İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

adsense istatiskleri

H

hibrahim

Misafir
merhaba bazı arkadaşlar adsense de bir tıklamaya şu kadar cent aldım falan diye yazıyordu.. hangi tıklamaya kaç cent verdiğini nerden görebiliyoruz.... bi arkadaşımız 5 cent ile 9.5$ yazmıştı bunu çok iyi hatırlıyorum bunu nerden görebiliyoruz....

teşekkürler iyi günler

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
bunu görme imkanın war ama onu yazamayacağım yasak çünkü. ama piyasada söylenen click rakamları oran sonuç ilişkisine göre alınan ortalamalardır.

H

hibrahim

Misafir
Tr.St özel mesaj olarak atarmısın yada mail... bir türlü bulamadım yollarsan sevinirm

H

hibrahim

Misafir
Tr.St bu kadar mı yasak ya:( neyse napalım artık kendimiz keşfedeceğiz...
sen hangi forumlara takılıyorsun (yabancı)

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
BENIM BILDIGIM KADARIYLA onu bulmain bir yolu yok. Google sir gibi sakliyor. Ben bir iki kere ogrenebilmistim oda, tam yeni bir gune gecildiginde tam yeni tiklamalar update oldugunda, o an icin 1 tiklama vardi onunda kac para kazandirdigi.

W

wow_cek

Misafir
arkadaşlar adsense deki hesabım sıfırlanmış dün baktıgımda para vardı biraz önce baktım sıfır neden olabilir

H

hibrahim

Misafir
arada bir kafayı yiyor bence bi gösteriytor bi göstermiyor en sağlıklı eklenen parayı fln tam bir gun sonra bak bence...

S

Sticks

Misafir
Şunu söyleyeyim :
Kazanç bilgilerinizi halka açık olarak belirtmek yasaktır ama özel yani birebir görüşmeler de yasak değil . Neden derseniz sizin zaten paylaştığınız bilgiye Google ulaşamayacaktır.
Mesela ben şimdi dessem ki kazancım bu ama sitemi belirtmezsem sorun olmaz. Çünkü hangi sitemden kazandığımı google nereden bilecek ? üye adımı yada mailimi nerden bilecek yada hangi sitenin istatistiğini verdiğimi nereden bilecek.

Konuya dönersek :
hibrahim , Google tıklamalarının belirli bir ücreti yoktur. O günkü rateler ve maximum pay per click oranına göre değişmektedir. Kimi gün tıklamadan $0.05 yani 5 cent alırken diğer gün aynı tıklama sana $20 kazandırabilir. Benim günlük maksimum'um $54 (tıklama değil günlük kazanç)

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sticks' Alıntı:
Şunu söyleyeyim :
Kazanç bilgilerinizi halka açık olarak belirtmek yasaktır ama özel yani birebir görüşmeler de yasak değil . Neden derseniz sizin zaten paylaştığınız bilgiye Google ulaşamayacaktır.
Mesela ben şimdi dessem ki kazancım bu ama sitemi belirtmezsem sorun olmaz. Çünkü hangi sitemden kazandığımı google nereden bilecek ? üye adımı yada mailimi nerden bilecek yada hangi sitenin istatistiğini verdiğimi nereden bilecek.
Bu ne bicim mantik. Yasak yasaktir. Google'nin ogrenmesinin ihtimali yok ama, Google ogrenemez diye yasak ortadan kalkmiyor.

Sticks' Alıntı:
O günkü rateler ve maximum pay per click oranına göre değişmektedir. Kimi gün tıklamadan $0.05 yani 5 cent alırken diğer gün aynı tıklama sana $20 kazandırabilir. Benim günlük maksimum'um $54 (tıklama değil günlük kazanç)
Bana bir tane keyword gosterebilirmisin bir gun 0.05 cent ertesi gun $20.

S

Sticks

Misafir
1 : Diyelim ki ben günlük ortalama $20 kazanıyorum diye yazdım. Tamam yasak yasaktır ama ben bu kazancı hangi siteden kazandığımı belirtmediğim sürece Google'ın beni nasıl cezalandırmasını bekliyorsun ?
Şunu belirteyim ki verdiğim bilgiler kesindir çünkü Temmuz 2003 ten beri Adsense kullanmakta ve Adwords te 10 adet reklamım bulunmakta . Yani o kadar süredir google ile çalışmaktayım. Bırakın da biraz bilgi sahibi olayım değil mi ? Burada birçok kişi Google adsense ve adwords'u tanımazken ben sitelerim üzerinde reklamlarını yayınlıyor reklam veren olaarak da Adwords 'u kullanıyorm.

