İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

2 güvercine karşılık otomobilini verdi!

Lee

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
2 güvercine karşılık otomobilini verdi!
Bursa'da, Güvercin Sevenler Derneği'nin açılışında bir çift güvercinle 30 bin TL değerindeki otomobil takas edildi.
BURSA
21.03.2010 12:17:57

REFİK FİDAN -BURSA

Türkiye'de sayıları hayli fazla olan güvercin severler, bir kuşu lüks otomobilden daha pahalıya almakta tereddüt etmiyor. Nilüfer Güvercin Sevenler Derneği'nin açılışında milyarlık güvercinler adeta kapışıldı. Güvercin meraklıları için düzenlenen mezatta kuş fiyatları 10-15 bin TL'lere ulaştı. Vatandaşlar tarafından merakla izlenen kuşlar yüksek fiyatlara alıcı buldu.

Nilüfer Güvercin Sevenler Derneği Başkanı Halil Kabakçıoğlu ile kuş yetiştiricisi Beysan Taştan arasındaki pazarlık kıran kırana geçti. Dedesi şampiyon olan 'Koca Kobra' isimli Miski cinsi kuş ile 6 aylık dişisini almak isteyen Halil Kabakçıoğlu, kuşlara 20 bin TL fiyat verdi.

Ancak Beysan Taştan'ın kabul etmemesi üzerine pazarlık iyice kızıştı. 11 aylık erkek ile 6 aylık dişi kuşu dernek olarak alıp yarışmalara sokmak isteyen Kabakçıoğlu, son olarak 30 bin TL değerindeki otomobilini teklif etti.

2009 model aracı kabul eden Taştan, kuşlarını bırakarak otomobilin anahtarını teslim aldı.
Yetiştirdiği kuşlarda emeğinin olduğunu belirten Beysan Taştan, "Kuşlarım çok değerli. İyi kuşu yetiştirmek kolay olmuyor. Kuşu satan kaybediyor. Hayvanın aynısını yetiştirmek hiç de kolay değil. Star kuş 3 yılda bir, 5 yılda bir yetişir. Arabayı çekeceğiz evin önüne, belki hanım kullanır, belki ben kullanırım" dedi.

Dernek Başkanı Halil Kabakçıoğlu ise, "Bu derneği bütün Bursa halkına hizmet vermek için açtık. Güvercin sevenlere hizmet vermek için kurduk. Güvercin fiyatları değişiyor. 10 TL'ye de güvercin var, lüks otomobil fiyatına da" diye konuştu.

kaynak: http://www.iha.com.tr/haber/detay.aspx?nid=113646&cid=11

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Uyduruk haver gibi kokuyor...
O fiyata kuş olur ama reklam yapmak için ve sütun doldurmak için yapılmış bir haber gibi

proofweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
6 Milyarlık Mardin Yusuvi Kusunu Görmüştük Ama bunu Görmemiştik :D
tşkler :D

ErdeM

0
Onaylı Üye
Reaction score
32
Bu kuş tutkunluğu çok başka birşey doğrudur

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Arabasını bana versin ben ona kuşun kıralını vereyim gelsin :D

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Olur olur... bu forum 6 milyarlık milli piyangoda çalışn kuşu da gördü :D

peep

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
87
bana 2 kuş vercez arabanı ver deseler o kuşlar kadar beynim olmadığımımı sandın derim :)

mathiaxbars

0
İyinet Üyesi
Reaction score
122
Cık cık çok yanlış bakıyonuz...

Şimdi o kuşlar yarışmada iyi derece elde ederse dernek yükseliyor daha çok kişi tarafından ilgi gösteriliyor + reklamı yapılıyor.Ayrıca damızlık olarakta kullanılabilir... Eğer soyu iyiyse o paralar verilmiyecek diye birşey yok , çoğu balıktada bukadar yüksek olmasa rakamlarda 4-5 e kadar çıkıyor.

proofweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Kuş Gerçekten Büyük Bir Tutkunluk :D
Bunu Biliyorum :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.