyor. Bugün dünya çapında hizmet veren, Shutterstock, Getty Images, Depositphotos gibi bir çok site üzeriden istediğiniz gibi fotoğraflarınızı satabiliyorsunuz.

Tabi bu anlattığım fotoğraf satma olayı çok kolay gibi görünse de aslında çok ciddi aşamalardan geçmeniz gerekiyor. Ayrıca insanların veya şirketlerin satın alabileceği özellikleri taşıyan kaliteli ve özgün fotoğraflar üretebiliyor olmanız gerekiyor.

Bunun için küçük bir stüdyo kurup çeşitli konularda fotoğraflar çekebileceğiniz gibi günlük fotoğraflar da çekebilirsiniz. Örneğin, İstanbul’un veya yaşadığınız şehrin fotoğraflarını çekerek bu sitelere yüklemeniz mümkün.

Bu sitelerdeki mantık ise satılan fotoğraflar üzerinden belli bir komisyon almaları üzerine çalışıyor. Ve siz fotoğraf sattıkça bu siteler üzerinden gelir elde etmeye başlıyorsunuz.

Öncelikle kaliteli fotoğraf çekmeniz gerekiyor. Ayrıca ticari olarak kullanılabilir fotoğraflar çekmeniz de çok önemli bir nokta. Örneğin bir insan fotoğrafı (portre) çektiniz, illaki yüzü gözüken kişiden izin almanız lazım. Ayrıca bu izni aracı sitelere ibraz edebilmeniz gerekiyor.

Bu ve benzeri bazı kriterleri geçtikten sonra bu tarz sitelerden düzenli olarak ciddi bir gelir elde edebilirsiniz. Fakat bol bol fotoğraf çekmek, fotoğraflarınızın onaylanması ve satılması karşılığında.

Aranızdan bir kaç fotoğraf ne kadar kazandırır ki diye düşünenler kesin olacaktır. Fakat aynı fotoğrafın telif hakkını binlerce birey veya kuruluş satın alabilir.

15. Freelance Çalışmak
Freelancing, her zaman internetten para kazanmanın popüler bir yolu olmuştur ve çok sayıda seçeneğe sahiptir. Farklı becerilere sahip insanlar için serbest görevler sunan çeşitli web siteleri vardır.

Yeteneğiniz ne olursa olsun, web tasarımı, uygulama geliştirme, sanal asistan, metin yazarlığı, sosyal medya, logo tasarımı vb. bir serbest çalışan olarak internetten para kazanabilirsiniz.

SadeceON, freelance iş yapmak isteyenler için açılmış son derece popüler bir bir platform. Bu sitenin amacı, işveren ile freelance iş yapmak isteyenleri aynı çatı altında toplayarak ticaret ortamı oluşturmak. Tabii ki bunun karşılığı olarak yapılan her alışveriş üzerinden bir miktar komisyon alıyorlar.

Sahip olduğunuz yetenek doğal olarak cebinize girecek kazancı doğrudan etkileyecektir. Daha önce forumlar üzerinden yürütülen freelance işleri tek bir çatı altında toplayan SadeceON, sizlere sahip olduğunuz beceriler sayesinde internetten para kazanma fırsatı sunuyor.

Not: İngilizce freelance hizmet satmak isteyenler için Fiverr ve Upwork daha iyi bir seçim olabilir.

16. E-Kitap Yazmak
Herkesin mutlaka ilgi duyduğu, bilgi sahibi olduğu veya uzman olduğu bir konu vardır. Eğitim, kariyer veya spor, herhangi bir konuda e-kitap yazarak para kazanmak mümkün.

Tabii ki baştan savma yazılmış bir e-kitap hiçbir şekilde kazanç getirmez. Okuyucuya istediğini tam anlamıyla veren, gereksiz laf kalabalığı yapmayan ve çözüm üreten bir e-kitap hazırlamak şart.

Aslında yazmak için konuya tam anlamıyla hakim olmanız bile gerekmiyor. Araştırmacı yazar kelimesi size de pek yabancı gelmiyor olsa gerek. Pek çok kitap, derin araştırmalar neticesinde elde edilen bilgilerin süzgeçten geçirilerek özetlenmesi sonucunda yazılıyor.

Evet, kesin satar dediğiniz bir konu varsa hiç durmayın. Eğer yeterli bilgiye sahip değilseniz hemen araştırmaya başlayın. Her ayrıntıyı bilmeniz lazım ki okuyucuya gerçek bilgiyi aktarmanız mümkün olsun.

