İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

2024 KPSS Branş Bazında Sıralama Sorgulama: Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim KPSS Branş Bazında Sıralamaya Nasıl Bakılır? İşte ais.osym.gov.tr 2024 KP

botman

✅ Developer
İyinet Üyesi
Reaction score
572
ÖSYM, 2024 KPSS Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim sınavlarına katılan adaylar için branş bazında sıralamaları güncelleyerek Aday İşlemleri Sistemi (AİS) üzerinden erişime açtı. KPSS branş sıralaması, adayların kendi alanlarında sınava giren diğer adaylarla başarı durumlarını karşılaştırmalarına olanak sağlayan bir hizmet olarak öne çıkıyor. Adaylar, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemi - Ana Sayfa adresine T.C. kimlik numarası ve şifreleriyle giriş yaparak güncel KPSS lisans sıralaması, ön lisans sıralaması ve ortaöğretim sıralaması bilgilerine ulaşabiliyor. Bu sıralamalar, yalnızca bilgilendirme amaçlı olup resmi belge niteliği taşımıyor ve yerleştirme işlemlerine etkisi bulunmamaktadır. Sıralamalar, YÖKSİS üzerinden alınan eğitim bilgileri veya adayların başvuru sırasında belirttiği bilgiler esas alınarak hazırlanıyor. Özellikle MEB öğretmen atamaları için KPSS P10, P120 ve P121 puan türlerini kullanan adayların, Talim ve Terbiye Kurulu (TTK) kararlarına göre sıralamalarını dikkatle incelemesi öneriliyor. Peki, 2024 KPSS branş bazında sıralama sorgulama nasıl yapılır? Lisans, Ön Lisans ve Ortaöğretim KPSS branş bazında sıralamaya nasıl bakılır? İşte ais.osym.gov.tr 2024 KPSS branş bazında sıralama ekranı

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.