İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

adsense hesabını saldırılardan korumak

pexolas

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
daha önce bir şekilde sorun yaşadığım bir kişi IP numarasını gizliyerek surf yapmayı sağlayan siteler vasıtası ile web siteme girip bütün reklamlarıma defalarca tıklyor.Google'ın hile yaptığımı düşünüp beni atması için. Bunu engellemek için -yani anonymous IPli ziyaretlerde reklamarı göstertmemek için- bir yol varmı? yada google'a mail atsam sonuç alırmıyım? iyi kazanıyorum adsenseden mahrum olmak istemiorum.

GreeNEyeS

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
27
Reklamina tiklamakla seni banlatamaz. Sayfalarinda hile varsa sikayet eder banlatir. Benim gosterim / tik %60lari gectigi oluyor bazi gunlerde. Hicbir sorun olmadi. Yani o sekilde tiklayanlarin olmasi senin sorunun degil. Sen bise yapamazsinki ziyaretcilere :) Sen hile yapmadigin surece o tiklar ban degil sana en fazla para getirir diyorum :) Ama o tiklayan sensen ona bisey diyemem Diger arkadaslar ne dusunuyor .

ayantas

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Nasıl ya anlamadım ben dışarıdan bir ziyaretçi istediği kadar tıklarsa sorun yokmu. Google bunu kabul ediyormu? Öyle olsaydı ben dışardan bol bol tıklar 1 günde limiti doldururdum.

M

messmedia

Misafir
GreeNEyeS' Alıntı:
Reklamina tiklamakla seni banlatamaz. Sayfalarinda hile varsa sikayet eder banlatir. Benim gosterim / tik %60lari gectigi oluyor bazi gunlerde. Hicbir sorun olmadi. Yani o sekilde tiklayanlarin olmasi senin sorunun degil. Sen bise yapamazsinki ziyaretcilere :) Sen hile yapmadigin surece o tiklar ban degil sana en fazla para getirir diyorum :) Ama o tiklayan sensen ona bisey diyemem Diger arkadaslar ne dusunuyor .

hayır olay tam olarak böyle değil, çok atılan gördüm bu yüzden.

iyimi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ewt atılabilirsin bence de, bu aslında herkes için büyük sorun ve risk

pexolas

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bunu engellemenin bir yolu olmalı muhakkak. bana gıcık olan kişinin yaptığını ben kendi adıma da yapabilirim.çünkü ben durumu anormal sayıda artan tıklama sayılarımdan şüphelenince farkettim. ve sağolsun arkadaş , adsense hesabımın başına bir şey gelmezse, üç günde bana güzel kazandırdı ama sonuçta bu pisliği yapan ben de olabilirdim.

bunun bir yolu olmalı diye düşünüyorum.

aynı şekilde gıcık olduğumuz birinin adsense kodlarını alıp bütün adsense kurallarını ihlal eden bir site yapsak uyduruk oraya eklesek , bir kaç yüz de hileli tıklama yapsak adamın adsense hesabını uçurabiliriz..

bu google adsense'in yumuşak karnı bence.

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Birde ben şeyi anlamıyorum.
Hani birileri birilerini şikayet ediyor ya.Neymiş hile yapıyormuş o çok kazanıyormuş.
Hile yapan 1000$ kazanıyorsa google 3000$ kazanıyor o reklamlardan.
Adamlar herşeyin farkındalarda görmezden geliyorlar.Birilerinin birilerinin hesabını bu şekilde bir yol ile kapatması google un işine gelir.O adama para ödemekten kurtulmuş oluyor üzerine yatıyorlar.
Rekabet olmadıkça google amcanın borusu ötmeye devam edecek bu piyasada...

pexolas

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bahsedilen maili gönderdim ama bu kadar basit bir konu google mühendisleri tarafından neden düşünülemiyor anlamak mümkün değil. bu uygulamadan sadece yayıncılar değil reklam verenler de zarar görüyor.

umudumuz yahoo !

pexolas

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ve beklenen oldu. güzelim google hesabım bacak kadar bir çocuğun max. 25-30 tıklaması sonucunda banlandı.havaya uçan dolarlara mı yanarsın google'ın art niyetli olduğuna %100 inandığım bu güvenlik açığına mı yanarsın...

körolasın demiyorum google , kör olma da gör overture'u :)

D

discoface

Misafir
hayatınızda hiç "ticari çıkar uğruna acımasız" olmayan bir büyük şirket gördünüz mü?
yada sadece kendini düşünmeyen şirketler dünya devi olabilir mi?
bencil oldukları için büyükler. bu her iş alandında böyledir. Ticaretten tutun, futbola kadar. bu yüzden google daha uzun süre herşeyi kendine yontmaya devam edecektir. ta ki rekabet ortamı doğana kadar.
mesela ben hesap kapandığında gelen yazıdaki "google reklamverenin hakkını korumaya devam edecektir. gecersiz tıklama bedelleri reklamverene geri ödenecektir" vs.vs. buna inanmıyorum. geri falan vermez asla, bir güzel üzerine yatar paranın.

dll

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Madem sahte tiklama var sahte tiklamalarin odemesini kes. Neden hemen ban yiyoruz? Sacmalik bence. Hic adaletli degil.

iyinet

Root
Admin
Hosting Firması
Reaction score
66
dll' Alıntı:
Madem sahte tiklama var sahte tiklamalarin odemesini kes. Neden hemen ban yiyoruz? Sacmalik bence. Hic adaletli degil.

Sahte tiklamalari anlamak o kadar kolay bir is degil.
Anlayanlar da detaylara inmek te gucluk cekiyorlar, yani hangi tiklamalarin gercek hangilerinin gercek olmadigi gibi detaylara.
Bu detaylari %90 dogruluk derecesi ile erisebilselerdi, hicbir ulke bu reklamcilik sektorunden banlanmazdi.
Olay tamamen internetin tasarimi ve HTTP protokolunun kontrolsuz calismasi ile ilgili. Birde bunun ustune anonymous(elite) proxyler isin icine girince ayikla pirincin tasini...

GeneraL

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
HakLısın bencede googleye bunu topLuca biLdirdigimiz ( mail attıgımız ) taktirde cozum bulacaklardır.

dll

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
0
Google bunu bizden once dusunmustur merak etme. O kadar profesyonel elemani var hepsi gunde en az 12 saat yeni birseyler dusunuyorlardir bundan eminim. Ama dusundukleri islerine gelirmi? Zararmi verir yararmi? Ona gore hareket ediyorlar. Bizim onlara mail atmamiz vs. sonucu degistirmeyecektir.

GeneraL

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
kim diyo abicigim bizim mesajlarımız tınmı adamlara yani

D

discoface

Misafir
:)) dünyanın en büyük şirketlerinden google bizim atacağımız 300 - 500 - 1000 - mesaja mı bakacak?
hadi bakalım madem duyarlılar bu kadar maillerimize, şöyle bir mail kampanyası başlatalım..
Mail şöyle olsun :
sevgili google;
24 Ekim itibariyle eğer Türkiye'den bir kişinin daha hesabını kapatırsanız, Türk webmasterlar olarak google adsense reklamı yayınlamayacağız.
Bu mesajdan 1.000 tane gitsin (spam değil - tek tek farklı maillerden dahi olsa) bakın bakalım birşey değişecek mi? yine kafasına göre atacak.

He peki o zaman ne yapılacak derseniz.. bilmiyorum :) ama cevap kesinlikle mail atmak değil BENCE..

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5