Burada kilit nokta talep edilen bir konu bulmak. Tüm toplumu hedef almak zorunda değilsiniz. Rekabetin çok düşük olduğu fakat belli bir kitlenin ilgi duyduğu konuları hedef alın.

Niş konu bulmak elbette kolay değil. Fakat emin olun kafa yormaya değer. Gerçekten insanların öğrenmek istediği rehber bir E-kitap yazarsanız, 100.000 adet bile satabilirsiniz. Tanesini 50 TL’den satmış olsanız, 5.000.000 TL para eder.

Çok uçtun demeyin! E-kitap yazarak 5-7 milyon dolar kazananlar var. Eğer affiliate marketing ile biraz ilginiz varsa, Clickbank üzerinden e-kitap satarak bu rakamları kazananları mutlaka duymuş olmanız lazım.

İlk olarak hangi sektörde böyle bir ihtiyaç ve boşluk olduğunu bulmaya çalışın. Eğer bunu tespit ettiyseniz sonrası kolay. En ince detayına kadar konuyu araştırın. Fakat en ufak ayrıntı bile önemli. Asla atlamayın.

Daha sonra elinizdeki tüm bilgiyi kullanarak rehber olacak kalitede harika bir e-kitap yazın. Nerede satarım diye düşünmeyin. Orası kolay. Shoppier inanılmaz çözümler sunuyor. Ayrıca reklam için Adwords işinizi fazlasıyla görecektir.

Evet, e-kitap yazmak internetten para kazanmak için harika bir çözüm olabilir. Üstelik talep edilen bir konuya yönelik çözüm odaklı bir rehber yazarsanız, resmen sınıf atlarsınız.

17. Udemy Üzerinden Kurs Vermek
Udemy, neredeyse her konuda kurs satılan harika bir platform. Amacı ise eğitim vermek isteyenler ile satın almak isteyenlere aracılık etmek.

Bu platforma kendi eğitiminizi yükleyerek bunu ücret karşılığı satabilirsiniz. Peki, Udemy üzerinden para kazanmak mümkün mü? Evet, mümkün ama biraz zor.

Öncelikle eğitim vermek istediğiniz konuda yeterli birikime sahip olmanız lazım. Bunun yanında böyle bir eğitime ihtiyaç var mı, talep ne durumda, rakip kurslar ne kadar iyi gibi pek çok ayrıntı var.

Tüm bunları analiz ettikten sonra karşınıza olumlu bir tablo çıktıysa zaman kaybetmeyin. Udemy, oldukça iyi trafik alan bir platform olduğu için reklam vermeden satış yapabilirsiniz.

Burada önemli olan müşteri memnuniyeti. Çünkü müşteriler kurslara puan verip yorum yapabiliyor. Eğer rakip kurslar sizden çok daha iyi puan aldıysa işiniz zor.

Kurs arayışı içinde olanlar Udemy üzerinde arama yaptıkları anda tüm benzer kurslar liste halinde verilir. Bu listede hangi kursların daha iyi değerlendirme puanı aldıkları ve kursiyerler tarafından yapılan yorumları görmek mümkün.

Udemy üzerinden para kazanmak isteyenler bu yüzden nitelik açısından rakiplerini geride bırakmak zorunda. Peki, kurslar nasıl satılıyor?

Üye olduktan sonra size kursu yüklemeniz, fiyat ve açıklama girmeniz için yönlendiriyor. Finansal işlemler tamamen Udemy tarafından hallediliyor.

Udemy, yaptığı aracılık neticesinde tabii ki kendine her satıştan %30 pay alıyor. Komisyon oranları, kullanım koşulları gibi ayrıntılar resmi web sitesinde mevcut.

18. Podcast Blog Açmak
Söz konusu internet olunca son derece sabırsız ve bir o kadar tembel olduğumuz kesin. Artık iki kelime yazmak zor geldiği için telefona bile sesli komut vermeye başladık.

Postcast blog açmak, yazmaktan hoşlanmayan ama internetten para kazanmak isteyenler için harika bir çözüm olabilir. Yazmak yerine anlatmak istediklerinizi bir ses dosyası olarak kaydedip blog sitenizde paylaşabilirsiniz.

İçeriği ses dosyalarından oluşan bloglar postcast sınıfına giriyor. Tıpkı blog yazmak gibi düşünün ama burada yazmak yerine sesli anlatım yapıyoruz. İşin içinde video kaydı veya canlı yayın yok, sadece mikrofon ve siz varsınız.

Eğer böyle bir projeniz varsa kaliteli bir mikrofon almayı ihmal etmeyin. Diğer her şey standart blog mantığı ile aynı.

