İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Addon Domain ve Name Serverlar

S

Sauron

Misafir
Selam,

Benim shared hosting üzerinde kullandığım 1 domain ve onun yanında bir addon domainim var. Bana tanınan addon domain hakkı 1 tane. Bir tane daha eklemek istiyorum ama buna cpanel izin vermiyor.

Şimdi benim godaddy den kayıt edilmiş domaini sitedeki asıl domaine yönlendirmek istiyorum.

Örneğin

www.site1.com üzerine www.site2.com'u godaddy den yönlendireceğim.
Fakat, nameserver ayarı yapamayacağım. Yani godaddy ye ns girerek bu şekilde host'a yönlendirme olmayacak. Çünkü addon domain hakkım yok.

Yani bu durumda www.site2.com adresi browser'dan çalıştırıldığında www.site1.com domaini browser'da görünecek.

İşte ben bunu istemiyorum. Bunun aynı şekilde maskelenmesi için ne yapabilirim?

Mutlaka 2. bir hosting paketi mi almalıyım?

Bahsettiğim yere forum kuracağım. Ama aynen forum.kurtadam.com daki gibi forum.kurtadam.com yazılınca adres satırında www.linkdegisimi.com'un gözükmesini istemiyorum.

Yani tıpkı addon domain varmış gibi yönlendirdiğim domain maskelenmeli.
Bunun için bedava ns hizmeti veren yada daha değişik bir çözüm var mı?

Bende bir yığın domain var fakat onlara kullanacağım hosting yok.
Reseller paketi mi alayım yoksa?

Bu yapmak istediğim şeyin bir yolu var mı?

G

Geveze.at

Misafir
Bazi cp lerde bu dedigin mask ile mümkün. Bu dedigin tamamen senin providerin paneline kalmish birsey.
Mask ile yapman gerekecek

SaintOne

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
anlatmaya çalıştığın tam olarak şu mu ?
- ns belirlemeden direkmen domain kontrol panelinden , domaini başka bir domaine yönlendirmek ?

S

Sauron

Misafir
Evet söylemek istediğim o. Godaddy de domaini diğer domaine ns belirtmeden yönlendirdim. Mask domain seçenegini işaretledim. Fakat bu sefer domain tam olarak oturdu hatta /install/index.php yi yazınca direk dizini falan buluyordu.

Ama yinede browser'ın status bar kısmında ve forumdaki linklerde diğer domain gözüküyor.
Yani sanıyorum benim bir hosting daha almam gereki.
Yada adamlardan addon domain satın alacağım.
1 addon domain'e 15 dolar istediklerini düşünürsek 6$'a 0 dan bir hosting almam daha mantıklı. :)

R

radik

Misafir
arkadaşlar ben bu addon domaini tam olarak anlamış değilim
aynı hostinge farklı domain adlarını yönlendirmek ama
bu iş nasıl oluyor yani ayrı bir klasör daha açılıp ona göre dns ayarları mı yapılıyor biri açabilir mi ?
:confused:

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Apache'de vhost tanimlamalarinda

www.sitem1.com -> virtual adresi /home/kullanici_adi/www/
www.sitem2.com -> virtual adresi /home/kullanici_adi/www/sitem2/

sitem1 ve sitem2 in DNS adresleri her iki haldede bu servera yonlenir.

Bunlar panellerin otomatik yaptigi seyler, kafa yormaya zaten gerek yok. Mantik belli bir disk alanini paylastirmakta yatiyor, ayni kok dizini kullaniyorlar iki sitede cunku.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.