İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ADSL modem tavsiyeniz

A

alderion

Misafir
Arkadaşlar yeni Adsl modem alacağım fakat bu modemler konusunda hiç bir fikrim yok . Bana tavsiye edebileceğiniz çok pahalı olmayan modemler nelerdir ...

elmasgunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Windows işletim sistemi ile mi kullanacaksın yoksa Linux mu?

Web server, FTP server, Online radyo kurma vb. kurmak için mi istiyorsun yoksa sadece internet için mi?

A

alderion

Misafir
Windows işletim sistemi için istyiyorum .

Online radyo ,server fln için istemiyorum...sadece internet için .

Bu arada 128 ile 256 arasında sanırım aylık 20 milyon fark var bu farkı ödeyecek bir fark var mı iki hız arasında yani kullanım açısından ..
(aşırı download yapacak halim yok)

elmasgunes

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Windows işletim sistemi için istiyorsan ve server kurmayacaksan, senin için bir önemi yok bence modemin. Her türlü kullanabilirsin yani :)

Tek kişi kullanacaksan, Apache veya Zoom önerebilirim. Ya da DLink DSL-500G modeli çok iyi. Ama bir ağda paylaşım yapacaksan DSL-604 modelini alabilirsin.

Ama Linux için istiyorsan, asla US Robotics USB modem alamazsın. Bu sadece windows altında çalışıyor çünkü.

Server için istiyorsan, routerli modem ile çok uğraşman gerekir. USB modem en ideali.

128 ile 256 arasında hız olarak çok fark var. Fakat çok fazla download yapmayacaksan bence gereksiz bir harcama olarak kalır. Ben sitelerin daha hızlı açılmasını istiyorum dersen de alabilirsin tabi :)

bedavaonline

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Ben de Zoom v.4.0 var.Performansı felan çok iyi.Ama netmeeting gibi genelde paylaşımlı programlar kurmak istediğin de güvenlik yazılımınından (firewall) dolayı karşı tarafla bağlantı kuramıyorsun.Kurmak istersen de biraz uğraştırıcı ayarlar yapman ve ilgili portları açman gerekiyor.

Bu arada Elmasgüneş; sen Manisa'lı mısın?

A

alderion

Misafir
tek kullanacağım...

verdiğiniz tavsiyeler için teşekkürler . . . :)

( şimdilik 256 ile başlayalım hem dediğiniz gibi en azından siteler hızlı açılır baktım olmadı değiştiririz...)

G

genghiskhan

Misafir
Ben Cnet (usb+router) 110 milyondu aldığımda daha bir hafta oluyor iki arkadaş kullanıyoruz gayet güzel herhangi bir programla da problem çıkarmadı şimdiye kadar. Tavsiye ederim....

E

esser

Misafir
Bence zoom cok iyi ama güncel driverini sitesinden indirmen lazım cunku orjinal driveri lan gibi baglanıyor interneti kapatamıyorsun.Guncel driveri ise dial up seklinde baglantı saglıyor.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5