- Reaction score
- 0
Nüfusunun dörtte birinden fazlası 65 yaşın üzerinde olan Japonyada yaşayan 82 yaşındaki Masako Wakamiya, 1990larda banka memurluğundan emekli oldu.BBC Türkçeden aktarılan haberde, Wakamiya, emekli olduktan sonra bilgisayarlarla ilgilenmeye başladığı belirtiliyor. Masako Wakamiya, yazılım geliştiricilere, yaşlılara yönelik uygulamalar üretme çağrısı yaptığını, yanıt alamaması üzerine harekete geçti. Bunun üzerine yaptığı çalışmalarla, akıllı telefonları yaşlıların kullanımına uygun hale getiren öncülerden biri haline geldi. Appledan davet aldıÖyle ki geliştirdiği oyun 42 bin kez indirildi ve bunun ardından Appleın her yıl düzenlediği Dünya Uygulama Geliştiricileri Konferansına davet aldı.Wakamiya ise teknoloji devlerine yabancı değil. Appleın CEOsu Tim Cookla buluşmasını, Bana yaşlı insanların uygulamayı kullanabilmesini sağlamak için neye yoğunlaştığımı sordu. Ben de ona; Yaşlıların gözlerinin, işitmelerinin ve parmaklarının iyi çalışmamasına dikkat ederek bu uygulamayı hazırladım şeklinde hatırlıyor.Oyun hakkındaJaponyanın geleneksel bebek festivalinden esinlendiği Hinadan (bebek merdiveni) isimli oyunda, imparator, ailesi ve konukları çeşitli kıyafetler içerisinde yer alıyor.Kullanıcılar bu kişileri ve kıyafetleri doğru pozisyonlara koymaya çalışıyor.
Haberin Devamını Oku
Haberin Devamını Oku