İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

ADSL Partisi

M

modachat

Misafir
simdi diceksiniz bu adam bu konuyu niye açti Mevzu su 5Senelik net hayatimdan sonra eve pc ve Adsl aldim :) Biz Senelerce ne cekmisiz ya

Burda cogu arkadasimiz cafelerden evlere goc yapmis kisiler. Evden netten girmenin cafeden nette girmenin yararlari zararlari nedir sizce?Gelin adsl modemlerimizi tokusturalim Nasil olsa benimki dandik marka zoom fln degil bozulmaz:)

Ben en cok cafedeki ortami / cafeci ahmet abimi ozledim :)
birde su dosyalarimi uyuzluguna silen sahislari :(

M

Maxi

Misafir
modachat' Alıntı:
simdi diceksiniz bu adam bu konuyu niye açti Mevzu su 5Senelik net hayatimdan sonra eve pc ve Adsl aldim :) Biz Senelerce ne cekmisiz ya

Burda cogu arkadasimiz cafelerden evlere goc yapmis kisiler. Evden netten girmenin cafeden nette girmenin yararlari zararlari nedir sizce?Gelin adsl modemlerimizi tokusturalim Nasil olsa benimki dandik marka zoom fln degil bozulmaz

Ben en cok cafedeki ortami / cafeci ahmet abimi ozledim :)
birde su dosyalarimi uyuzluguna silen sahislari :(
Oncelikle hayırlı olsun Kenan :)
Benimkide INCa tek port modem. Super birsey. Hic sorun yasamadım şu ana kadar. Bendde cafe köşelerinde çok çektim açıkçası. Ama şimdide bıkmaya başladım bilgisayardan. O Yüzden gündüzleri girmiyorum. Geceleri online'yim genelde..

OnurSQL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
hayirli olsun..bende evde dialup'dan çok çektim..zoom x4 var bende..usb+ethernet :D

crawler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Maxi' Alıntı:
Oncelikle hayırlı olsun Kenan :)
Benimkide INCa tek port modem. Super birsey. Hic sorun yasamadım şu ana kadar. Bendde cafe köşelerinde çok çektim açıkçası. Ama şimdide bıkmaya başladım bilgisayardan. O Yüzden gündüzleri girmiyorum. Geceleri online'yim genelde..

o imza nedir öyle ? :D

Permission

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3
hayırlı olsun benimkisi usb loopcomm marka tek portlu ve cok kolay kurulummu ve sagalm bişi 8 aydır kullanıyorum.. neydi oo 145 den bagalncaz diye be dünya fatura gelirdi be P: cafeye para vermedim çünkü cafede çalıştım P: cafe ortamı başka oluyor arkadaşalrla toplanı multi oyunalr oynardık colasına tatlısına ah ah o günler şimdi eve takıldım kaldım :pP

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende Robotics var.

Yaw ben 98 de falan başladım site yapmaya. Dial up tan çok para geliyor diye site yapamıyordum. Gizli gizli girdiğim kadarıyla birşeyler yapmaya çalışırdım. Bu sorunlar yüzünden neler kaçırdım neleeer. Şimdi bütün fikirler tükenmiş neredeyse. O zamanlar önümüz çok açıktı. Hayatımda, Anılarımda kalacak en büyük "Keşke" bu olacak benim için. Keşke...

Editor

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ya iyi hoşda arkadaşlar adsl den nefret ettim valla sürekli bağlantıları kesiliyor. o kadar parayı boşa veriyoruzyabancı ulkelerde böyle sorun yokken tr de bir çok sorun oluyor internet baglantılarında ya bunun altarnatifimi yokmu

alca

0
İyinet Üyesi
Reaction score
2
asus usb tipi adsl modem kullanıyorum ama bende çok çektim dial up'tan ve istediğim bir mp3 olduğumu indirmek çok eziyet olmuştu :)
ve ayrıca eve gelen yüksek maliyetli telefon faturalarda cabası idi.

SaLvaDoR

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Editor' Alıntı:
ya iyi hoşda arkadaşlar adsl den nefret ettim valla sürekli bağlantıları kesiliyor. o kadar parayı boşa veriyoruzyabancı ulkelerde böyle sorun yokken tr de bir çok sorun oluyor internet baglantılarında ya bunun altarnatifimi yokmu
Ben g.o.p telekoma bağlıyım kesinlikle bağlantı kesilmesi olmuyor ayda 1 defa belki adsl den önce neler çektiğimizi düşününce ben şu an için memnunum işte fiyat pahalı ve halen kb konuşuyoruz gelişmiş ülkeler mb konuşurken sanırım burada gelişmiş ülkeler konunun özeti !

