İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

02 Eylül Tarihte bugün

ibrahimkoknar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
18
Tarihte Bugün - 2.9.2006

2002 - İstanbul 7. Ağır Ceza Mahkemesi, "Susurluk Davası" kapsamında çarptırıldığı 6 yıllık ağır hapis cezasının infazı amacıyla cezaevine konulan Korkut Eken'in "iade-i muhakeme" talebini uygun bularak, yargılamanın yenilenmesini kararlaştırdı.

2002 - ANAP Sakarya Milletvekili Ersin Taranoğlu, partisinden istifa etti.

2002 - Gaziosmanpaşa Belediye Başkanı Mustafa Yeşil uğradığı silahlı saldırıda ağır yaralandı. Saldırının faili olduğu gerekçesiyle Nevzat Bayrak adlı kişi yakalandı.

2001 - Dünyada ilk kalp naklini yapan Güney Afrikalı kalp cerrahı Christian Barnard öldü.

2000 - Başbakan Bülent Ecevit, Ordu'nun Mesudiye ilçesinde, ''30 yıllık hayalim'' dediği Çavdar köyü ve çevresindeki köykent projesine start verdi.

1991 - Çolakoğlu Şirketler Grubu üyelerinden Çelikçilik firması, ABD Savunma Bakanlığı'nca açılan ve kontrat bedeli 3.9 milyon Dolar olan 200 footluk konteyner ihalesini kazandı.

1991 - Hazine, 200 milyon Dolar sermayeli Philip Morris-Sabancı ortaklığına sigara üretimi için yatırım izni verdi.

1984 - Adıyaman Çimento Sanayii (Çimko) kuruldu. Devlet tarafından kurulan ve çimento üretimi yapan fabrika, özelleştirilerek Çimko adını aldı.

1976 - İstanbul DGM'de, "Uygarlık Tarihi" adlı kitabından dolayı yargılanan Anayasa Doçenti Dr. Server Tanilli için savcı 20 yıl hapis cezası istedi.

1973 - Ünlü İngiliz romancı ve dilbilimci J.R.R. Tolkien öldü.

1966 - Akın Tekstil kuruldu. Firmanın mamul kumaş üretimi yapacağı belirtildi.

1961 - Türkiye'nin 3 milyar 731 milyon liralık dış borcunun 12 taksitte ve yüzde 3 faizle ödenmesi konusunda yapılan anlaşma ile ilgili kanun tasarısı Kurucu Meclis'te kabul edildi.

1958 - Burdur Şeker Fabrikası üretime başladı.

1957 - 9 Eylül Cephesi örgütü, örgütün yöneticilerinin bulunduğu evde bir patlama olması sonucu dağıldı.

1945 - Tokyo Körfezi'nde demirli bulunan Missouri zırhlısında yapılan görüşmede; Başbakan Suziki, Japonya'nın yönetimini General Mac Artur'a devrini öngören anlaşmayı imzaladı.

1945 - ABD Başkanı Truman zafer ilan etti ve İkinci Dünya Savaşı sona erdi.

1938 - Hatay Millet Meclisi açıldı ve Devlet Başkanlığı'na Tayfur Sökmen seçildi.

1929 - Türkiye'de düzenlenen ilk Güzellik Yarışması'nda Feriha Tevfik, güzellik kraliçesi seçildi.

1929 - Kütahya-Emirler demiryolu hattı işletmeye açıldı.

1928 - Kütahya-Tavşanlı demiryolu hizmete girdi. Demiryolunun 51 km. uzunluğunda olduğu belirtildi.

1925 - Tekke ve Zaviyeler kapatıldı.

1925 - Şapka kanunu ve tekkelerin kapatılması üzerine Sivas'ta ayaklanma oldu. Kurulan İstiklal Mahkemesi, pek çok kişiyi cezalandırdı.

1922 - Yunan Orduları Başkomutanı General Trikopis, Türkler tarafından esir alındı.

1869 - Maarif-i Umumiyye Nizamnamesi yayınlandı. Nizamname ile ilk ve orta öğretim düzenlendi.

1869 - Maarif-i Umumiyye Nizamnamesi yayınlandı. Nizamname ile ilk ve orta öğretim düzenlendi.

1798 - Osmanlı Hükümeti, tarihinde ilk kez Fransa'ya savaş ilan etti.

1651 - Kösem Sultan öldürüldü.

U

umurcan

Misafir

2 lemişler :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5