İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

A Record Sunucuyu Yorar mı?

Metalik

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhabalar,

Sitemin barındırıldığı sunucuda CPanel ile statik.benimsitem.com şeklinde A Record oluşturdum ve buraya başka bir sunucunun IP adresini yazdım. Ardından IP adresini yazdığım sunucuya css, js, jpg gibi statik dosyaları yükledim.

Buradaki amacım bu tür statik dosyaları ana sunucudan değil de 2. bir sunucudan çektirerek ana sunucuyu rahatlatmak.

Yalnız kafama takılan şu oldu:

Bir kişi siteme girdiğinde tarayıcı, statik.benimsitem.com adresine bağlanarak dosyayı çekmek isteyecek. Buraya bağlanırken doğrudan ana sunucuyu atlayarak mı bağlanır yoksa tarayıcı önce ana sunucuma gelir, ana sunucudan A Recordu okur, burada yazılan IP adresini öğrenir, sonra bu IP adresinden gerekli jpg dosyasını mı çeker?

Ben sunucumu rahatlatmak isterken A record istekleri sunucuyu yorar mı?

Cevaplar için şimdiden teşekkürler...

serkantkar

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Web tarayicinin oncelikle domain adini IP adresine cevirmesi gerekir. Bunun icin sizin DNS sunucunuza sorgu atacaktir. Eger A record icin zaman asimini uzun bir deger olarak ayarlarsaniz en azindan ayni makinenin uzun bir sure tekrar sorgu yapmasinin onunu almis olursunuz. Genel olarak dosyalarin ana sunucunuzdan cekilmesinin masrafi DNS sorgularindan kat kat fazla olacaktir.

Metalik

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Teşekkürler serkantkar, sayenizde TTL gibi birçok şey öğrenmiş oldum.

CaLViN

0
İyinet Üyesi
Reaction score
63
Bir dns sorgusu sunucuyu yormaz.
Anlık yüz bin istek yoksa tabi. :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.