19. Drop Shipping Yapmak
Drop shipping, elimizde olmayan bir malı stok yapmadan A veya B şirketinden müşteriye aracılık yaparak satmaktır. Ürün bize gelmiyor, hatta ürünü fiziksel olarak hiç görmüyoruz.

Bundan dolayı, depolama, stok, eleman maliyeti gibi pek çok gider olmadığı için dropshipping, internetten para kazanmak isteyen pek çok insana cazip geliyor.

Peki yapılabilir mi? Drop shipping yaparak internet üzerinden para kazanmak mümkün mü? Evet, kesinlikle mümkün ve bunun pek çok örneği var.

Bir internet sitesi üzerinden konuşalım. Siz bir site açtınız, tedarikçi buldunuz ve malları oradan kendi sitenize yüklediniz. Siparişler gelmeye başladı. Tedarikçi firmaya gelen siparişleri ilettiniz. Bunları müşteriye gönder dediniz. Hepsi bu kadar.

Evet, drop shipping bu şekilde yapılır. Bu şekilde hızlıca yapılmasını sağlayan da Xml yazılımıdır. Aslında xml çok basit bir dosyadır. Karşı taraftan ürünler için xml istersiniz, ama genellikle şirketler bunu satarlar. Ortalama fiyatları satılacak ürünlere bağlı olarak 100 ile 1.000 TL arasında değişiklik gösterebilir.

Bunu bir firmadan tedarik ederek hızlıca dropshipping yapmaya başlarsınız. Fakat şuna çok dikkat etmeniz lazım; xml alacağınız firma, hangi tedarikçiler ile çalışıyor, tecrübesi var mı, anlık stok takibi yapabiliyor mu, hangi yazılımı kullanıyor ve drop shipping hizmetini başkalarına da sunuyor mu?

Çünkü pek çok firma xml satar ama hizmet veremez. Neden veremez? Çünkü xml oluşturmak çok basit ama xml dosyasında yer alan ürünlerin anlık stok durumunu doğru kontrol edebilmek için pek çok yatırım yapmak gerekir.

Eğer drop shipping temelli bir internetten para kazanma projeniz varsa buna çok dikkat etmeniz lazım. Xml satın almadan önce karşı firmaya her zaman hangi yazılımı kullanarak stok kontrolü yaptıklarını sorun.

Yoksa ne olur? 500 TL ödeyerek xml satın aldınız ve büyük bir hevesle web sitenizi açtınız. Xml dosyasında bulunan tüm ürünleri web sitenize yüklediniz. Siparişler gelmeye başladı. Ve siz tedarikçi firmaya gönderdiniz, fakat firma bu ürünler stokta yok diyebilir. Çünkü xml satın aldığınız firmanın stok takip yazılımı yoktur.

Güzel bir firma buldunuz, tüm bu anlattığım sorunları çözdünüz. Peki, ne satacaksınız? Giyim, çanta veya ayakkabı gibi herkesin satmaya çalıştığı sıradan ürünlerden uzak durun. Bu yöntemle internetten kesin para kazanmak istiyorsanız niş ürünler bulsanız iyi olur.

20. Pinterest Üzerinden Para Kazanmak
Pinterest, her ne kadar ülkemizde fazla ilgi görmüyor olsa bile internetten para kazanmaya müsait bir platform. 100 milyona dayanan üyelerinin %78’lik kısmını şaşırtıcı bir şekilde bayanlar oluşturuyor.

Pinterest, tıpkı İnstagram gibi görsel paylaşıma dayalı sosyal ağlardan biri olmasına rağmen biraz daha farklı bir yapısı var. Platforma üye olmak oldukça kolay. Facebook veya Gmail hesabı ile doğrudan hesap açmak mümkün. Ayrıca isterseniz farklı bir mail adresi ile üye olabilirsiniz.

Sosyal medyada mantık hep aynı işler. Sizi takip eden bol sıfırlı bir kitle yoksa internetten para kazanmayı hayal bile etmeyin. Pinterest üzerinde pano adı verilen kendinize özel sayfalar açıyorsunuz.

Burada belli bir kitleye hitap eden kusursuz görseller paylaşarak takipçi toplamanız gerekiyor. Hedef aldığınız takipçi sayısına ulaştıktan sonra satış ortaklığı yapabilir, reklam alabilir veya sosyal backlink satarak internet üzerinden para kazanmaya çalışabilirsiniz.

Ülkemizde henüz hak ettiği ilgiyi görmediği için internetten para kazananlar tarafından fazla tercih edilmiyor. Fakat yurt dışına yönelik satış ortaklığı girişimleri bu platformda olumlu sonuçlar verecektir.

