İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

2005 ile 2013 yılı arasında google index farkı

yasincivelek

0
İyinet Üyesi
Katılım
13 Ağustos 2008
Mesajlar
22
Reaction score
0
Arkadaşlar 2005 yılından bu yana pek fazla site inşaa'sı ıle ılgılenmedım yenıden mesleğimi icra etmek üzere geri döndüm fakat dikkat ettiğim birşey var eskisi gibi google indexleme olsun indexlenen sitelerin içerikleri inceleme olsun inanılmaz derecede kurumsallaşmaya gitmiş diye görüyorum.eskisi gibi 1 ayda 3k hitli site çıkmıyor sanırım yada ben beceremıyorum artık
 

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Katılım
17 Temmuz 2012
Mesajlar
977
Reaction score
7
Konum
Sammamish, WA, US
Onemli gordugum farklar arasinda sunlar var. Baska arkadaslar da gozlemledikleri farklari yazarlarsa guzel bir konu olur.

1. Google 2005 senesine gore cok daha guncel. Kafein guncellemesi ile indeksini aylik degil anlik guncellemeye basladi. Yani onemli bir sitede yayina giren bir makale saniyeler icinde aramalarda bulunur duruma geldi.

2. Belli basli guvenilir kaliteli siteler (wiki, haber siteleri, amazon, ebay) ilk arama sonucu sayfasinda spam riskine karsi torpilli duruma geldiler. Bu yuzden yogun arama turlerinde bu siteler ilk 3-5 sonucu ele gecirdiler.

3. Google 2005 senesine gore spami yakalama konusunda daha agresif. Gri (eng. gray) bolgede olan sitelerin ceza alma ihtimali gecmise gore daha yuksek. Ama bun karsin kurunun yaninda yanan yaslar icinde bazi tedavi araclari sunuyor Google (yeniden degerlendirme, link reddetme vb. gibi)

4. Site ici elemanlarin siralamadaki agirliklari iyice azaldi. Google statik kod analizleri yerine sayfanin nasil gorundugu, hangi sayfa bilesenlerinin on plana ciktigi gibi analizlere yoneldi.

5. Son olarak ama belki de en onemlisi arama motoru teknolojilerinde ezber bozan (game changer) bir degisiklige gitti. Panda adini verdigi bir dokuman/site kalite sinyalini ranking hesaplarina bagladi. Bu sayede makine ogrenmesi (machine learning) ile "biz bir siteye neden guveniyoruz?" sorusunun cevabini modelleyip bunu tum sitelere uygulamaya basladi.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst