İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Ali Ağaoğu İTİRAF etti.

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
CNN Türk'te Ahmet Hakan tarafından hazırlanıp sunulan Tarafsız Bölge'de dün gece İstanbul'daki binaların sağlamlığı tartışıldı.

Programın konuklarından olan inşaat sektörünün önemli isimlerinden Ali Ağaoğlu, eskiden yeterince malzeme olmadığı için çürük binaların yapıldığını, kendisinin de çürük bina yaptığını itiraf etti. Ağaoğlu, İstanbul'daki binaların Van'dakilerden daha kötü olduğunu söyledi.

2000'li yıllardan önce inşaa edilen neredeyse tüm binaların kötü malzemeyle inşaa edildiğini anlatan Ağaoğlu, 1998'den önce İstanbul'da inşaa edilen binaların çoğunun Van depreminde yerle bir olan binalardan daha kötü olduğunu iddia etti.

Ağaoğlu’na göre 2000’li yıllardan önce yapılan tüm inşaatlarda deniz kumu kullanıldı. Üstelik sadece beton değil demir de kötü kaliteydi.

Ahmet Hakan, Ağaoğlu'nun anlattıklarından bunalıp sözü Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir'e verdi ancak Başkan Demir'in de anlattıkları Ağaoğlu'nu doğrular nitelikteydi.

Ahmet Hakan anlatılanların abartılı olup olmadığını bir de İTÜ İnşaat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Alper İlki'ye sordu. Ancak Prof. İlki'nin anlattıkları Ağaoğlu'nun anlattıklarından daha da korkunçtu. Prof. İlki, Türkiye'deki binaların 1975 yılı deprem yönetmeliğine bile uygun yapılmadığını söyledi.

Kaynak: Ali Ağaoğlu'ndan ürperten itiraf - Posta

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Bu durumda, Ağaoğlu insan canına kasıttan içeri alınabilir..

ozanTi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
88
Evet normal şartlarda alınması gerekir ancak biz Türkiye'deyiz. Herhangi bir kimseyi öyle vay efendim itiraf ettin gel diye alacak bir ülkede değiliz maalesef.

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Kesinlikle oyle. Bizim ülkemizde adalet eksikliği zaafiyeti var. Denildiği gibi işlem yapılması gereke bu açıklamalarından sonra bakalım duyacakmıyız öyle birşey. Gözü kapalı hayır diyorum.

daniel1336

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
100
Hükümet değişirse Ağaoğlu alınır ancak. Hükümet değişir mi ? Onu sanmıyorum işte.

Loi

0
İyinet Üyesi
Reaction score
44
Değişmesin zaten, herşey güzel değil ama bunlardan öncekiler daha kötüydü.
Ben adaylığımı koyana kadar sabredin

ozgurruh

0
İyinet Üyesi
Reaction score
32
Ancak değişmesin mevzsunda bundan öncekilere takılırsak malesef hep hükümeti iyi sanarız bu da yanlış. Geriye dönüp dönüp bakmak yanlış olur gibime geliyor bana.

Loi o zaman bir an önce adaylığını koy :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.