İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Accesse savaş açtım !!!

Comment

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhabalar,

Öncelikle bir access mağduru olduğumu söylemek istiyorum. Büyük umutlarla iyi hit yapalım diye kendi çapımızda siteler açıyorum. Siteler hitlerine kavuşuyor ve anlık bir mutluluk yaşıyorum. Fakat access denen baş belası (.mdb) veritabanı şiştiğinden dolayı bütün emeklerim sanki çöpe gitmiş gibi oluyor. Site gün boyu kapalı kalıyor. Ulaşılamaz oluyor. Siteme bağlayacağım ziyaretçim bile " bu siteye girilmiyor. KAPAT " yapıyor.

Bende artık gemileri yaktım ve ASP ile Mysql denen herkesin methettiği veritabanı sistemini kullanıyorum. ASP'den az buçuk birkaç şey biliyorum fakat bu Mysql veritabanı ile ilgili aklımda soru işaretleri var.

1 - Ben access (.mdb) uzantlı veritabanından Mysql'e geçersem sitemdeki tüm asp kodları da mı değişecek ?

2 - Yoksa sadece bağlantı yolundaki kodlar değişip pleskten bir database oluşturup oraya mı bağlayacağız sadece ?

3 - Ziyaretçi sayısı 20.000 tekil olduğunda site yine kapanır mı ?

4 - Ek olarak söyleceğiniz bişeyler var mı ??

Şimdiden konuya ilgi gösteren tüm üstadlarımı saygıyla selamlıyor cevaplarınızı merakla bekliyorum !!!!!!!

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.