İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

15. Ulusal Bilim Olimpiyatları

haberci02

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
İzmir Valisi Cahit Kıraç, bilim üretmeyen, bilimi yaşam içinde kullanmayan toplumların ayakta kalmasının mümkün olmadığını söyledi.

Vali Kıraç, İzmir Fen Lisesi’nde TÜBİTAK 15. Ulusal Bilim Olimpiyatları’nda madalya kazanan öğrenciler için düzenlenen ödül törenine katıldı. Olimpiyatlarda finalde yarışma hakkı kazanan 17 İzmir Fen Lisesi
öğrencisinden 4’ünün madalya aldığını hatırlatan Vali Kıraç, bu başarıda emeği bulunan okul idarecileri, öğretmenler, öğrenciler ve velileri kutladı. Bilimin her alanda yaşamın içine girdiğini belirten Kıraç, "Bilim
üretmeyen, bilimi kullanmayan toplumların bu düzende ayakta kalması mümkün değil. Atatürk’ün gösterdiği muasır medeniyet hedefi de göz önünde bulundurulduğunda, eğitime verilmesi gereken önem açıkça ortaya çıkıyor" dedi. Vali Kıraç, İzmir Fen Liseli öğrencilerin takım çalışmasının iyi bir
örneğini sergilediklerini, bu düzenli çalışmanın "proje üretecek
beyinler yetişmesine katkı sağladığını" kaydetti. İzmir’in üniversite sınavındaki başarı durumunun eleştiri konusu olduğunu söyleyen Kıraç, "2006-2007 eğitim öğretim yılında liseyi tamamlayarak üniversite sınavına giren öğrenciler göz önüne alındığında, İzmir eşit ağırlıkta Türkiye genelinde 5. sırada yer alıyor. Sınava giren mezun öğrenciler dahil edildiğinde ise İzmir 30. sıralara geriliyor" diye konuştu. En başarılı devlet okuluTörende konuşan İzmir Fen Lisesi Müdürü Hülya Ertürk Koç, 7-12 Aralık 2007’de ODTÜ’de yapılan 15. Bilim Olimpiyatları finallerinden 4 madalya ile dönen okulun, "En fazla madalya alan devlet okulu" olduğunu söyledi. İzmir İl Milli Eğitim Müdürü Kamil Aydoğan da İzmir’de şube başına düşen öğrenci, okul öncesi eğitim ve mesleki eğitim istatistiklerinin, Türkiye ortalamasının çok üzerinde olduğunu bildirdi. Bilim Olimpiyatları’nda dağıtılan toplam 55 madalyanın 13’ünün İzmir’deki okullar tarafından kazanıldığını kaydeden Aydoğan, bu başarıların kalıcı olduğunu belirtti. Törende daha sonra Bilim Olimpiyatları’nda matematik dalında altın madalya kazanan Umut Varol Güneş, bilgisayar dalında bronz madalya kazanan Emre Süreçli, matematik dalında bronz madalya kazanan öğrenciler Fehmi Emre Kadar ve Faruk Gencel’e madalyaları ve ödülleri verildi.

http://teknoloji.milliyet.com.tr/detay.asp?prm=0,6478212&id=3805

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.