İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Adwordsle hesap açma yardım isteiği...

M

MuratSoy

Misafir
Sevgili Arkadaşlar,

Size sormak istediğim şey Adwordsle hesap nasıl nerden açlıyor bu konuda bilgi verirmisiniz.Birde bunun için kredi kartı tantıyomuşun biraz açıklama yaparsanız çok sevinirim kolay gelsin.

aves

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
http://adwords.google.com/select/Login
Bu linke girerek Şimdi Kaydolun butonuna basarak hesap açma işlemine başlıyoruz.
Burada Başlangıç sürüm ve Standart sürüm olmak üzere iki seçenek var
Başlangıç adı üzerinde yeni başlayanlara daha kolay kullanım seçeneği sunan teferruatı fazla olmayan bir seçenek tir. Burada dikkat edilecek bir husus aylık bütçe tanımlaması yapılıyor. Standart sürümde ise daha teferruatlı, günlük bütçe tanımı yapabileceğiniz, reklamlarınızın hangi saatte yayınlanmasını isteyebileceğiniz hatta hangi sitelerde yayınlanmasını isteyebileceğiniz bir seçenektir. Ben standart tan gideceğim.
daha sonra dil seçeneği var Türkçe seçiyoruz devam diyoruz.
Müşteri hedefi Türkiye seçiyorum.
Şimdi "Bir reklam oluşturun" seçeneğine geldik. Burada text reklamımızı en iyi şekilde tanımlıyoruz.
reklamımızı yazdıktan sonra devam ediyoruz.
Anahtar kelimeler seçin bölümü gelecektir.
Bu bölümde hangi anahtar kelimeler bizim sitemizi çağrıştıracaksa onları tanımlıyoruz.
Anahtar kelime tanımlaması yapıldıktan sonra yine devam ediyoruz.
Bir para birimi seçin, Gün başına ortalama olarak harcamak istediğiniz en yüksek miktar?. ve Birileri reklamınızı tıkladığında ödemek istediğiniz en yüksek miktar nedir? seçenekleri olan sayfa geliyor.
Bu bölümde Günlük bütçemizi tanımlıyoruz. Örneğin 15 ytl, 20 ytl veya kesenize göre daha yüksek veya düşük tanımlayabilirsiniz. Bütçenin altında 'Varsayılan TBM teklifi' seçeneği vardır buraya kelimelerimize her tıklanmada ne kadar ücret ödeyeceğimizi yazıyoruz. Minumum olarak 0,01 ytl girebiliyoruz, ben genelde 0,04 tanımlıyorum. Zaten verdiğiniz tık ücreti google tarafından beğenilmediğinde daha sonra size artırmanızı söyler.
Bütçe ve tıklama ücretini tamamladıktan sonra yine devam ediyoruz. Sonraki ekranda önemli olmayan bir bilgilendirme sayfası gelecek. Yani emaille bilgi verelimmi ve nereden duydun seçeneği olan sayfadır, gerekli şekilde doldurduktan sonra yine devam ediyoruz.
Evet yeni bölümde email tanımlaması yapıyoruz. Hesabımızın bağlanacağı emaili burada veriyoruz ve şifremizi giriyoruz. Şimdi buraya kadar reklam tanıtımımızı yaptık reklamımızı emaile bağladık. Şimdi tanımladığımız emaille artık reklamımıza girebiliriz. "Adwords hesabınıza oturum açın" linkine tıklayarak açmış olduğunuz Adwords reklama giriyoruz.
Adwords reklamımıza girdiğimiz de bizi "Lütfen ödeme bilgilerinizi gönderin." mesajı karşılar.
ve altında bulunan linke tıklayarak fatura bilgilerimizi girmemiz gerekiyor.
"Hesabınızı etkinleştirmek ve reklamlarınızı göstermeye başlamak için, faturalandırma bilgilerinizi girin." linkine giriyoruz.
Gelen ekranda "Hesap Kurulumu" seçenekleri olacak.
Fatura adresinizin olduğu ülke giriyoruz. Saat dilimini giriyoruz. en altta 'promosyon kupon kodu' seçeneği var şimdilik bunu geçiyoruz.
Şimdi ödememizi nasıl yapıyoruz o bölüme geldik.
Sonradan ödemeli ve Ön ödemeli olmak üzere 2 seçenek vardır. Genelde ben ön ödemeliyi seçiyorum ve buradan banka transferini seçiyorum. "Diğer seçenek (kredi kartı) Türkiye için risk taşıyan bir ödeme seçeneğidir. çünkü her an hesabınız patlayabilir. Banka Transferi seçip devam diyorum. yeni ekranda şartnameyi kabul ediyoruz. Daha sonra fatura için adres bilgilerimizi giriyoruz. Bu bölümü doldururken gelişigüzel atıyorsanız da mantıklı doldurun. En sonunda kaydet ve etkinleştir butonuna basarak işlemlerimizi tamamlıyoruz. Son ekranda Kurulum tamamlandı mesajı gelecek ve ödemeleri ayarla ve yanında 14.00 ytl yazan ve sağında Git butonu olan sayfa gelecek. Git butonuna basarak
14,00 tutarındaki havale için tek kullanımlık referans numaranız: 124045983??? .
gibi bir mesaj gelecek.
Buradaki referans numarasını ödeme yaparken kullanacağız onun için saklamamız gerekiyor.
Herhangi bir bankanın internet şubesine girip EFT yi seçip aşağıdaki bilgileri girerek 14 YTL eft yapıyoruz. EFT nin açıklama kısmına bize verilen referans numarasını kesinlikle yazıyoruz. Yoksa google ödemenin hangi hesap için geldiğini bilemez ve ödememiz boşa gider.

Arvato Finance Services Ltd
Hesap Numarası: 0092028054
Citibank
Branch Code: 00001
Istanbul
Turkey

Eft ödemesini yaptıktan sonra genellikle 2-3 iş günü bekliyoruz. Ödeme google tarafından alınıp hesapa işleniyor ve aktif ediliyor. Ödeme işlendikten sonra ve aktif edildikten sonra isterseniz yeni bir ödeme yaparak bütçenizi artırırsınız isterseniz forumda satılan kuponlardan satın alıp ilgili bölümden girerek bütçenizi artırırsınız.

Kupon İşleme.
Hesabımınız aktif olduktan sonra mevcut Adwords hesabınıza girerek Hesabım sekmesinden - Faturalandırma Tercihleri alt sekmesine girerek en altta bulunan Promosyon Kodları başlığında Kuponu geri al alanına kupon kodumuzu giriyoruz ve Geri Al butonuna basıyoruz. Eğer kuponda herhangi bir sorun yoksa kupon değeri ne ise o kadarlık bedel daha önce belirtmiş olduğunuz para birimine çevrilerek hesabınıza ilave olur.
Buraya kadar bir hesap nasıl açılır nasıl ödeme yapılır anlatmış oldum. Şimdi dikkat edilmesi gereken ler.
1. Her yeni hesap açmadan önce mutlaka IP nizi değiştirin. (Modemi resetleyin)
2. Mutlaka explorer geçmişini ve cookie leri temizleyin.
3. Mümkünse her hesabı ayrı bilgisayarda açın.
4. Aynı site için birden fazla hesap açmayın.
5. Kupon girebilmek için hesabınızın en fazla 14 gün önce açılmış olması lazım.

Takıldığınız yer olursa elimden geldiğince yardımcı olurum. Kolay gelsin.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.