İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

2008 PEKİN OLİMPİYATLARI

domaincin

0
İyinet Üyesi
Katılım
1 Mayıs 2008
Mesajlar
348
Reaction score
1
Pekin Olimpiyatları Euro 2008 Futbol Basketbol Voleybol Motor Sporları Diğer Puan Durumu/İstatistik Özel Dosya
Hava kirliliği, Pekin Olimpiyatları'nın önündeki en büyük sorun olarak gösteriliyor. 05-08-2008, SalıAA Pekin'de gözler 'havada'IOC yetkilileri, Pekin Olimpiyatları'na öncesinde sıcaklık, nem ve hava kirliliği verilerini kontrol ediyor.
8 Ağustos Cuma günü başlayacak olan olimpiyatlara ev sahipliği yapacak olan Pekin'in havası kirlilik, nem ve sıcaklık açısından gün gün takip edilirken, acil eylem planının hayata geçirilip geçirilmeyeceği hala merak konusu.

Hafta sonunda gözlenen açık hava, yerini hafif sise bırakırken, açılış törenine birkaç gün kala, boğucu sıcağın ve nemin acımasızlığından söz ediliyor.

Açık havada düzenlenen bir tören sonrasında, ''sıkıntısı yüzünden okunan'' IOC Başkanı Jacques Rogge, yaptığı açıklamada, her gün hava kalitesine ilişkin verileri incelediğini, konunun uzmanı olmasa da rakamları görmesinin kendisi için önemli olduğunu kaydetti.

ROGGE ÇOK SIKINTILI

Rogge, maraton koşusu ve yol bisikleti gibi bir saatten fazla süren sporların erteleneceğini veya programlarında değişikliğe gidilebileceğini yineledi.
IOC Pazarlama Müdürü Gerhard Heiberg de yarın başlayacak olan IOC genel kurulundaki ana gündem maddesinin hava kirliliği olacağını belirtirken, ''Takipteyiz. Bekleyelim, görelim'' dedi.

''Dün harika bir gündü. Oysa bugün sisli mi, yoksa kirli mi olduğuna karar veremiyorum'' diyen Heiberg, kendilerini düşündüren şeyin sporcuların sağlığı olduğunu kaydetti.

OLİMPİYAT KÖYÜNÜN ÜZERİNDE SİS TABAKASI

27 Temmuz Pazar günü resmen açılışı yapılan Olimpiyat Köyü üzerindeki kalın sis tabakası dikkatlerden kaçmamıştı. Yoğun sis nedeniyle köyün bir kilometre öteden bile görünmemesi, hava kirliliğini kontrol altına almak adına alınan önlemlerin fayda etmediğini göstermişti.

Oysa, Pekin'deki araçların yarısına yakını trafikten çekilmiş, kentteki fabrikalar bir süreliğine kapatılmış ve inşaatlar durdurulmuştu.
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst