İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

5 Saniyede: ekran resmi al --> bir siteye yukle --> paylasmak icin link al ve paylas!

kuaza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Site reklam alanina acacaktim ama acelesi olan WM arkadaslar icin bu konu daha uygun geldi :)

5 saniyede tek hareket de programsiz online sekilde istedigin bir yerin resmini alip yuklemek heralde iyi olur diye dusundum.

siteye girelim: www.ressim.net
ve Alttaki adimlari izleyin:

1 - sitedeki JAVA UPLOAD kismina girelim.
2 - Maus ile java alanina sag tiklayin.
3 - sag tik dan sonra acilan secmedeki: Capture Screen 'e tiklayin.

3. adimdan sonra karsiniza asagidaki gibi bir ekran gelecek:

OK dedikten sonra 5 saniye icinde bulundugunuz her neresi olursa olsun ekran resmini cekecek. yani 5 saniye icinde ekran resmini alacaginiz sayfayi acin, bekleyin sonrasinda tekrar ressim.net e donun. asagidaki gibi bir alan cikacak:

ve bitti: Upload Files dediginizde de ekran resmini aldiginiz resmi yukler ve linkleri alirsiniz..

NOT: bu sekilde 15 e yakin ekran resmi alabilirsiniz, ustteki adimlari tekrarlamaniz yeterli :):) cok pratik dimi, yalan olmasin bende bu kadar pretik oldugunu bilmiyordum :):)

EKLEME: Eger yasaksa silinebilir yada uygun kategoriye tasinabilir.

• Like
Reactions: Loi
T

trgy

Misafir
Neden yasak olsun. Başka bir sitenin kullanımını anlatmak yasak olmuyor da üyelerin sitelerinin kullanımını anlatması mı yasak olsun.

Oldukça pratik gerçekten. Güzel uygulama.

kuaza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Çok güzel düşünülmüş.

Neden yasak olsun. Başka bir sitenin kullanımını anlatmak yasak olmuyor da üyelerin sitelerinin kullanımını anlatması mı yasak olsun.

Oldukça pratik gerçekten. Güzel uygulama.

tesekkurler arkadaslar, bu ozelligini uzun zamandir kullanmiyordum, az once denedim gercekten isime cok yaradigini farkettim. baskalarida yararlansin istedim :)

jacktheblack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
Sistem süper yalnız ben birşey söyleyeyim. Benim için pek kullanışlı değil neden dersen. Blog siteme veya bir yere konu anlatırken mutlaka paintte ya da başka bir editörde resim fazla büyük olmasın diye veya gereksiz olan yerleri keseriz. Veya yazı yazmak gerekir resme.

Eğer böyle bir sistem geliştirilebilirse yani ekran görüntüsünü aldığın yerin resmini yüklemeden önce crop/kesme işlemini de yaptırsa hatta paint gibi üzerine yazı yazma imkanı olsa o zaman çok kullanışlı diyebilirim.

Yanlış anlama sadece eleştirimi yapmak istedim. Çünkü yapılan işlemin tek özelliği ekran görüntüsünü bir resim yükleme sitesine hızlı şekilde yükleme olayı. bir çok kişi biliyordur ki firefox kullanan herkes bunu imageshack ya da kendi sitesine rahatlıkla yapabiliyor :)

Umarım bu şekilde geliştirebilir bir sistem olur.

jacktheblack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
14
tesekkurler arkadaslar, bu ozelligini uzun zamandir kullanmiyordum, az once denedim gercekten isime cok yaradigini farkettim. baskalarida yararlansin istedim :)

Ek olarak eğer firefox eklentisi geliştirme olayını yapabilirim diyorsan "Rehost Image" eklentisini mutlaka sitene uyarla. bir çok kişinin bu eklentiyi bildiğini zannetmiyorum. Resimler direk senin sitene yüklenir. Eklentide iki seçenek var Imageshack ve kendi verdiğin bir hosta. Imageshack yerine kendi siteni uygulatabilirsen tavsiyem çok tutar. En azından Türk sitesine yüklenir :)

kuaza

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Sistem süper yalnız ben birşey söyleyeyim. Benim için pek kullanışlı değil neden dersen. Blog siteme veya bir yere konu anlatırken mutlaka paintte ya da başka bir editörde resim fazla büyük olmasın diye veya gereksiz olan yerleri keseriz. Veya yazı yazmak gerekir resme.

Eğer böyle bir sistem geliştirilebilirse yani ekran görüntüsünü aldığın yerin resmini yüklemeden önce crop/kesme işlemini de yaptırsa hatta paint gibi üzerine yazı yazma imkanı olsa o zaman çok kullanışlı diyebilirim.

Yanlış anlama sadece eleştirimi yapmak istedim. Çünkü yapılan işlemin tek özelliği ekran görüntüsünü bir resim yükleme sitesine hızlı şekilde yükleme olayı. bir çok kişi biliyordur ki firefox kullanan herkes bunu imageshack ya da kendi sitesine rahatlıkla yapabiliyor :)

Umarım bu şekilde geliştirebilir bir sistem olur.

elestiriler ve yorumlar mecbur olmak zorunda yoksa biz kendimizi nasil kullanici odakli gelistirecegiz :) tesekkurler bak 10-15 satir yazdin bizi daha iyi ve kaliteli yapmak icin.

yazdiklarina gelince: cektigin ekran resmini o alanda boyutlandirma var, belli bir oranda kucultebilirsin. Ancak ekran resmini aldiginiz resimde oynama yapmaniz suanda mumkun olmuyor, onerin dogrultusunda bunuda yapacagiz, hatta ressim.net in programi uzerinde yakinda uygulayacagiz :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5