İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ab-İletişim Spam’a düşmeyen iletişim formu

AycanB

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
abIletisim1.png

Bu eklentide baya zorlandım çünki sizlere hiçbir yük binmesin diye baya baya uğraştım. Eğer birisi kodlar karışık, çalıştıramıyoruz derse vururum onu : ))

Eklentiyi anlatacak olursak;

Bu eklenti abPopup eklentisi ile düzenlenmiş bir iletişim formudur, belirlediğiniz herhangi bir element’e tıklandığında iletişim formu karşınıza gelecektir. Girilen verileri ise sizin belirlediğiniz bir adrese hiç bir şekilde spam’a düşmeyecek şekilde gmail üzerinden gönderecektir.

Ön izlemeler

Mail gönderme formu
abIletisim1.png

Gönderilme anı
abIletisim2.png
Gönderildik’den sonraki mesaj
abIletisim3.png
Size gelen Mail
abIletisim4.png

Resimleri gördünüz arkadaşlar şimdi kurulumu anlatıyorum.

Öncelikle abIletisim adlı klasorumuzu ftp ye atiyoruz
abIletisim5.png

Sonra eklemek istediğiniz sayfanıza eklentinin js dosyasını (abIletisim.js) ve mail gönderme formunu çağıracak elementi ekliyoruz. Burada element derken class’ı abCalistir olan herhangi bir div,a,label vs vs. olabilir.

abIletisim6.png

Şu adımda js dosyasının dosya yolunu doğru verirseniz karşınıza sadece siyah bir ekran gelir yani iletişim formu gelmez.

Şimdi ise abIletisim.js dosyasını açıyoruz, göründüğü gibi açıklama satırı olarak eklenti nasıl çalışır karşınızda yazıyor(Buradan da anlatacağım). Burada js bilen arkadaşlar için ise kodlara bir kere baksa bütün işleyişi anlayacaktır(Her satırı tek tek anlattım) ve geliştirmeye açıktır. Her neyse muhabbete daldık :) )

Js dosyasını açında açıklama satırının altındaki şu kısmı göreceksiniz.

abIletisim7.png

Burada ilk yapmamız gereken “window.klasorYolu” değişkenine kendi dosya yolumuzu belirtmektir. (Eklentimiz artık sorunsuz çalışıyor olması gerekir.)

Şimdi ise 2 tane php dosyasını düzenleyeceğiz;

1. mailGonder.php dosyasını açıyoruz ve öncelikle gmail adresinizi ve gmail adresinizin şifresinizi belirtilen yere giriyorsunuz. “[email protected]” yerine ise gönderilen maillerin gideceği adrestir. Diğer değiştirmek istediğiniz alanları kafanıza göre değiştirebilirsiniz.

abIletisim8.png

2. phpmailer/class.phpmailer.php dosyasını açıyoruz e 122′ci satıra mail adresinizi , 128′ci satıra sayfa başlığını giriyorsunuz.

Bütün işlemler bu kadar arkadaşlar. Eklenti şuanda sorunsuz bir şekilde çalışacaltır.

Eğer ben bu tasarımı kullanmak istemiyorum benim başka tasarımım var diyorsanız, tasarim.html ve abIletisim.css dosyasında istediğiniz kadar değişiklik yapabilirsiniz. Ön izleme sayfasından göndereceğiniz mailler bana gelecektir:) Duygu ve düşüncelerinizi oradan da yazabilirsiniz.

Uygulama ön izlemesi / Uygulamayı indir.

Diyeceklerim bu kadar arkadaşlar, eğer sizlerde bu uygulamayı kullanıyorsanız buradan yorum yaparak teşekkür edebilirsiniz. Çünki bu eklentiler yapan adam yani ben sizlerin teşekkürleri ile haz duyuyorum, mutlu oluyorum.

Kaynak = ab-İletişim Spam’a düşmeyen iletişim formu

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.