hotweb 1. konuda söylemiş olduğun söze saygı duyuyorum ve haklısın biraz geniş bir konu açıkçası.
2. konuya gelirsek şunu söyleyeyim :
atıyorum adwords reklam verenlerinin 80% amerika bazlı değilmi ? (örnek veriyorum) şimdi hafta içi süreci içerisinde hosting firmaları h. içi günler internet yoğun olacağından günlük olarak reklam sıralamalarında (average position dediğimiz) yüksek konumu alabilmek için maximum tıklama ücretini arttıracaklardır. Bir nevi açık arttırma gibi birşey. Gün içerisinde 20 tane hosting firması aynı kelime için reklam vermeye kalkınca o keyword 'ün değeri artacaktır . Normal bir keyword 5 cent iken 15-20 dolara çıkabilecektir. Bugün ortalama managed hosting kelimesi için 1. sırayı alınması ile tıklama değeri $14.xx civarında değil mi ? Şimdi başta dediğim gibi reklam veren 80% amerika bazlı ve bugün amerika başkanlık seçimleri yapıldığından (örnek) internet kullanıcıları bugün aktif değil ve reklam verenlerin de birçoğu online değil yani kısacası internet kullanıcılar tarafından o kadar yoğun kullanılmıyor ee nolacak bu sefer hosting firmaları da bu managed hosting keyword ü için bu kadar yüksek tıklama ücreti vermeyecek yani aynı keyword için reklam veren sayısı ortalama 150 firma ise bu özel günde sadece 2 olacaktır ve 14.xx olan ücret 150 firma için geçerliyken 2 kişi için bu keyword değeri düşecek ve taban'a ulaşacaktır.
umarım anlatabilmişimdir biraz geniş bir konu olduğundan anlaşılmama olabilir.
hibrahim arkadaşım ,
www.google.com/adwords adresine girebilirsin burası reklam veren alanıdır. Yani sen webmastersın ve Google Adsense kullanıyorsun diyelim . Bu adsense üzerinde reklam verebilmek için Adwords kullanman gerekmekte ki Adsense de reklamların gözüksün. Kısacası Adwords "Reklam Veren" alanıdır.