M

modachat

Misafir
bende esenlere baglıyım. ama g.o.ptan başvurmuştum. Benim modem staj gördüğüm işyerinden almıştım GEZZ markali dandik bişey açıkçası ama garantili ya ona guveniyorum

Şuan cafedeyim evde canım sıkıldı ya kimse yok makara yapacak :) ahmet abimi de kızdırabiliyorum istedigim kadar ohhh

O

OLTA

Misafir
evde hem adsl hemde kablo var...

adsl'yi sadece flashget'ten dosya indirmek için kullanıyorum malum 256ya

tüm işlerimi kablo ile hallediyorum... arada dağlar kadar fark var... pingler yer yer 10da biri bile oluyor...

şu anda adls google 359ms ping atıyor

kabloda ise 91ms

artı dnslerde çöküp durmuyor kabloda...

ama çok kıymetli telekom kabloya yatırım yapmıyor... bize almanyanın dağ köylerini örnek vererek adsl adsl diyor...

SeVeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yaw geçenlerde nerede okudum hatırlamıyorum, almanya'da piyasada özel bissürü şirket var, rekabet öyle bir hale gelmiş ki, aylık 24,5 €'ya 6 mbit dsl veriyolarmış. Bunu okuyunca gözlerimin ışığı söndü, böle bi isteksizlik geldi, kapattım pc'yi, uzandıım yatağa ve 6 saat tavana baktım. düşündüm, düşündüm, düşü.... :p

drstranger

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
kablonun üstüne tanımam, altyapısı mukemmel. ancak su baglantı olayını bi nebze daha hızlandırsalar asdl ye yaklastırsalar...
fiyatı da adslden sonra dusurduler, ama ben bu kıstan umitliyim

trextra

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Köy diyorsunuz ama dedemgillerin köyü gibi algılanmasın :p dsl teknolojisi santral ve pop noktalarına yakınlık üzerine kurulmuştur. Öyle köylük basit birşey değil. Altyapıları bizim şehirdekiler kadar sağlam olmalı. Öyledirde..

SeVeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Yaw halbuki kablo için üyesi çok olunca bir santralde hızı düşüyor demişlerdi. Mesela bir santrale 'a' kadar bw veriyolar; O santralde 100 üye varsa a/100 bw'e sahip oluyosun diye biliyorum.
Ya ben yanlış biliyorum ya da kablo üyesi az ondan böle hızlı oluyor?!?!
Bilgisi olan bi cvp atsın..

O

OLTA

Misafir
SeVeRaL' Alıntı:
Yaw halbuki kablo için üyesi çok olunca bir santralde hızı düşüyor demişlerdi. Mesela bir santrale 'a' kadar bw veriyolar; O santralde 100 üye varsa a/100 bw'e sahip oluyosun diye biliyorum.
Ya ben yanlış biliyorum ya da kablo üyesi az ondan böle hızlı oluyor?!?!
Bilgisi olan bi cvp atsın..

eskiden Türkiye'de de dediğin sistem vardı...

belli bir alan veriliyor... 100 kişiye 100Mbit gibi sonra işte anlık kaç kişi varsa 100/ kişi sayısı

ama şu anda durum aynı DSL'deki gibi kaçlık bağlantı yapyorsan o kadar para ayırıyorsun...

aradaki fark biri coax kablo diğeri bakır tel...

eee tabi bu da çok şeyi değiştiriyor...

kabloda hız sınıırı pratik anlamda ethernet kartının kapasitesi kadar...

SeVeRaL

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
OLTA' Alıntı:
eskiden Türkiye'de de dediğin sistem vardı...

belli bir alan veriliyor... 100 kişiye 100Mbit gibi sonra işte anlık kaç kişi varsa 100/ kişi sayısı

ama şu anda durum aynı DSL'deki gibi kaçlık bağlantı yapyorsan o kadar para ayırıyorsun...

aradaki fark biri coax kablo diğeri bakır tel...

eee tabi bu da çok şeyi değiştiriyor...

kabloda hız sınıırı pratik anlamda ethernet kartının kapasitesi kadar...
Hmm..
O zaman kablo net olayı güzelleşmiş :D
Ama bunda en büyük pay kablo net şirketlerinin özelleştirme işlemlerinin daha güzel yürütülmüş olması. Yapıyolar telekoma baskı güzelleştiriyolar sistemi demek ki.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.