İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

2017 Sesli Arama Seo'yu Nasıl Etkileyecek ?

iaslan74

0
İyinet Üyesi
Katılım
18 Mart 2016
Mesajlar
24
Reaction score
0
Bu yarı yarıya oran bile Google’a yetmiş olmalı ki mobil öncelikli indeksleme anlayışını bize ve çoğu sektördeki pazarlamacılara şimdiden tanıtmaya ve benimsetmeye başladı.
Google sesli aramayı benimsemeden önce yapmanız gereken Google’ın mobil uyumlu testine girmek olabilir. Bunu kontrol etmek için baya bir site ve araç bulunuyor, siteniz için bir proje üretip anahtar kelimeleri hedefleyip ilgili sayfayı seçerek sitenizi gerekli testlerden geçirip testi tamamlayabilirsiniz. Bu noktada teknik özellikleri göz önünde bulundurup sayfa kullanılabilirliğini gözden geçirmenizde fayda var.

Kullanılabilirliğin yanı sıra bütün kaynaklarınızı kontrol edin ve mobil sitenizin CSS, JavaScript, görsel dökümantasyonlar ve içeriklerini engellemediğinden emin olmalısınız. Ayrıca pek çok mobil Flash’ı desteklemediği için Flash kullanmamayı da düşünebilirsiniz. Bununla ilgili olarak "Flash Web Sitelerin Devri mi Kaldı ?" yazımıza göz atabilirsiniz.

Anahtar kelime ve sese karşı arama sonuçları

Kullanıcılar klavye aracılığıyla aradıkları kelimeleri ya da içerikleri sesli aramada başka bir şekilde arayabilir. Bilindik bir dil kullanımı yerine doğal sesler ve sorular ortaya çıkabilir. Bu konuda Rank Tracker adlı araç size oldukça yardımcı olabilir.

Sohbet odaklı içerikler

Yazarken belli kalıplar kullanarak yazışıyoruz, öyle değil mi? Ancak işin içine ses girerse durum nasıl olacak ?

SEO uzmanlarının belirlediği kurallara göre ses öne çıktığı an içeriği tekrar tasarlamak gerekiyormuş. Müşterinizin konuşma tarzını anladıktan sonra daha sağlıklı bir yol izleyebilmelisiniz.

İkinci olarak, kullanıcılar genellikle acil bir şekilde arama yapma ihtiyacı duydukları için sesli aramayı hızlı bi şekilde kullanıyor.Çünkü pratik ve uğraştırıcılığı klavyeye göre minimum seviyede. Google bu anları "mikro-anlar" olarak isimlendirip 4 çeşitte sınıflandırıyor. 4 çeşit bilmek, gitmek, yapmak ve satın almak eylemlerine odaklanmış durumda.

Konum hala önemini koruyor

Konum aramaların neredeyse yüzde sevkeninde oldukça önemli bir rol oynuyor.Ve google bu önemli konuyu hiçde es geçecek gibi değil. Sesli aramaların çoğunun bile konum bazlı olduğunu düşünürsek bu sonuç oldukça normaldir. Konumun önem arz etmesi web sitenizin yerel arama için doğru bir şekilde düzenlenmesi gerektiğini anlamına geliyor.

Web siteniz için Google My Business Page açıp açıklama, kategori ve görsel gibi bütün gerekli detayları yükleyerek işe başlarsanız seo konusunda size oldukça fayda sağlayacağından emin olabilirsiniz. Yorumlar da bir o kadar önemlidir tabiki bu yorumlar konusunu es geçmemek lazım. Müşterilerden hep olumlu yorumlar almaya hedeflenmeliyiz. Fotoğraf bölümüne işletmenizi yansıtan ve aynı zamanda profesyonelliğini kuran görseller yüklemeye çalışabilirsiniz.

Son olarak, sesli aramayı şu şekilde özetlemek gerekirse : gerçekten çok yakın bir zamanda sanal asistanlar bizim için restoranda yer ayırtabilecek veya otellerdeki rezervasyonlarımızı kontrol edecek hatta ve hatta bilet satın alma işlemlerimizi bile gerçekleştirebilecek.

Kaynak : Kürekod Web İşleri
 

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5

Üst