3-5 kişi hilecidir diyenler sanırım internette hiç sörf yapmıyorlar. Herhangi bir siteye girin ve o sitedeki dost sitelerden bağlantılı sitelerde gezinin. Bakın bakalım, 3 mü 5 mi hile yapanlar. Uzun yıllardır bu sektörde olan kişiler, hiledeki devasa artışı şaşkın bir şekilde izliyor. Biz yıllarca Türkçe sitelerimizde yabancı reklamlar yayınladık, domain parking servislerini kullandık. Afternic ve Sedo.com u yıllarca kullandık ve banlanma denen kelimeyi çok nadiren duyardık, son 2 yıldır banlamalarda %90 artış var. Yıllar öncesini bırakın ve yeni bir bağlantıyı takip edin. Bağlantı Goldkey.com : Eski bir sponsor denemez. Ben burayı gayet sorunsuz kullanıyordum. Sonra Türkçe domainlerin eklenmeye başladığını gördüm ve kendi kendime eyvah dedim
Sonra Türkçe domainler iyice arttı ve adamlar banlamaya başladı. Afternic.com u da Sedo.com u da yıllardır takip edenler bilir. Ne zaman ki high traffic bölümünde Türkçe domainler artmaya başladı, banlanmalar hatrı sayılır oranda arttı. Bu işi doğru düzgün ve hilesiz yapanlar, gözü kararmış, 3$ için haysiyetini bile satmaya hazır çapulcular yüzünden büyük zarar gördü. 3-5 haysiyetsiz para kazandı ama Allah birgün o kadar acı çıkartır ki o parayı insandan... Hep söyledim, tekrar söyleyeceğim; Para kazanmak ne realde ne sanalda bu kadar kolay değil. 3000-5000$ ları hedeflemeden önce, bizzat babanızın ne koşullarda para kazandığını, bu ülkede birçok ailenin asgari ücretle hayatlarını devam ettirdiklerini düşünün ve kendinizi haysiyetsizlikten sıyırın. Hile yöntemleri geliştirmek yerine, stratejiler geliştirmeye, en başta kendinizi geliştirmeye çalışın.