İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adwords Hesabım Bloke Oldu! Ne Yapmalıyım?

mozant

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Merhaba,

Adwords hesabım bloke oldu ve Google'a 5 defa mail attım. Hepsinde aynı standart cevabı aldım:

>>
Merhaba, E-postanız için teşekkür ederiz.

Hesabınızı incelememizin ardından, Google AdWords hesaplarınızın Şartlar ve
Koşullarımıza uymadığını fark ettik. Bu nedenle, hesabınız ve varsa
oluşturduğunuz ilgili tüm hesaplar askıya alınmıştır.

Hatırlayacağınız gibi, AdWords'e kaydolurken kabul ettiğiniz Şartlar ve
Koşullar'da, gerekli görülmesi halinde Google'ın herhangi bir reklamı
inceleme ve herhangi bir reklamın yayınını durdurma hakkının saklı olduğu
belirtilmektedir. Bu Şartlar ve Koşullar'ı şu adresten inceleyebilirsiniz:
....

SONRAKİ ADIMLAR
.....
.....
<<

Hatta sinirlendim ve şöyle bir mail attım:

>>
merhaba,
üçüncü defa aynı standart cevabı yolluyorsunuz. Bu da yazdığım yazıyı
okumadığınız anlamına mı geliyor? İlk kampanyalarımda hata yapmış
olabilirim. Hepsini sildim zaten. Bundan sonra dikkatli olacağımı ve Google
AdWords Şartlar ve Koşullara uyacağımı beyan ediyorum. Ve size soruyorum,
başka ne yapabilirim? Lütfen yine aynı cevabı kopyala yapıştır yapıp
göndermeyin. Hesabınız bir daha açılmamak üzere kapandı, biz Google Adwords
olarak hiç hata kabul etmeyiz, bir kez dahi kural ihlali yaparsanız sizi
sonsuza dek aforoz ederiz deyin, ben sizi bir daha rahatsız etmeyeyim.
iyi çalışmalar...
<<

Bu sefer cevap şöyle geldi:

>>
Merhaba Mustafa Bey,

Hesabınızı (541-229-1469) incelememizin ardından, Google AdWords hesaplarınızın Şartlar ve Koşullarımıza uymadığını fark ettik. Bu nedenle, hesabınız ve varsa oluşturduğunuz ilgili tüm hesaplar askıya alınmıştır.
...
...
<<

Yani yine aynı cevap, aynı içerik. Gerçekten bir kez askıya laındıktan sonra Adwords hesabını tekrar aktif etmenin bir yolu yok mu? Ne yapmam gerekiyor? Neden bu kadar agresif davranıyorlar? Bu konuda bilgisi, tecrübesi olan varsa lütfen yazsın. Ilk Adwords reklamlarım dikkatsizce hazırlanmıştı, ama onları sildim ve tekrardan bu sefer kurallara uyarak dikkatli bir şekilde reklam vermek istiyorum. Ne yapabilirim?

bomonti

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
merhaba öncelikle geçmiş olsun. Tecrübelerime dayanarak ne yaparsan yap Adwords hesabın tekrar aktif hale gelmeyecek malasef. Agresif davranmaları kanımca Türkiye'de ki adwords kullanıcılarına ön yargılı yaklaşımları yani bu sana özel bir durum değil. Bunun tek yolu adwords e reklam yaptığın sitenin Google politikalarına uygun hale getirilmesi ve yeniden inceleme istemek olacaktır. Eğer bunu yapamayacaksan bu durumda yapman gereken en basit olarak başka biri üzerinden bir hesap açman. Eğer kendi adına hesap oluşturmaya kalkarsan bu hesapda aktif olmayacaktır. Bu durumda şu adımları yapman gerekiyor.

1-Banlanan google adwords hesabınıza girip, tüm kampanyaları temizleyin ki bunu yapmışsınız.
2-Yotube,Blogger,Adsense,Adwords,Gmail,Picasa,Talk,Google Crome,Google Desktop,Google Toolbar gibi google' ın takibinde olan hesaplarınızı yeni bir adwords hesabı açana kadar kullanmayın. Arama motoru olarak google yerine yandex,bing veya yahoo gibi servisleri kullanın.
3- Explorer, Mozilla, Opera gibi tarayıcıları kullanın ve tüm kayıtlı şifreleri silin. Tüm çerezleri temizleyin. Ziyaret edilmiş tüm siteleri temizleyin.
4- IP numaranızı statik ise servis sağlayıcınıza başvurup bunu değiştirin ve dinamik ise modemi resetlemiz yeterli olacaktır.
5- Kullandığınız bilgisayarın adını değiştin. MAC adresi açısından bir problem yok.
6- Yeni bir adwords hesabı oluştururken farklı uzantılı bir e-mail adresi seçin, kullanıcı adına sadece isminizi girin. Kullanacağınız kredi kartı farklı bir kart olmalı veya sanal bir kredi kartı oluşturup kullanabilirsin.
7- Eski adword hesabınızı unutun ve asla tekrar girmeyin. Bu hesap hiç bir zaman silinmiyor.

umarım faydası olur. Eğer hiç uğraşmak istemiyorsan hiç bir şekillde kullanmadığın bir dostunun bilgisayarından Adwords hesabı oluştur ve Banlanan hesabında kullandığın kampanyaları ve kişisel bilgileri birebir kullanma. Kampanyalar silsen bile 30 gün kadar google arsivlerinde saklanıyor.

mozant

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
merhaba,

bu ayrıntılı cevap için teşekkür ederim.

En iyisi başka bir PC'de yeni bilgilerle yeni bir hesap oluşturmak sanırım. Şimdi aklıma başka bir soru takıldı. Diyelim ki, başka bir PC'de yeni bir hesap oluşturdum ve bu hesapla kampanya oluşturdum. Daha sonra yine kendi bilgisayarımdan bu hesapla işlem yapabilir miyim?

bomonti

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Başka bir yerden hesap açsanızda, kendi bilgisayarınızı anlattığım işlemleri yapmadan kullanmayın. Bence en iyi yedek alıp, formatlamak.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.