Türkiye'nin En Eski Webmaster Forumu İyinet'e Hoşgeldiniz!

Tartışma 3 site ve kopya içerik

gündüzgözü

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
11 Nisan 2018
Mesajlar
8
Açılan Konu
1
Tepki puanı
0
Şimdi bende 3 tane aynı alanda e-ticaret sitesi var üçünün içeriğide aynı kategoriler ürünler hepsi aynı çünkü ürünleri birine atıp diğerlerine entegrasyon yapıyoruz.Sitelerin bulunduğu serverda aynı.Sitelerin altyapılarıda aynı bir tek ana sayfalarının title ve descriptionun da küçük ufak tefek tasarımsal farklar.
Şu an optimizasyonunu yapıyorum ama bana göre bu üç siteden ikisi google 'un yönergelerine göre kopya içerik yapan site konumuna düşüyor.Ve sandboxa düşebilir ban yiyebilir.Google tarafından her an cezalandırılabilir.Yada google bir güncellemesinde kopya içerik oranı çok olan siteleri cezalandırmaya karar verebilir.Kısaca bu üç siteden ikisinin geleceği yok gibime geliyor.Özellikle en fazla iş yaptığım site google tarafından sandboxa falan düşürülürse çok kötü olur.

Şimdi sormak istediğim şu ne yapmalıyım bu üç site google tarafından kopya içerik vs durumuna düşer mi.Sizin düşünceleriniz nelerdir bu konuda..
 

coinmeria

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
22 Mart 2018
Mesajlar
59
Açılan Konu
2
Tepki puanı
0
İlk önce hangi site İndex aldıysa baskın site o olur tahminimce. Diğer iki site büyük ihtimal spam olarak algılanır.
 

KaRNeC

Onaylı Üye
Üye
Katılım
4 Ekim 2002
Mesajlar
2,826
Açılan Konu
107
Tepki puanı
258
Konum
Kahramanmaraş
Yakın zamanda gelecek bir güncelleme ile spama düşebilir. Moz Spam değeri 4/17 üzeriyse güncellemede büyük ihtimalle spama alınır. Eğer bu spamlı 2 siteyi de diğer siteye yönlendirirseniz ya da backlink verirseniz üzerinde çalıştığınız siteye de zarar vermiş olursunuz.
 

gündüzgözü

0
Onaylı Üye
Üye
Katılım
11 Nisan 2018
Mesajlar
8
Açılan Konu
1
Tepki puanı
0
teşekkürler. Bu konuda Başka fikir ve yorumunu belirtecek kimse yok mu ?
 
Üst