21. Web Tasarımı
Web sitesi kurmayı öğreten onlarca online kurs var. Bunlarda birini satın alarak 2-3 ay içinde her ayrıntıyı öğrenmek mümkün. Daha sonra bu bilgiyi site kurmak için kullanabilirsiniz. Burada amaç kendimiz için değil, ücret karşılığı başkaları için web sitesi açmak.

Tek sorun bunu yaparak internetten para kazanmaya çalışan çok fazla girişimci olması. Bunların her biri size rakip olacak ama aşılması zor değil. Biraz daha farklı reklam stratejileri ile iş almanız mümkün.

Fiyat konusunda biraz daha esnek davranın, forumları, ilan sitelerini, sosyal medyayı ücretsiz reklam için kullanın. Ayrıca web sitesine ihtiyacı olduğuna inandığınız yerel işletmeleri dolaşarak teklif verin.

Çevrenizdeki yerel işletmeler hedef olarak seçilebilir. Normalde ajanslar basit bir siteyi kurmak için 1.500-2.000 TL arasında para istiyor. Siz 750 TL gibi cazip teklifler sunun. Her hafta tek bir iş bile alsanız, aylık 3.000 TL iyi para.

22. Forum Sitesi Açmak
Takma isim kullanıyor olsalar bile yorumların gerçek insanlar tarafından yapılıyor olması forumları en cazip kılan etken.

Herhangi bir ürün satın almak isteyen herkes ilk olarak diğer insanların yorumlarını öğrenmek amacıyla forumları alt-üst ediyor. Tabii ki sadece bununla sınırlı değil. Forumlar, aynı zamanda ticaret ve yardım almak için harika ortamlar.

Forum sitesi açmanın en büyük avantajı ise üyelerin sürekli özgün içerik üreterek sizin yerinize çalışmasıdır. Özgün içerik, Google’da zirveye çıkmanın altın anahtarıdır. Tabii ki popüler bir foruma sahip olmak, canlı tutmak, yönetmek ve bununla internetten para kazanmak kolay değil.

Özellikle bunca rakip varken hangi konuda forum açmanın daha karlı olacağına karar vermeniz lazım. Üstelik binlerce, hatta milyonlarca üyesi olan forumları yönetmenin bir bedeli var. Gün içinde açılan binlerce konuyu veya mesajı tek başınıza kontrol etmeniz mümkün değil.

Eğer popüler bir foruma sahip olmak istiyorsanız, öncelikle insanların ortak noktalarını araştırın. Böylece onları aynı çatı altında toplayarak internetten para kazanmaya bir adım daha yaklaşmış olursunuz.

23. AirBnB – Evinizi Veya Odaları Kiralayın
Evinizin tamamını veya sadece bir kısmını AirBnB‘de kiralayın. Bu, özellikle kısa vadede para kazanmanın basit ve etkili bir yoludur. Bunu yaparken zengin olmayacaksınız, ama aranan bir tatil beldesinde yaşıyorsanız, kesinlikle şanslısınız.

Eğer evinizde kullanmadığınız boş odalar varsa bunları kiraya vermek son derece kazançlı olabilir. AirBnB’deki diğer ilanları araştırın ve kira bedelinin sizinki gibi bir yer için ne kadar olduğunu öğrenin.

Henüz olumlu yorum almadığınız için ilk müşterinizi bulmakta biraz zorlanabilirsiniz, ama misafirlerinize iyi davranır ve onları memnun ederseniz, zamanla gelecek olumlu yorumlar müşteri bulmanızı kolaylaştırır.

AirBnB üzerinden hizmet satın alan her müşteri ev sahibine puan veriyor. Böylece hangi ev sahibinin daha iyi koşullar sağladığı ortaya çıkıyor.

Evet, buradaki eylem doğrudan internetten para kazanmak ile alakalı değil, ama sonuçta bir uygulama sayesinde kazanç söz konusu olduğu için dolaylı olarak ta olsa internetten para kazanmış oluyorsunuz.

24. Uygulama Oluşturun
Evet, bu, kesinlikle teknik bilgi isteyen internetten para kazanma yolları arasında yer alıyor. Doğru uygulama geliştirme becerilerine sahip olmadığınız sürece, bunu yapmakta zorlanacağınız kesin. Ancak, uygulamalar doğru şekilde yapıldığında büyük bir pasif gelir kaynağıdır. Harika bir uygulama oluşturarak çok sayıda akıllı telefon kullanıcısına ulaşabilirsin.

