İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

82 yaşında yazılımcı oldu

CihatÖzgen

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Nüfusunun dörtte birinden fazlası 65 yaşın üzerinde olan Japonya’da yaşayan 82 yaşındaki Masako Wakamiya, 1990’larda banka memurluğundan emekli oldu.BBC Türkçe’den aktarılan haberde, Wakamiya, emekli olduktan sonra bilgisayarlarla ilgilenmeye başladığı belirtiliyor. Masako Wakamiya, yazılım geliştiricilere, yaşlılara yönelik uygulamalar üretme çağrısı yaptığını, yanıt alamaması üzerine harekete geçti. Bunun üzerine yaptığı çalışmalarla, akıllı telefonları yaşlıların kullanımına uygun hale getiren öncülerden biri haline geldi. Apple’dan davet aldıÖyle ki geliştirdiği oyun 42 bin kez indirildi ve bunun ardından Apple’ın her yıl düzenlediği ‘Dünya Uygulama Geliştiricileri Konferansı’na davet aldı.Wakamiya ise teknoloji devlerine yabancı değil. Apple’ın CEO’su Tim Cook’la buluşmasını, “Bana yaşlı insanların uygulamayı kullanabilmesini sağlamak için neye yoğunlaştığımı sordu. Ben de ona; ‘Yaşlıların gözlerinin, işitmelerinin ve parmaklarının iyi çalışmamasına dikkat ederek bu uygulamayı hazırladım” şeklinde hatırlıyor.Oyun hakkındaJaponya’nın geleneksel bebek festivalinden esinlendiği ‘Hinadan’ (bebek merdiveni) isimli oyunda, imparator, ailesi ve konukları çeşitli kıyafetler içerisinde yer alıyor.Kullanıcılar bu kişileri ve kıyafetleri doğru pozisyonlara koymaya çalışıyor.

Haberin Devamını Oku

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.