2 : Evet , gösterebilirim ama tam olarak bunun $20 olduğunu söyleyemem ortalam $20 ye yakın. Average Per Click $15 - 16 civarında.Bunu eklediğim screenshotta görebilmen mümkün.

H

hibrahim

Misafir
sticks bu istatisiği nerden alıyorsun hangi scripti kullanıyorsun nasıl kullanıyorsun nerden buldun vs...

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
1 : Diyelim ki ben günlük ortalama $20 kazanıyorum diye yazdım. Tamam yasak yasaktır ama ben bu kazancı hangi siteden kazandığımı belirtmediğim sürece Google'ın beni nasıl cezalandırmasını bekliyorsun ?

Bende onu soyluyorum. Google seni cezalandiramaz ama, sen cezalandirilamadigin icin o seyin yasak olmasini ortadan kaldirmiyor.

2 : Evet , gösterebilirim ama tam olarak bunun $20 olduğunu söyleyemem ortalam $20 ye yakın. Average Per Click $15 - 16 civarında.Bunu eklediğim screenshotta görebilmen mümkün.

Ben yirmi dolarlik per click ypk demedim. Olabilir. "mesothelioma" 50 dolari geciyor diyorlar. Bunlar dogru ama sen dedinki bir tiklama bir gun 0.05 cent ertesi gun ayni tiklama 20 dolar. Bu nasil oluyor. Nasil bir kelime 20 dolarken (20 dolar olan kelime popular bir kelimedir), ertesi gun 0.05 cent?

S

Sticks

Misafir
hotweb 1. konuda söylemiş olduğun söze saygı duyuyorum ve haklısın biraz geniş bir konu açıkçası.

2. konuya gelirsek şunu söyleyeyim :
atıyorum adwords reklam verenlerinin 80% amerika bazlı değilmi ? (örnek veriyorum) şimdi hafta içi süreci içerisinde hosting firmaları h. içi günler internet yoğun olacağından günlük olarak reklam sıralamalarında (average position dediğimiz) yüksek konumu alabilmek için maximum tıklama ücretini arttıracaklardır. Bir nevi açık arttırma gibi birşey. Gün içerisinde 20 tane hosting firması aynı kelime için reklam vermeye kalkınca o keyword 'ün değeri artacaktır . Normal bir keyword 5 cent iken 15-20 dolara çıkabilecektir. Bugün ortalama managed hosting kelimesi için 1. sırayı alınması ile tıklama değeri $14.xx civarında değil mi ? Şimdi başta dediğim gibi reklam veren 80% amerika bazlı ve bugün amerika başkanlık seçimleri yapıldığından (örnek) internet kullanıcıları bugün aktif değil ve reklam verenlerin de birçoğu online değil yani kısacası internet kullanıcılar tarafından o kadar yoğun kullanılmıyor ee nolacak bu sefer hosting firmaları da bu managed hosting keyword ü için bu kadar yüksek tıklama ücreti vermeyecek yani aynı keyword için reklam veren sayısı ortalama 150 firma ise bu özel günde sadece 2 olacaktır ve 14.xx olan ücret 150 firma için geçerliyken 2 kişi için bu keyword değeri düşecek ve taban'a ulaşacaktır.

umarım anlatabilmişimdir biraz geniş bir konu olduğundan anlaşılmama olabilir.

hibrahim arkadaşım ,
www.google.com/adwords adresine girebilirsin burası reklam veren alanıdır. Yani sen webmastersın ve Google Adsense kullanıyorsun diyelim . Bu adsense üzerinde reklam verebilmek için Adwords kullanman gerekmekte ki Adsense de reklamların gözüksün. Kısacası Adwords "Reklam Veren" alanıdır.

hotweb

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sticks' Alıntı:
hotweb 1. konuda söylemiş olduğun söze saygı duyuyorum ve haklısın biraz geniş bir konu açıkçası.