Gerçekten değerli olan başka herhangi bir yatırım gibi, uygulamalar da zaman ve sermaye gerektirir. Teknik alt yapınız yoksa, harika bir uygulama oluştururken size yardımcı olabilecek birini işe almanız gerekir. Ama önce satacak bir fikir bulmalısın. Doğru uygulama için doğru pazar araştırması ve analizleri yaparak işe başlayın.

25. Uber İçin Sürücü Olun
Uber’in çalıştığı bir bölgede yaşıyorsanız sürücü olabilirsiniz. Acil para kazanmak istiyorsanız, bu popüler araç kiralama uygulamasını kullanarak kesin sonuç alabilirsiniz. Aracınız programın özelliklerine uyuyorsa, temiz bir adli siciliniz varsa ve acil nakit ihtiyacınız varsa, bunu yapabilirsiniz.

Çok kazanan bir Uber sürücüsü olmak istiyorsanız, temiz, bakımlı, saygılı ve nazik olmanın yanında diğer sürücülerin sunmadığı avantajları sunun. En başından çok kazanmayı beklemeyin, çünkü sizi diğer tüm sürücülerden ayıracak yorumlar zamanla çoğalır.

Not: Über ile ilgili çok fazla tartışma ve çelişkili açıklama olduğu için yasal mevzuat hakkında tam olarak bilgi sahibi değilim. Eğer Über ile para kazanma projeniz varsa lütfen önce bunu araştırın.

26. Etsy’de el işi Ürünler Satın
Etsy, el yapımı ürünler veya bu ürünlerin yapımında kullanılan malzemeleri satmak için kullanılan çevrim içi pazar yeridir. Bunu tıpkı N11 gibi düşünün, fakat burada sadece el yapımı veya vintage ürünler satılıyor.

Giyim, takı veya mobilya gibi onlarca kategori üzerine el işi ürünler satılan bu platform, dünya çapında hizmet veriyor. El işi ve vintage ürünlere ilgi duyanların müdavimi olduğu Etsy, yoğun trafik alan bir pazar yeri olduğu için kaliteli ürünlere kolayca müşteri bulmak mümkün.

Kendi imal ettiği el işi ürünlere müşteri arayanlar için harika bir pazar yeri olduğu kesin, fakat katı kuralları olduğunu bilmenizi isterim. Etsy tabanlı bir internetten para kazanma eylemine girişmeden önce lütfen hizmet şartlarını okumayı ihmal etmeyin.

27. Twitch
Twitch, video oyunlarına karşı zaafı olan tutkulu oyunculara internetten para kazanma fırsatı veren bir canlı yayın platformudur. Sistem son derece basit; üye olun, canlı yayında oyun performansınızı sergileyin ve bunun karşılığında internetten para kazanın.

Diğer oyunculara verdiğiniz özel tüyolar, yaklaşımınız, sağladığınız fayda, kısacası performansınız burada başrol oynuyor. Tüm bunları sağlayacak donanıma sahip olanlar için Twitch iyi bir seçim olabilir.

28. Sanal Asistanlık
Sanal asistanlar temel olarak evden çalışan, şirketlere, girişimcilere veya ihtiyacı olanlara idari destek sağlayan yetenekli profesyonellerdir.

En önemli çalışma alanları arasında telefon görüşmeleri, e-posta yazışmaları, internet araştırması, veri girişi, randevu alma, düzenleme, yazma, defter tutma, pazarlama, blog yönetimi, prova okuma, proje yönetimi, grafik tasarım, teknik destek, müşteri hizmetleri, etkinlik planlama ve sosyal medya yönetimi vardır.

Bir sanal asistan olmak niteliklerinize bağlı olarak bir dereceye kadar eğitim gerektirebilir. Ancak, iyi bir iletişim becerisine sahipseniz ve MS Office gibi uygulamaları kullanabiliyorsanız, interneten para kazanmak için tercih edilebilir.

29. Sanatını ve Tasarımlarını Sat
Eğer tasarım beceriniz varsa bunları satarak internetten para kazanabilirsiniz. Society6, her türlü benzersiz tasarıma ödeme yapmaya hazır milyonlarca müşteri barındırıyor.

Kendi mağazanızı oluşturabilir, tasarımlarınızı yükleyebilir ve hangi ögelerin görüntülenmesini istediğinizi seçebilirsiniz. Ayrıca, birisi mağazanızda özel bir öge sipariş ettiğinde teklif verebilirsiniz.

İnsanların sevdiği tasarımlara sahipseniz bu internetten para kazanmanın oldukça iyi bir yolu olabilir.

30. Amazon Mechanical Turk
Mikro görevleri tamamlamak için insan zekasına ihtiyaç var. Otomasyon çağında olsak bile mutlaka insan dokunuşuna ihtiyaç duyan bazı görevler var.

