İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

2 Adet Disk Uzerinde MySQL Ayirma Nasil?

blackgolden

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bir sunucuda iki adet disk bulunmakta ve bunlardan 1 tanesi hic kullanilmamakta.bu mysql ayri olarak bu disk uzerinde calismasi istenmekte bir nevi cluster amac oncelikle verileri 2. diskte tutarak hem guvenlik saglamis olmak hemde surekli aktif olan 1. diskin performansi icinde mysqli yavaslatmamak diger diskin performansindan faydalanmak... Isletim sistemi CentOS 5.x internette pek bir bilgiye rastlayamadigim icin bu konu ile ilgili baslik acmak istedim boylece faydalanmak isteyenlerde olabilir ayrica zira cift diskli sunucular bu ara sıklıkla goze batmakta listelerde eger cevap verebilcek olan var ise... iyi calismalar.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
69
Guzel bir dusunce.
Yapmaniz gereken, mysql i kapatip, mysql veritabani dizinini 2. diskinize kopyalamak.
Ardindan my.cnf icinde asagidaki ayari yapmalisiniz.

[mysqld]
datadir=/ikincidisk/mysql

blackgolden

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
cevabin icin cok tesekkur ederim iyinet ellerine saglik umarim diger arkadaslarada faydali olur.

hidonet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bunun yerine

4 diskle
raid 0 + 1 yapmak hem guvenlik hem de neredeyse %100 e yakin hiz farki olusturacagi icin denemekte fayda var kanaatindeyim :)

zbahadir

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben daha çok performans bakımından MySQL'i ana diskte tutuyorum ve periyodik olarak MySQL yedeğini yedek diske yedekletiyorum.

Otamatik olarak geriye doğru 30 günlük MySQL ve script yedeği alıyorum.

blackgolden

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bunun yerine

4 diskle
raid 0 + 1 yapmak hem guvenlik hem de neredeyse %100 e yakin hiz farki olusturacagi icin denemekte fayda var kanaatindeyim :)

raid yapmayi dusunmedigim icin bu daha mantikli geldi ayrica 0 ve 1 artik eskidi gibi yeni raid yontemlerini gozden gecirmelisin:)

ayrica performans olarak sqli ana diskte tutmanin nasil bi yarar saglayacagini anlayamadim ozur dilerim.bu konu hakkinda teknik olarak aciklama yaparsan gozden kacirdigim yeri gormek isterim.iyi calismalar

hidonet

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Eskidi bence yanlis bi tanimlama...

Dikkat ediniz Hala bir cok raid karti RAID 1 ve 0 in uzerindeki modlar icin islemciden yardim aliyor.. Bunlara da software destekli raid diyorlar...

yani eski toprak 1 ve 0 hala gozde... hem en garanti sistem diyebilirim...

Yakin zamanda 4 diskli 2 stripe yapip bunlari birbirine mirrorlama hayallerim var :)

Her diskte ortalama %70 performans artisi olacagi dusuncesiyle bir concorde yaratma heveslerindeyim...

ya$asin raid 0 + 1

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.