Beyler ben tabloları birleştireye çalışıyorum fakat bir türlü başaramıyorum.Şimdi benim deneme adlı ve deneme2 adlı tablolarım var.
Deneme tablosunda id diye alanım var.Deneme2 tablosundada iki_id diye alan var ben bu idleri birleştirip işlem yapmak istiyorum.
Örneğin deneme2 tablosunda sayi adlı bir veri var.Deneme tablosundada id'si 1 olan kullanıcı ve id'si 2 olan toplam 2 kullanıcı var ikiside farklı kullanıcılar.İd'si 1 olan şöyle bir sayfaya gittiğinde;
deneme2 tablosunda olan sayı adlı veri 1 artacak.Ama bu İd'si 2 olan kullanıcı içinde geçerli olacak,Yani ben sadece İd'si 1 olanın sayı adlı verisi 1 artsın istiyorum.Yani iki tablo'nun idlerini eşitlemek gibi birşey.Bu sayı adlı veri kullanıcıların bulunduğu tabloda değil ama deneme2 tablosunda.
Yardımlarınızı bekliyorum.
Deneme tablosunda id diye alanım var.Deneme2 tablosundada iki_id diye alan var ben bu idleri birleştirip işlem yapmak istiyorum.
Örneğin deneme2 tablosunda sayi adlı bir veri var.Deneme tablosundada id'si 1 olan kullanıcı ve id'si 2 olan toplam 2 kullanıcı var ikiside farklı kullanıcılar.İd'si 1 olan şöyle bir sayfaya gittiğinde;
PHP:
mysql_query("UPDATE deneme2 SET sayi=sayi+1");
Yardımlarınızı bekliyorum.