Bu görevler genellikle çok basittir ve herhangi bir teknik beceri gerektirmez. Örneğin, belirli bir anahtar kelimenin arama sonuçlarını incelemek, bir paragrafı farklı bir dile çevirmek veya evrakları sıralamak gibi görevler olabilir.

Mikro işler eğlenceli olabilir ve sadece bir bilgisayara ve bir internet bağlantısına ihtiyacınız var. Bu görevlere kaydolmak için en iyi yer Amazon Mechanical Turk’tür.

Basitçe kaydolun, bir hesap oluşturun ve mikro işleri tamamlayarak paranızı alın.

31. Dosya Paylaşarak Para Kazanmak
Dosya paylaşmak internet ortamında en fazla yaptığımız eylemlerden biridir. Bu tür paylaşımları yapmak için kullandığımız depo görevi gören web siteleri, dosya paylaşarak internetten para kazanma fırsatı veriyor.

Depo görevi gören siteler, dosyaları indirmek için tarafımıza verilen sayfalar üzerinde reklam yayınlayarak para kazanıyor. Ayrıca daha hızlı dosya indirmek isteyenlere ücretli üyelik satıyorlar.

Tüm bu faaliyetler onlara para kazandırıyor ve bunu dosya paylaşan üyeleri ile bölüşerek daha fazla paylaşım yapılmasını hedefliyorlar.

Uyarı: Son derece zahmetli olmasının yanında artık geçmişte olduğu kadar tercih edilmeyen internetten para kazanma yöntemleri arasındadır.

32. Link Kısaltmak
Link kısaltma servisleri reklam gelirini link kısaltan internet kullanıcıları ile paylaşan web siteleridir.

İnsanların indirmek istediği dosyaları veya görüntülemek istediği sayfaları bu servisler üzerinden kısaltarak forumlar veya sosyal medya üzerinde paylaştığınızda, her 1.000 gösterim başına kazanç teklifi alırsınız.

Not: Verilen emek karşısında elde edilen kazanç yetersiz olduğu için pek tercih edilmeyen internetten para kazanma yollarından biridir.

33. Oyun Oynayarak Para Kazanmak
Yakın zamanda insanları online oyun oynayarak para kazanmaya davet eden yüzlerce çiftlik sitesi kapatıldı. Hatta Tv reklamı verecek kadar zengin olan bu çiftlik siteleri için Bakanlık soruşturma açtı.

Bunların amacı zaten belliydi. Kolay para peşinde koşanları av olarak seçtiler. Ve büyük ölçüde amacına ulaşanlar oldu. Aslında buna neden olan en büyük etken, insanların internetten kolay para kazanma hayaline kapılmalarıdır.

Piramit sistem olarak bilinen bu tür yapılara para kaptıran pek çok insan var. Bunların tek amacı kazan-kazandır mantığı altında yeni avlar bulmak. Size üye getirin, daha fazla para kazanın derler. Aslında sisteme giren her üye yeni bir avdır. Zaten bir süre sonra sistem patlak vermeye başlar.

Peki, oyun oynayarak internetten para kazanmak yalan mı? Hayır, aslında tam olarak yalan sayılmaz, ama hemen kolay para kazanma hayali kurmayın.


İnternetten Para Kazandıran Oyunlar:

Eğer ben sıkılmam, sonuna kadar direnirim, bolca vaktim var diyorsanız, işte size oyun oynayarak internetten üzerinden para kazanma fırsatı.

33.1. Second Life

10 yıldan uzun bir zamandır piyasada var olan Second Life, yaklaşık 2 milyon üyesiyle en popüler sosyal oyunlar arasında anılıyor. Oyunda ticaret, gösteri veya farklı etkinliklerle Linden Doları kazanılıyor. En güzel tarafı ise bu parayı kolayca gerçek paraya çevirebilmek.

Bu arada Second Life oynayarak 1 milyon dolar kazananlar olduğunu bilmenizde yarar var. Fakat yıllarca bilgisayar başında nöbet tuttukları kesin.

33.2. Entropia Universe

Yukarıdaki oyunla aynı şirket tarafından üretilen Entropia Universe, biraz daha doğal olmasının yanında gerçek parayla yönetilen ekonomiye sahip.

Oyunda adı geçen para birimi (PED), gerçek para olarak değer görüyor. Yani oyun esnasında kazandığınız her kuruşu doğrudan banka hesabına talep edebilirsiniz.

33.3. Exodus 3000

En iyi strateji oyunları arasında gösterilen Exodus 3000, oyunculara günümüzden 10 asır sonrasını yaşatıyor. Oyunda tek amacınız artık yaşanmaz hale gelmiş dünyada hayatta kalmaya çalışmak ve mars doları kazanmak.

