İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

2014 Model Seo Çalışmaları Nasıl Olmalı?

ekkazancyollari

0
İyinet Üyesi
Katılım
29 Ocak 2014
Mesajlar
46
Reaction score
0
Konum
Tuzla/İstanbul
Merhabalar, bu makalemizde sizlere 2014 yılında siteleriniz ya da bloglarınız için nasıl SEO çalışmaları yapmanız gerekeceğinden bahsedeceğim. İntenette yaptığım bazı araştırmalar sonucu bu makaleyi hazırlıyorum. İnşallah faydası olur.

Çoğu seocuların bildiği üzere 2014 yılı içerisinde Google iki yeni algoritmayı devreye aldı. Webspam ve kaliteli içeriğin bulunması ile ilgili Penguen ve Panda güncellemeleri yayınlandı. Peki bu güncellemeler neden yapılıyor? Google arama sonuçları sayfalarında kaliteli ve sürekli yenilenen siteleri ön plana çıkarmak istiyor. İşin özü şudur; arama sonuçlarında sıralanan web sitelerden istediğini kolayca bulan ve istediği bilgiye doyan kullanıcıları tatmin etmek...

Sitelerinize bir makale yazarken içeriği çok fazla anahtar kelime ile doldurmamak gerekiyor. Oluşturacağınız içerikler kullanıcıların tatmin olacağı tarzda olmalıdır. Arama motorlarına yönelik yazılar yazmaktansa insanlara yönelik ziyaretçi odaklı yazılar yazmaya çalışmalısınız.

Genel anlamda backlink paketleri önemini yitirmiş oldu. Kaliteli backlink bulmak tabiki iyi olacaktır. (Örneğin edu ve gov linkler gibi) Tek kelime backlinke odaklanmak yerine alternatif anahtar kelimeler ile yazı yazmak önem kazanmıştır.

Örnek: Diyelim ki; internetten para kazanma anahtar kelimemiz olduğunu düşünelim. Bunun sonucunda Google aramasında en altta anahtar kelime örnekleri olan internetten para kazanma siteleri, internetten para kazanma yalanı, internetten para kazanma yöntemleri gibi alternatif kelimeleri ön plana çıkarabilirsiniz. Ya da makale içinde ek kazanç, ek gelir gibi farklı anahtar kelimeleri kullanabilirsiniz.

Ekli dosyayı görüntüle 6685

Sosyal medyadan (facebook, twitter gibi) gelecek olan backlinkler ise herzaman önemlidir. Popülerliğini korumaktadır. Sitenize değer katmaya devam edecektir.

Ama en önemlisi makalemizin başında da belirttiğim üzere kaliteli içerik oluşturmaktır. Kimsenin yazmadığı konularda doyurucu bilgilere sahip gereksiz tekrar yapılmamış, anahtar kelime yoğunluğu abartılmamış, kaliteli bir makale; sitenizi üst sıralar yükselterek o konuda niş bir site olmanızı sağlayabilir.

Sonuç olarak Google kullanıcılar tarafından yapılan aramalarda en iyi sonuçları verebilmek adına bu güncellemeleri yapmaya devam edecektir. Bizler ise sitelerimizi kaliteli içeriklerle güncel tutmamız gerekiyor. İçeriği kaliteli, gereksiz tekrar yapmayan siteler Google tarafından hak ettiği değeri bulacaktır.

kaynak:http://www.ekkazancyollari.com/index.php/digerkazancyollari/item/214-iphone6telefonaksesuarlariileeticaretyapmak.html
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst