İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Acnhor text'en sandbox Tecrübelerim

Orlando Jack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Sandbox giren sitemden sonra bunun nedeni araştırmaya başladım.Sanırım bloglara yorum yaparken isim yerine kendi ismi değil ;) sitemin ana ismi ay da yükselmek isteğim yazımın title ya keyword yazmalıyım.İkinci madde pek ağır basmasa da galiba sadece sitemin gövde ismini yazmanlıyım. Ayrıca anchor text ceşitli olmamasından dolayı sandbox girmeyi öğrendim.

http://www.opensiteexplorer.org/htt...://internettenkazanma.com/&anything[]=a!links
Gördüğünüz gibi hepsi osman ;)

Survey İncome Kit ile Ayda 800$ Nasıl kazandı.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
İyi de bunlar nofollow, ister osman yaz ister anahtar kelime sandbox nedeni olamaz. Ama sandbox nedeni şu olur: aşırı backlink alırsın, yeni siteye bir anda bir sürü plansız programsız backlink alırsın bu sandbox nedeni olur.

Anchor kullanmak sitenin o anahtarda yükselmesi açısından önemlidir, ama kullanmamak sandbox nedeni olamaz.

Orlando Jack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Seo hocasında konuyla ilgili makale okudum. Anchor text çeşitliliği olmaması veya Anchor textlerin site ile ilgisiz olması sandbox nedeni olabir yazıyordu. Benim sitemde osman adlı bir konum yok ve anchor textlar osman oldugunu görünce,bende bu düşünce ondan oluştu.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Biz eskiden bir sürü backlink alırdık, anchor texte dikkate etmezdik, anchor text yerine "buraya tıklayın", "budur", "burada" gibi bir sürü şey yazardı. Siteler sandboxa düşmezdi. Spam yapılırsa sitede anchor olsun, olmasın site sandboxa düşebilir. Kaliteli siteler "anchor text" sitede geçmezse bile sandboxa düşmezler.

İlave yapmak istedim: osman şeklinde kullanmaman önerilir, eğer amaç backlink almaksa. sayfanın içeriği ile ilgili kelime çeşitliliği yapman da iyi olur. Ama sandboxa düşme nedenin bu olmayabilir. Çünkü bu şekilde yorum yapan çok sayıda kişi var ve siteleri sandboxa dşmüyor. Ama aşırı backlink yorum zaten iyi bir şey değildir.

http://youtu.be/Xy5pqc4gKhg

Yukarıdaki videoda Colorado'dan birisi bu soruyu bir kaç ay önce optimizasyon konusunda uzman olan Google mühendislerine sormuştu.

Matt Cutts bu soruyu üniversiteleri örnek vererek cevaplamıştı. California Universitesi'ni Cal olarak arayanlar var (bu şekilde bilinmektedir) Berkeley Cal diye arıyorlar, üniversite sayfası çıkıyor, ama sayfanın hiç bir yerinde Berkeley Cal geçmiyor. Bu olması gereken bir sonuçtur. "anchor text" burada önem kazanıyor. Sayfada gizli kelimeler yok, cloaking söz konusu değil, bu nedenle sayfada geçmeyen kelime ile sitenin rank alması mümkündür. Burada spam sözkonusu değil.

Orlando Jack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Aslında benim sandbox düşmeden önceki önemli değişimler şunlardı.
Normalde sitemin günlük 700-600. Sonra organic arama sonuçlarından gelen keywordları altta etiket olarak gösteren eklenti ile 10 gün sonra hitim 1,300 buldu. Bu hitin artışı backlinksler paralel artmayınca ve ansızın hızlı yükselişim neden olmuş olabilr.Sanırım bu forumda sizin bir makalenizde 1-ya da 2 yılık sitelerin arama sonuçlarını keyword olarak gösteren(eklentini adını hatırlamıyorum) eklentiyi kullanmamayı tavsiye etmişdiniz. Bu sandboz neden olmuş olabilir ?
Ayrıca sitenin sandbox kurtarmak için site adıyla arama yapınca google en altında bize ulaşın kısmı var.
1. Google'ın arama sonuçları yardımcı olmadı işaretliyip.
2.İstediğim sayfayı veya bilgiyi bulamadım.
3.Formu doldurup göndersem , işte böle site avrdı nerde bu site tarzında sandbox cıkmada olumlu katkı yapar mı?

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Eklentinin sayfaya eklediği etiket sayısı çok fazla ise bu durum spam olarak algılanmış olabilir. Böyle bir ihtimal var. Eklentinin eklediği kelimeleri kısıtlamak gerekir.

Webmaster araçlarında "yeniden değerlendirme isteği" bağlantısına tıklamak işe yarayabilir.

Orlando Jack

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
Eklenti 30 etiket ekliyordu. Bende sandbox sonra eklentiyi kaldırdım.Bundan 3 gün önce yeniden değerlendirme isteği yolladım. Yaptığım değişilikleri yazdım google'ye.
Bakalım sonucu bekliyorum.
Ayrıca siteme tarayıcıdan http://internettenkazanma.com/ şu şekilde girdigimde karmaşık kodlar cıkıyor. Ya da üst-sağdaki home tıkladıgımda karmaşık kodlar cıkıyor.Bu bozukluk olmuş olabilir diye düşünüyorum.

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Bir sayfaya 30 etiket bence başlı başına filtre nedenidir.

Şu anda sitende bir bozukluk var. Başedemezsen wp-adminden girip dışa aktar yöntemi ile postları yedekle. Sonra temayı yeniden yüklemeyi dene. Olmadı wp yi yeniden yükle.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.