İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

10 tablo ile 100 tablo arasındaki performans farkı ?

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Merhaba,

Şu şekilde bir soru var. ben iki scripti birleştiriyorum ve ikisini birleştirince databaseleri aynı şifre altında tutmak ile farklı farklı şifreler altında tutmak arasında performans farkı olur mu ?

Şu şekilde düzeltecek olursak yukarıdaki mantıkla aynı database şifresi altında 10 tablo tutmak ile 100 tablo tutmak arasında sunucu bazlı performans farkı olur mu ? Yoksa bu scriptleri farklı database şifreleri altında tutarak bağlantısını sağlamak daha mı faydalıdır ?

Not: scriptlerin performansını arttırmak için tablo parçalamadan bahsetmiyorum.

Umarım sorumu anlatabilmişimdir.

Teşekkürler.

atay

0
İyinet Üyesi
Reaction score
37
Eğer sayfaların genelinde, 2 veritabanındaki verilere ihtiyaç varsa eğer birleştirmezseniz, 2 farklı db bağlantısı yapmak zorunda kalacaksanız sağlıklı bir şekilde birleştirmek, boş sütunlar yaratmamak sizin lehinize olur.

Fakat, her 2 tabloyada sürekli bağlanmanız gerekmiyorsa, sitenin belli başlı yerlerinde birleştirdiğiniz 2. tablodaki verilere ihtiyacınız olacaksa, birleştirmemek daha sağlıklı olur.

yagmayok

1
İyinet Üyesi
Reaction score
89
Sayfaların bir çoğunda 2 farklı veritabanına da ihtiyacım olacak. Buradan çıkardığım sonuç birleştirmek daha mantıklı.

Teşekkür ederim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.