İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ailelerin Bilgisayar Kısıtlamaları

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Her seferinde hep aynı şey oluyor.Ailelerimiz bilgisayar kısıtlamaları koyuyor.Bunların önüne nasıl geçeceğiniz konusunda sizlere yaşadığım tecrübelere göre tavsiyeler vereceğim.

AİLELER NEDEN BİLGİSAYAR KISITLAMALARI GETİRİR?

Önce neden bu bilgisayar kısıtlamalarının getirildiği üzerinde duralım.İlk önce işe nedenlerinden başlayalım.Bunları maddeler halinde sıralayacağım.

1) Bilgisayar başında çok durma,gözlerin bozulur.

2)Bak bu hafta sınav haftan var.Sınavınız olmasa bile haftaya olan sınavlara şimdiden başlamanızı söyelerler.

3)Televizyonda gösterilen bilgisayar hakkındaki olumsuz örnek oluşturabilecek davranışlardan etkilenirler.

4)Bilgisayarın bizi esir aldığını düşünürler.

5)Arkadaşlarımıza falan vakit ayıramadığımızı düşünürler.

6)Sosyal aktivitelere ilgisiz olduğumuzu düşünürler(spor v.b.)

Bunlar gibi birçok madde sıralayabiliriz.Ailelerimizi bu şüphelerden uzak tutmamız çok önemli bir noktadır.Nasıl yapacağınızı açıklayacağım.

BİLGİSAYAR KISITLAMALARINA ÇÖZÜM

Şimdi sıra atağa geçmeye geldi.Bilgisayar kısıtlamalarına çözüm getirecek formülleri veriyorum.Yukarıdaki maddelere panzehir olacak nitelikte maddeler vereceğim.

1)Bilgisayar başında hep durmayacaksınız.Yani örneğin günlük 3 saat giriyorsanız 1 saat duruyorsanız 1 saat uyku uyuyup dinlenmeniz gerekir.Böylece ailenizi yatıştırabilirsiniz.

2)Ailenizle anlaşma yapınız.Örneğin 1 saat ders çalışıyorsanız 1 saat bilgisayar hakkı isteyin.Yani çalışma saatinize göre bilgisayar isteyebilirsiniz.

3)Anne sen beni tanımıyor musun oğlunu o kadar yıldır hiç tanıyamamışsın yazık sana gibisinden duygu sömürüsü yapmanız bu işi de atlatmanızı sağlayacaktır.

4)Bilgisayarın bizi esir ettiği düşüncesini ortadan kaldırmak için yapabileceğiniz şey ailenize aslında bizim bilgisayarı köle yaptığımız düşüncesini sokmak olacaktır.Yani bir gün bilgisayara veya 2 gün bilgisayara girmeyip ertesi gün istediğiniz kadar girdiğinizde aileniz size kızmayacaktır.

5)Arkadaşlarınızın sizi evden dışarıya çıkmanız için çağırmasını sağlayın.Dışarda 1-2- tur attıktan sonra eve dönün.Bunu her gün yaparsanız bu sorun hallolur.

6)Bilgisayarla işiniz bittiği zaman yarım saat falan spor aktivitesi yapabilirsiniz.İsterseniz bunu çok uzun tutmamak için maçın yarısında hasta numarası yapıp bilgisayarın başına tekrar dönebilirsiniz.

SONUÇ

Okuduğunuz yazı interneti iyi amaçla kullananlar için yazılmıştır.Saatlerce online oyun oynayanlar için değil.Örneğin tasarım falan öğrenenler,kod yazanlar falan için yazılmıştır.Ben bunu bilir bunu söylerim.

Orjinal Link:http://susma.in/ailelerin-bilgisayar-kisitlamalari/

bilgi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
171
Kesin çözümü tib sunar...
girecek internet sitesi bırakmaz, ne aileler uğraşır, ne de minik çocuklar...

EmiR34

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
68
Benim ailem hiç kısıtlamıyo güven olduğu için.

Saat 10 'da uyanıyorum zaten 10'da bi açıyorum pcyi akşam iftara kadar.
İftardan sonrada mobilde msn'de iyinette facede takılıyorum. Sahura kadar.:D

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Gözlerin bozulacak bak emir evladım kalk bakalım bilgisayarın başından :D

Onur07

0
İyinet Üyesi
Reaction score
21
Benim ailem hiç kısıtlamıyo güven olduğu için.

Saat 10 'da uyanıyorum zaten 10'da bi açıyorum pcyi akşam iftara kadar.
İftardan sonrada mobilde msn'de iyinette facede takılıyorum. Sahura kadar.:D

Aynı bizimkiler abi ben ders çalışsam sınavlarım düşer ama çalışmasam yüksek alırım ters orantı var.0.o :tili

Mehmet5

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
Bana eskiden kota koyarlardı hatta pazarlık yaptığım saatleri hatırlıyorum. Ama şimdi kendi başımayım. Ayrıca bazıları şöyle diyor ; "Bilgisayar dışında yapılacak faha mantıklı, daha eğlenceli şeyler var." Bunu derler ama ne olduklarınıda söylemezler. Eğer aranızda bu mantığa sahip biri varsa yazarsa sevinirim. Çünkü bende çok merak ediyorum nedir bu şeyler ?

turkogluturk

0
Yasakli Uye
Reaction score
0
babam bana yat diyor ben tamam diyorum sorna gidiyor biraz sorna gene geliyor

hadi kapat tamm diyorum sorna gene geliyor daah kapatmadınmı tamm 2 dakika sadece bu şekilde sabah oluyordu:D

BarışBey

1
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
51
Var mehmet kardeş .Kankalarla beraber olmak,yaptığımız geyikleri,komik anlıları hiçbir hite değişmem mesela :)

mertgold

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende hep kızardım pc kısıtlamalarına ama şimdi haklılar diyorum

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.