İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

16 çekirdekli Opteron işlemciler hayatımıza girdi

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
AMD, çekirdek canavarı yeni işlemcilerini piyasaya sürdü: İşte 16 çekirdekli Opteron'lar!

Uzun zaman süren bekleyişin ardından Advanced Micro Devices, sonunda ilk 16 çekirdekli Opteron işlemcisini piyasaya sürdüğünü açıkladı. Fakat hemen sevinmeyin zira x86 mimarisini temel alan ilk 16 çekirdekli bu işlemciler son kullanıcılar için değil, sunucular için tasarlanmış durumda.

AMD Ürün Pazarlama Müdürü John Fruehe'ye göre Interlagos kod adlı yeni Opteron 6200 yongası 12 çekirdekli bir önceki Opteron 6100 yongasına göre %25 ila %30 daha fazla performans sunuyor.

Yeni işlemciler çok yakında Hewlett-Packard, Dell, Cray ve Acer sunucularda kendilerine yer bulacak. İşlemciler AMD'nin halihazırda piyasada olan Bulldozer mimarisi üzerinde temellendirilmiş ve güç tasarrufu konusunda iyi bir tablo çizerken bant genişliği konusunda da daha gelişmiş durumdalar.

kaynak: http://www.chip.com.tr/konu/16-cekirdekli-opteron-islemciler-piyasada_30298.html

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
intel'in hamlesini bekliyoruz.. Asla altta kalmaz..
Bu arada makine almaya korkar olduk, ertesi gün ne çıkar meçhul..

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Vallahi öyle teknoloji çok ileri düzeyde ve ne alacağını şaşırıyor insan. Bakalım daha neler göreceğiz.

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Arkadaşlar bu açıdan bakmayınız ama :) yoksa karamsarlığa düşülüyor bu şekilde. Öncelikle alacağınız bilgisayar ile neler yapmak istediklerinizi belirleyiniz. Bilinçsiz olarak bakmayalım olaya. Çünkü siz ne alırsanız alın. En fazla bir sene de çok daha üstleri çıkacak.

Elbetteki çıkacak ama sizin pc'nizde ölmeyecek. Yine en az 2 3 sene istediğiniz oyunu çalıştıracak ve istediğiniz işlemleri yapacaktır.

Bu şekilde karamsar bakmak için gerçekten sizin sağlam bir işte olmanız ve sizin için donanım, işletim herzaman ön planda olmalı. Eğer öyle biri iseniz zaten teknolojiyi sıklıkla takip edip değiştirme işlemleri yapmak zorunda kalırsınız. Ya da masa üstünüz varsa parça yenileme işlemlerine gidersiniz.

Ama ne alırsanız alın eskiyecek :) bunun önüne geçmek mümkün değil.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Ben bir çok farklı AMD işlemciyi kullandım.
Ağır işlemler yapmaya çalıştığınızda %50 performans kaybı oluyor çünkü ısınıyor.
Anında alev alev yanmaya başlayabiliyor.
Intel işlemcilerde 30-40 gün kullanıyorum ama bir sıkıntı olmuyor.

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Ben de şu yüzden dedim. Şimdi özelliklere göre iki işlemci AMD ve İNTEL neye göre kullanacağınıza göre değişebilir. O yüzden o şekilde yanıt verdim.

Bu işlemciler size ne için lazım bunlara göre işlemci seçimleri yapılabilir. Oyun için mi programlar için mi diye düşünerek bu işlemciler tercih edilebilir.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Yani ne için lazım olur bir işlemci ? Oyun oynarsınız veya bazı programları çalıştırırsınız.
Explorer açıp facebook kullanılacaksa amd iyidir. :D

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Bu bazı kişiler için ikiside gerekebilir tabiki :D ancak oyun oynamayan birçok kişi var elbette. Bu insanlarda ona göre tercih yapmalıdır.

Şunu açıklamakta isterim burdan;

Elbetteki İNTEL AMD'ye göre biraz biraz daha iyidir. İNTEL popülerliğinden ötürü biraz daha pahalıdır.

En önemli husus ise, Intel işlemciler her yeni modelde soket değiştirmektedir. Yani işlemcimizi değiştirmek istediğimizde mecburen anakartı da değiştirmek zorunda kalırız.

Ancak AMD'de İNTEL'deki gibi bir durum söz konusu değildir :)

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Evet ama performans alamadıktan sonra ne anlamı var ki.
Mesela intel biraz pahalı amd ucuz.
Ama amd ile aynı fiyatta olan düşük bir intel işlemcisi bile alsak daha çok performanslı olur.
Yani ben amd çıkalı yıllar oldu ama halen bir rayına oturtamadıklarını düşünüyorum.

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Valla CaLViN bir çok kişide tam tersini düşünmekte. AMD'den İNTEL'e geçipte memnun olmayan bir sürüde kişi var. Bu pc donanımı ile de alakalı. Burda sabaha kadar da senle konuşsak orta yol bulunamayabilir. TÜm donanım ile alakalı olduğunu düşünüyorum ben. Sen beğenememiş veya istediğin düzeyde olmayabilir.

Ama şu görüşünün tam tersini konuşan bir çok arkadaşımda oldu o yüzden netleştirmek biraz güç bence

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Vallahi CaLViN şuan araştırmada yapıyorum. Bu ısınma sorunlarının eskide kaldıklarını söyleyenler ve oyun oynayacak olanlara AMD tercihi sunanları okuyorum. Demekki ilerleyen birşeyler var. Araştırma yapmak gerek bu konuda.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.