İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

adwords trafik hacmi

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Bir site için kampanya yönetiyorum, konuyla ilgili bütün keywordleri ekledim denebilir. Bir çoğunun Kalite Skoru iyi ve aramada aktif ancak dün 4000 gösterime 1 click almış, içerikte daha da kötü 1000 gösterime click almamış. Ortalama 3-4 pozisyondayım. Çok yüksek fiyatlı bir alanda olduğu için daha yükseğe çıkmayı şu anda planlamıyorum, ya da bilmiyorum tek yolu bu mu. Bazı 3. sırada olduğum keywordlerde 15 sayfa kadar devam edio sponsor linkler. Açıkçası hacim çok kötü, acaba yanlış birşey mi yapıyorum?

Adwords dışında searchfeed, 7search gibi diğer 2. sınıf engineleri deneyen oldu mu aranızda?

BlackCode

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
aynı durumdan bende müzdaribim :(

öyle ki 6$ a çıktığım kelime gösterim dahi almamış :|

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
O büyük ihtimal quality score dalgasınadır, Yarın 15 dolar isteyebilir. :)

visitistanbul

0
İyinet Üyesi
Reaction score
9
Yalnız bişey söyliycem Google ile ilgili inanılmaz dalgalanmalar var site indexleri siliniyor bir bakıyorsunuz ertesi gün aynı indexin üzerine 500 sayfa daha koymuş bir bakıyorsunuz rüyalarımı süsleyen bir kelime ile ilk 10 dayım 2 saat sonra o kelimede Yoksunuz (GoogleRankings) ben pek anlamam ama Long Beach de Dalga Festivalleri olurdu onlardan bile büyük dalgalanmalar söz konusu google da ..
Belki bir nebze yardımcı olmuştur size de Adwords cüler olarak ...
Sonuçta Platform aynı platform ister Reklam verin ister reklamını yayınlayın ister platformda kalmaya veya yukarılara çıkmaya çalışın...

BlackCode

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Benimde aklıma geldi şöyle bişey geldi olay üzerine. Kampanyayı 2 gün önce açtım herşey normaldi. Aynı keyword 4$ da güzel hit getiriyordu. Ertesi sabah baktığımda minimum artmış biraz daha yukarı çektim bi süre sonra reklam yayınlanmaya başladı click geliyordu.

Bu sabah tekrar kontrol etmek için girdim minimum tekrar yükselmiş. Bi süre minimumda tuttum 1-2 saat sonra yine gösterim yok. Biraz daha yükselttim yine aynı. En sonunda kelimeyi iptal edip bi kaç saat sonra minimumun çok üstünde bi fiyat verdim yine bi değişiklik olmadı.

Böyle bi durumda ne yapmam gerekli? (Hesaptan yana bi problemim yok, diğer kampanyalarda reklam sorunsuz yayınlanıyor.)

O büyük ihtimal quality score dalgasınadır, Yarın 15 dolar isteyebilir. :)

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
Sütunları özelleştir deyip Kalite Skorunu göster diyeceksin keywordler için, orada Mükemmel, Yetersiz, Tamam gibi ifadeler var. Kalite skoru yetersiz olanlarda genelde minimumlar $50 dolarlara kadar tırmanıyor, kalite skorunu yükseltmen lazım sitenin. Keyword alakalığı, sayfadaki orjinal içerik, gizlilik sözleşmesi, sayfadan verilen linklerin kalitesi gibi bir çok şeye göre veriyor skoru. Ben de gösterim var clickleme yok, sanırım benim alanımda bu kadar çok reklamverene karşılık yeterli search yapan adam yok.

BlackCode

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Sütunları özelleştir deyip Kalite Skorunu göster diyeceksin keywordler için, orada Mükemmel, Yetersiz, Tamam gibi ifadeler var. Kalite skoru yetersiz olanlarda genelde minimumlar $50 dolarlara kadar tırmanıyor, kalite skorunu yükseltmen lazım sitenin. Keyword alakalığı, sayfadaki orjinal içerik, gizlilik sözleşmesi, sayfadan verilen linklerin kalitesi gibi bir çok şeye göre veriyor skoru. Ben de gösterim var clickleme yok, sanırım benim alanımda bu kadar çok reklamverene karşılık yeterli search yapan adam yok.

Buradan anlayamadığım olay, reklamın yayınlanmaması landing page ile de mi ilgili?

Angelo

0
İyinet Üyesi
Reaction score
111
ile de ilgili değil, sadece onla ilgili :)
Adwords->Adsense, Adwords-> Affiliate tarzı dönüşümler ile heryeri reklamdan reklama zıplatacak şeylerin önüne geçmek için, landing pagelerin kalitesini skorluyor, düşük bulduğu skordaki kelimeleri yükseltiyor, o kelime için $10 dolar veren olmasa da senden $10 dolar istiyor, çünkü skorun düşük. Tabi bu search için, içerikte normal bid geçerli.

BlackCode

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Hımms. Artık her şey daha net. :) Çözdüm olayı sanırsam. Konunu da birazcık kirlettim, mazur görürsün umarım :eek:

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.