kendi ağzınla kendin söylüyorsun hollandada bir türk orucunu tutabiliyor rahat rahat diye burada oruç zamanında oruç tutmayana nasıl bakıyorlar peki? nasıl tepki veriyorlar? işte bunların yüzünden biraz yurtdışına çıkın biraz yabancı diller öğrenin biraz başka insanlara başka fikirlerle karşılaşın biraz başka ülkelerin kitaplarını okuyun. ardından yazdığın mesaj herhalde yanlışlıkla yazmış olduğun bir mesaj o bahsettiğin ülkeler diye bişey yok belirli bi ülkeden bahsetmedim ki öyl eolması gerekir o şekilde cümle kurman için getirmene gerek yok zaten baya var onlar da türkiyede merak etme arada fark var ama türkiyede cinsel kimliğini söyleyemezsin.
70 milyon nufusun % kaçından haberdarsın yüzde kaçıyla iletişim kuruyorsun da bu kadar net yorum yapabiliyorsun, benim söylediğim ensest olayı bir çok avrupa ülkesinde klasikleşmiş bir olay burdan yola çıkarak yorumumu yapıyorum peki sen, benim bulunduğum bir ortamda bulundummu veya çevremden bir insanın bulunduğu bir ortamda bulundunmuda bu kadar açık ve net bir yorum yapabiliyorsun? senin yaptığın yorumlar önyargıdan bişi değil,
18 yaşına geldiğin zaman reşit sayılıyorsun dünya ya artık kendi gözlerinle bakabilir kendi ayakların üzerinde yürüyebilirsin deniliyor ve 18 yaşını doldurduğun zaman bir bara pavyona gazinoya vs yere rahatlıkla girebiliyorsun bunda sadece 18 yaşını doldurmuş olman yetiyor tabi cebinde paranında olması gerekiyor, Peki 18 yaşına gelmiş genç bir kızın kendi kararını verme şansı yokmu türbanını takamazmı günahıda sevabıda onun değilmidir bir başkasını neden ilgilendirir?
18 yaşında bara giren bir insanın oraya girme hakkı özgürlükse bir bayanın türban takmasıda özgürlüktür. Ama nedense üniversitede okuyan bir öğrenci okuluna türbanıyla gidemiyor ya türbanı çıkartacaksın yada okumayacaksın deniyor. Bu ne lahana bu ne perhiz turşusu.
Bu son yorumumdur bu konu altındaki.
Yorumlarına yanıt verdiğim kişi yada kişiler her türlü yorum hakkına sahiptir ama başka biri gelipte laf atmasın zira kimseye yanıt vermeyeceğim.