İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adwords Standart ve Başlangıç Farkı?

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Adwords e kayıt olurken standart mı yoksa başlangıç seviyesini mi istediğimi sormuştu.. Sanırım ben standartı seçmiştim..

Şimdi arkadaşım ödemelerini aylık yapıyor google a.. Sanırım o başlangıcı seçmiş.. Çünkü benim ödemelerim günlük... Yani günlük limit soruyor bana google arkadaşa ise aylık limit soruyor..

Ve arkadaş arama kriterlerinde holiday yazdığında ondan minumum 0,03 ytl vermesi isteniyor benden ise 0,68 ytl falan vermem istiyor..

Aradaki bu büyük uçurumun sebebi nedir ? Kelime başına minumum rakamı ödeyebilmek için ne yapmam gerektiğini açıklarsanız sevinirim.

Teşekkürler.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
O ikisi arasında bir fark yok, başlangıç sürümü daha sade ve anlaşılır yeni kullanıcılar için ideal, standart sürümden o söylediklerinin hepsini yapabilirsin... İstersen kelimelere 0.01 de verirsin çıkarsa çıkar

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Kelimelere 0,03 veriyorum varsayılan olarak.

Ama etkin değil "Arama için pasif" diyor.. Etkin değil dediği halde çıkma ihtimali var mıdır o kelimenin?

Etkinleştirmek için 0,07 - 0,87 vs.vs.
verin diyor.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Etkin değil dediği anda çıkma ihtimali yok ama 1 dakika sonra o kelimenin değeri 0.01 olursa senin siten ilk başta çıkar en ufak parayı verdiğinde şöyle düşün denize oltayı atıp balık bekliyorsun, kimi zaman gelir kimi zaman gelmez, eğer o an etkinleştirip devam edersende hemen çıkar reklamların

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Teşekkürler.
Bir şehir ismi yazmıştım ilk kayıt olduğumda 0,03 istemişti minumum.. Ben vermemiştim.. Sonra bi baktım 0,11 e çıkmış minumumu :)

Son olarak şunu sorayım o zaman..
Mesela ben adana yazdım.. Minumum teklifi de 0,03 de yakaladım ve bu miktarı seçtim diyelim... Google 2 saat sonra minumum teklifi 0,09 yaparsa benim reklamım 0,03 ile ETKİN halde kalmaya devam eder mi ? Yoksa etkinliği iptal edip 0,09 mu ister?

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Quality Score a bakmak demek benim yukarıdaki sorumun olumsuz mu olumlu mu cevabı oluyor ?

Baktığımda genelde sayfalarca ingilizce döküman var.. Sorumun cevabının kısa olduğunu zannediyorum.

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Hayır devam etmez, sen ne kadar para veriyorsan başkaları o rakamı yukarı çekerse senin reklamın alt sıralara düşer yada çıkmaz. Reklam vernelerle alakalı yani, minimum teklifi verdin ve artık o teklif geçersizse reklamda geçersiz demektir

hakanizm

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Teşekkürler osahin.

Aklıma şöyle birşey geldi..
Arkadaşın holiday kelimesine minumum 0,03 verebilmesi benim ise 0,64 vermem gerektiğiyle ilgili..

Arkadaş aylık ücret ödüyor fakat.. Aylık mesela 300 ytl vermek istiyorum diyor.. Bu para önce mi alınıyor sonra mı bilmiyorum ama aylık 300-400 vermeyi kabul ettiği için belki holiday kelimesi için minumum 0,03 e düşürtülmüştür.. Mümkün müdür bu ?

osahin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
34
Hayır değil, o diyelimki saat 1 de 0.03 verdi sense saat 2 de 3 dolar verdin minimum teklife ama saat 3 de minimum teklif 4 dolar olursa ikinizin reklamıda çıkmayacaktır... Aylık ödeme ve diğer seçenekler ödeme sayfalarında ve optimizasyon bölümlerinde mevcut ayrıca aylık ödeme = günlük ödeme x 30 :p

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.