Bende sana saygi duyuyorum. Yanlis anlama bir tartisma filanda olusturmak istemiyorum
Sticks' Alıntı:
2. konuya gelirsek şunu söyleyeyim :
atıyorum adwords reklam verenlerinin 80% amerika bazlı değilmi ? (örnek veriyorum) şimdi hafta içi süreci içerisinde hosting firmaları h. içi günler internet yoğun olacağından günlük olarak reklam sıralamalarında (average position dediğimiz) yüksek konumu alabilmek için maximum tıklama ücretini arttıracaklardır. Bir nevi açık arttırma gibi birşey. Gün içerisinde 20 tane hosting firması aynı kelime için reklam vermeye kalkınca o keyword 'ün değeri artacaktır . Normal bir keyword 5 cent iken 15-20 dolara çıkabilecektir. Bugün ortalama managed hosting kelimesi için 1. sırayı alınması ile tıklama değeri $14.xx civarında değil mi ? Şimdi başta dediğim gibi reklam veren 80% amerika bazlı ve bugün amerika başkanlık seçimleri yapıldığından (örnek) internet kullanıcıları bugün aktif değil ve reklam verenlerin de birçoğu online değil yani kısacası internet kullanıcılar tarafından o kadar yoğun kullanılmıyor ee nolacak bu sefer hosting firmaları da bu managed hosting keyword ü için bu kadar yüksek tıklama ücreti vermeyecek yani aynı keyword için reklam veren sayısı ortalama 150 firma ise bu özel günde sadece 2 olacaktır ve 14.xx olan ücret 150 firma için geçerliyken 2 kişi için bu keyword değeri düşecek ve taban'a ulaşacaktır. umarım anlatabilmişimdir biraz geniş bir konu olduğundan anlaşılmama olabilir.

Anlattigin bu senaryonun ola bilme imkani gercek hayatta kesinlikle yok (sadece teorik olarak var). Birkere hic bir kelime 20 dolarlardan 0.05 cente dusmes. Hosting en popular kelimelerden. Isterse Amerikada deprem olsun, isterse yeni bir 11 eylul olayi olsun, isterse bush suikaste ugrasin, isterse secim olsun, yinede imkansiz. 20 dolardan belike 15 dolara hadi 10 dolara hadi tas catlasin 5 dolara dussun.

S

Sticks

Misafir
ok o zaman senin dediğin olsun ama şunu ssöyleyeim 1.5 seneye yakın kkullandığım süreç içerisinde benzer örnekler gerçekleşti . Verdiğim örnek senaryo değil sadece basit bir örnekti.

ben webmaster resources kelimesi için şu anda maximum 5 cent veriyorum belirli ülkelere ama kimi gün gelir ki bu reklam ücreti $10 a kadar çıkabiiliyor ama ben limiti 5 cent e ayarladığımdan daha yukarısı benden kesilmiyor sadece sıralamada aşağıda kalıyorum. Peki bu nasıl oluyor da bugün $0.05 iken dğer bir gün $10 a kadar çıkabiliyor ?

S

Sticks

Misafir
Ve bahsettiğim 5 cent olayı daha düşemez çünkü minimum keyword bid (teklif) $0.05 tir bunun aşağısında reklam verme şansı yok.

tetal

1
İyinet Üyesi
Reaction score
20
reklamlar random olarak yayınlandığından aynı keyword 5 cent veya 20 usd olarak çıkabilir. şimdi diyceksinki aynı reklam çıkıyo hep ama oranlar değişik. bunun nedeni bayilerin ve pazarlamacıların aynı text leri kullanıp değişik oranlarda fiyat vermeleri...

H

hibrahim

Misafir
Sticks' Alıntı:
1

stick bu screenshottan anladığım kadarıyla sende adwords dan google a reklam veriyorsun? bu çok karlı oluyormu? bunu soruyorum çünkü bende düşünüyorum ama adsense bakıyorum 5cent le 1$ arası değişiyor adwords de minimum 5 cent ödüyorsun yani karşılığını alıyormusun?

S

Sticks

Misafir
karşılığını alıyor musun diyorsun ama karşılığını ne şekilde almak istediğine göre değişir açıkçası.
Eğer belirli bir ürün / hizmet / üyelik veriyorsan ve karlı birşey ise tabii ki karlı birşey adwords de reklam vermek benim 10 kadar campaign yani reklamım var adwords de ve istediğim zaman pause edip istediğpim zaman devam ettirebiliorm

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.