Kazandığınız mars doları miktarı belli bir seviyeyi geçince isterseniz gerçek paraya çevirip nakit olarak ödeme alabilirsiniz. Oyun pek çok insanın hiç sıkılmadan oynayacağı kadar eğlenceli.

Eğer oyun oynayarak online para kazanmayı düşünenler varsa iyi bir tercih olabilir.

33.4. Team Fortress 2 & Dota 2

Farkı bir deneyim yaşamak isteyenler için harika bir seçim olabilir. İlk bakışta oyunla kozmetik eşyalar arasında bir bağ kurmak güç oluyor, ama para kazanmak isteyenler oyunda daha iyi görünmek isteyenlere kozmetik eşyalar satıyor.

Uyarı: Oyun oynayarak internetten para kazananlar var, fakat bunun garantisi yok. Kulağınıza pek çok abartılı hikaye geldiğine eminim. Unutmayın, her söylenen doğru değildir.

Sakın kolay para kazanma hırsına yenik düşmeyin. Böylesine enteresan bir fikirle internetten para kazanma şansınız son derece düşük.

34. Müzik Dinlemek
Evet, müzik dinleyerek internetten para kazanmak kulağa oldukça saçma geliyor, fakat talep var ki böyle bir sektör oluşmuş. Size kalan para kazanmanın keyfini çıkarmak.

Müzik dileyerek para kazandıran siteler:

34.1. Radio Loyalty

Radio Loyalty, müzik dinlemeniz veya video izlemeniz karşılığında hesabınıza puanlar ekliyor. Daha sonra biriken puanları hediye çekine veya nakit paraya çeviriyor. Nakit ödeme banka kartına yapılıyor. Fakat, Türkiye’ye ne şekilde ödeme yapıyor bilmiyorum.

34.2. Music Xray

Music Xray, ünlü olmaya çalışan amatörlerin söylediği şarkıları dinleyerek internetten para kazanmaya yarıyor. Burada en büyük sıkıntı henüz adını hiç duymadığınız binlerce gereksiz şarkıcıya katlanmak zorunda kalmak. Evet, maalesef kulak spazmı geçirmeniz muhtemel.

Siz yinede iyi tarafından bakmaya çalışın. Bir yandan kariyer yapma yolunda azimle çalışan şarkıcılara yardımcı oluyorken, diğer taraftan para kazanmak harika. Ayrıca jüri olmak kolay değil. Tadını çıkarın.

Kayıt olduktan sonra dinlediğiniz her parça için 10 sent teklif ediyor. Alt ödeme limiti 20 dolar olarak belirlenmiş.

34.3. Hit Predictor

Hit Predictor, şarkıyı dinledikten sonra size tıpkı anket cevaplar gibi sorular yöneltiyor. Yeni kayıt olanlar şarkı başına 3 puan kazanırken belli bir seviyeden sonra her parça için 5 puan veriyor. Elde ettiğiniz puanları sadece CD veya DVD almak için kullanmak zorundasınız.

34.4. Slicethe Pie

Slicethe Pie, günün her saati hizmet vermiyor. Ayrıca, platforma üye olmak için Avrupa yada ABD vatandaşı olmanız şart. Paypal ile ödeme yapıyor, her parça 5 sent kazandırıyor ve alt ödeme limiti 10 dolar. Ayrıca teklif edilen parayı hak etmek için 90 saniye boyunca kesintisiz olarak parçayı dinlemek zorundasınız.

Uyarı: Henüz üye olarak deneme fırsatım olmadı. Bu yüzden nasıl ve ne kadar ödeme yaptıkları konusunda yardımcı olamıyorum.

Şimdi, internetten para kazanma yolları arasından seçim yaparken dikkat etmeniz gereken bir kaç noktayı yazmak istiyorum:

1. Tüm fırsatları not alın

Atmanız gereken adımlardan ilki karşınıza çıkan tüm internetten para kazanma yollarını not almaktır.

Listeyi hazırladıktan sonra tüm fikirleri birbiri ardına eleştirel bir şekilde incelemeniz ve daha sonra bir seçim yapabilmenizi kolaylaştıracak asgari bir sayıya indirmeniz gerekir.

2. Yetenek denetimi yapın

Beceri setlerinizin etrafında internetten para kazanmaya çalışmak daha kolay ve verimlidir, çünkü insanlar beceri güçlerinin olduğu alandaki görevleri yerine getirirken oldukça iyi performans gösterirler.

