İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

301 Yönlendirmesi Nedir ? Nasıl Yapılır ?

MustafaYildiz

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
Çeşitli nedenlerden dolayı eski sitelerinizi yeni bir siteye taşıma gereği duyabilirsiniz. Bu yazımızda sizlere 301 yönlendirmesi ile eski sitenize ait hitinizin en az kayıp yaşayarak yeni sitenize yönlendirmekten bahsedeceğiz. 301 yönlendirmesi sayesinde hitinizin yanısıra pr değeri gibi özellikleride taşımış olacağız.
Adım adım takip edebilirsiniz.
İlk önce yapmanız gereken eski sitenize ait tüm ftp ve database dosyalarınızı yedeklemek ve bu yedekleri yeni siteye aktarmak ve kurmak olacaktır.
Ardından eski sitenizin google doğrulmasını yaptığınız hesabınızı (Google Webmaster Araçları) açarak yeni sitenizi kaydediniz ve doğrulayınız. Bilmeyenler bu yazımızdaki makaleyi okuyarak yapabilirler.
Son kısımda eski sitemizi nasıl yönlendireceğimize geldik. Burada birçok yöntem bulunmaktadır. En genel kullanılan yöntem olarak .htaccess dosyamızı düzenleyerek yapabiliriz. .htaccess dosyanızı açarak aşağıda verdiğim kodları yeni ve eski sitelerinizin isimlerine göre düzenleyerek mevcut .htaccess dosyasına ekleyebilirsiniz eğer .htaccess dosyanız yok ise oluşturup ana dizine atınız.
Options +FollowSymlinks
RewriteEngine on
ReWriteCond %{HTTP_HOST} ^(www.)?eskiadres.com$ [NC]
ReWriteRule ^(.*)$ http://www.yeniadres.com/$1 [R=301,L]
En son bir adım kaldı. Sitemizi Google Webmaster Araçları aracılığı ile yeni domaine taşıma isteği göndermek. Webmaster Araçkarına giriş yaptıktan sonra (sitenizi doğruladıysanız) aşağıdaki resim size yardımcı olacaktır.

alıntı

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.