İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

404 ile anlamadığım bir google açıklaması :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
arkadaşlar aşağıdaki satırları anlamadım desem yeridir. Anlamadığım şey ise bunun doğru olup olmadığı. Aslında ihtimal vermek istemiyorum o yüzden olabilir :) Google bizim şu çok büyüttüğümüz 404 link mevzusunu anlıyor bunu biliyordum zaten ama bu tarz bir uyarı sayfası hazırlamaları beni endişeye düşürdü doğrusu...
Site başarılımı derseniz tabiki...20-25 gün içinde tamamen özgün içerikle 3500+ sayfa indexlettim.
Neyse google site maps i biraz kurcaliyim dedim ve aşağıdaki yazıya kadar geldim...
NOT: Umarım bununla ilk ben karşılaşmadım
Sunucunuzun, varolmayan sayfalar için 200 (başarıyla bulundu) durumu döndürdüğünü belirledik.

Sunucunuzun, varolmayan sayfalar için 200 (başarıyla bulundu) durumu döndürdüğünü belirledik. Sitenizin sahibi olarak herkesin doğrulanmasına olanak sağlayacağından, siteleri bu yapılandırmayla doğrulayamayız. meta etiket doğrulama yöntemimizi deneyebilir ya da sunucunuzun yapılandırmasını değiştirebilirsiniz.

Bu yapılandırma site doğrulaması için bir doğurur ve bu nedenle sitenizi doğrulayamayız. Web sunucunuz, 404 (bulunamadı) sayfalarının başlığında bir 200 (bulundu) durumu döndürecek şekilde yapılandırıldıysa ve sitenizi bu yapılandırma ile doğrulamanızı sağlarsak, başkaları bundan yararlanabilir ve sitenizi doğrulayabilir. Kendilerine ait olmayan sitelerin istatistiklerini görüntülemelerini sağlayacak bu yapılandırmadan kimsenin yararlanmamasını sağlamak için yalnızca 404 sayfalarının başlığında bir 404 durumu döndüren siteleri doğruluyoruz.

Sunucunuz, var olmayan sayfalar için bir 404 durumundan başka herhangi bir şey döndürmek üzere yapılandırılmış, meta etiket doğrulama yöntemimizi deneyin ya da sunucunuzun yapılandırmasını değiştirin.

Web sunucunuzun yapılandırmasını 404 sayfalarının başlığında bir 404 durumu döndürecek şekilde değiştirebilir ve hala özel bir hata sayfası sunabilirsiniz (bkz. Apache bilgisi ve IIS bilgisi). Bunu kontrol ederken bir HEAD isteği (bir GET isteği değil) yaptığımıza dikkat edin. Web sunucunuz doğru şekilde yapılandırıldıktan sonra, siteyi yen iden doğrulamayı deneyin, yapılandırmanızı yeniden kontrol edeceğiz.

Ha bu arada bahsi geçen meta olayınıda dün ekledim...yani tek bir sayfa olsa dahi gelen id ile uyuşan dinamik metalar yarattım ancak google henüz farketmedi galiba :)

Darkart

0
İyinet Üyesi
Reaction score
56
nası yaw kimse bilmiyomu bunu şimdi :)
aslında bu bir up :p

MéDicLiFé

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Webmaster Toolstan doğrulatmayı deneseydin.
2 farklı doğrulama yöntemleri var. Sanırım işin daha kolay olurdu.
Birazdan okula gideceğim saat 23 gibi çıkacağım. Bende merak ettiğim özelden sitenin adresinide atarsan sitemap adresi ile birlikte, yabancı forumlardada sormak isterim.
Eğer sağlam ve yeterli bir cevap alırsam makale olarakta yazarım bunu herkez öğrenmiş olur.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.