İyi bir beceri denetimi sadece yetenekli olduğunuz internetten para kazanma yollarını keşfetmenize yardımcı olmayacak, aynı zamanda becerilerinizi değerlendirmenize yardımcı olacaktır.

3. Fizibilite etüdü yapın

Atmanız gereken bir sonraki adım, işe başlamak için neyin gerçekten gerekli olduğunu öğrenmek için fizibilite etüdü yapmaktır. Gerçek şu ki, fizibilite etüdü yaptığınızda seçtiğiniz yöntem hakkında tüm ayrıntıları keşfedeceksiniz.

4. Soruların gücünü kullanın

Başlamak için doğru yöntemi bulmanın başka bir yolu, sormak için fırsatınız varsa bir sürü soru sormaktır. İşin ehli olan girişimcilere iş hakkında bir sürü soru sorduğunuzdan emin olun.

5. Online kurs alın

Kafanız karıştıysa veya işe başlamak için hazır değilseniz, seçtiğiniz internetten para kazanma yöntemini öğrenmek için online kurs alın.

Sonuç:

Ana başlıklar halinde internetten nasıl para kazanılır, işe yarayan fikirler neler? açıklamaya çalıştık.

Seçim yaparken her zaman temelinde ticaret ya da reklam olan projeleri (satış ortaklığı, blog açmak, sosyal medya vb.) hedef alın.

Bunlar, tüm dünyada kabul görmüş, kesin kazandıran ama uygulaması bir o kadar zor internetten para kazanma yöntemleridir.

Para kazanmak için online yollar kullanırken hızlı bir şekilde büyük miktarda kazanmayı beklemeyin.

Ayrıca, tercih ettiğiniz platforma dikkat etmelisiniz. İnternetten para kazanma yolunda size yardımcı olacak çeşitli platformlar olsa da, bunlardan bazıları dolandırıcılık olabilir.

Son olarak, kolay para peşinde koşan, kolay av olur.

Kaynak: .parakazan724.com
 
Moderatör tarafında düzenlendi:

KaRNeC

İyinet Üyesi
Katılım
4 Ekim 2002
Mesajlar
2,829
Reaction score
260
Konum
Kahramanmaraş
İnternetten kazanç elde etmek için eğitimler verilmeli bence. Ortaokulda bir sınıftaki öğrencileri inceledim. Sınıfta 35 kişi var hepsinin youtube kanalı var. En fazla abonesi olanın 110 abonesi var ve bu abone ile diğerlerinin imrendiği öğrencinin 30-40 tane videosu var. Bu videolar için çok fazla zaman harcamıştır ama kanalı da gelecek vaat etmiyor.

Herkesin, ulaşılamayacak hayallerle hayatını heba etmesi yerine, öğretmenlerin yönlendirmesi ile öğrenciler farklı alanlara kanalize edilebilir.
 

yasarkavus

Onaylı Üye
Katılım
29 Aralık 2018
Mesajlar
159
Reaction score
51
İnternetten para kazanmak için en iyi yollar blog yazarlığı ve youtube üzerinden olanlar sanırım.
Hatta Youtube kazançları için her zaman video hazırlamanız gerekmiyor.
 

ŞeMSi

Empatik
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
2 Haziran 2016
Mesajlar
788
Reaction score
112
Konum
Hatay
Güzel ve bilgilendirici bir paylaşım olmuş teşekkürler.
 

melita

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
21 Şubat 2016
Mesajlar
9
Reaction score
2
Çok detaylı ve faydlı bir yazı olmuş gerçekten. Oku oku bitmedi :)
Emeğinize sağlık. Teşekkürler.
 

hkirsan

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Katılım
4 Şubat 2017
Mesajlar
16
Reaction score
1
Elinize sağlık, yollar say say bitmez ama asıl önemli olan seçtiğiniz yoldaki performansınız ve o yolun size uygunluğu bence. Örneğin logo tasarlayarak para kazanılır mı? Evet, ama herkes kazanabilir mi? Hayır. Sizin yeteneklerinize ve ilgi alanlarınıza uygun, ne kadar çok çalışırsanız çalışın sıkılmayacağınız işler bulmak lazım. İnternetten para kazanmanın tonlarca yolu var. Link kısaltmak, makale yazmak, logo tasarlamak, veri girişi yapmak, blog açmak ve backlink satmak bu yollardan sadece birkaçı. Asıl önemli olan şey ise hangi yolda en iyi performansınızı vereceğiniz. Yoksa https://www.blogacmak.com/internetten-para-kazanmak/ gibi makaleler pek çok yolu ele almış zaten.
 
Son düzenleme:

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst