İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Alın size güncel bir komiklik

A

Anonymous

Misafir
:)
Linuxcularda değerlendirebilir Windowscularda, şahsen ben hala ikisi arasındayım:

2. diskimde yer açmak için geçici olarak Linux bölümlerini uçurdum. Birinci diskte w2k yüklü ve MBR'de lilo kaydı mevcut. Makineyi boot ettiğimde doğal olarak LILO işlemedi. Mecburen elimdeki eski bir Win98 başlangıç disketi ile fdisk /mbr yapmak zorunda kaldım.

Tabii sonra açtı ama bir türlü logon olamadım. Şifreyi giriyorum ardından kullanıcı bilgilerini yüklediğini ve sonra uyguladığını söylüyor. Bir de bakıyorum ki tam wallpaper geliyor ve W2K benim yerime logoff yapmış. Ekranda kullanıcı bilgileri kayıt ediliyor diyor ve kayıt ekranı geliyor. Herhalde bir güvenlik problemidir dedim ve Administrator ile girdim de yine sorun aynı.

Bu olay ile yeni muhatap oldum ve şu an Linux 2.4.18 kernelını çekiyorum. Neden mi? Çünkü elimdeki Slackware 4.0 paketinde NTFS'i tanımayan bir kernel var ve W2K'yı uçurmadan önce dosyalarımı diğer diske atmak istiyorum. Sonra klasik tabirle atacam formati ve alivederçi W2K...:))

Sözümün başında Linux ile Windows arasında olduğumu söyledim. Bu problemin nedenini veya çözümünü bilen var mı? Açıkcası çok merak ediyorum. Belki tamamen Linux'a dönmeliyim ne dersiniz?

Sevgiler,

Dinçer BIKMAZ
[email protected]

A

Anonymous

Misafir
elinde eski sürüm slackware olmasa zaten tanıyor diyecektim ama kernel değiştirince olur heralde.bana sorarsan linux a tam geçiş biraz zor oluyor . ben bi tarafta az yer kaplayan win98 i tutuyorum ara sıra ona belki işim düşerdiye. ama yakında onu da silecem heralde çünkü linux u öğrendikçe win bağımlılığı azalıyor. aslında bi süre sonra windowstan öyle gıcık alıyorsunki onu açmamak için çok daha fazla uğraşıp linuxdaki çözümünü buluyorsun. ama farklı bir konu daha var. linux ile uğraşıpta sorun yaşamayan yoktur heralde fakat linux kullananlar hiç şikayet etmezler çünkü onlar sorunlarıyla mutludur (bende !) fakat windowsta aynı şey geçerli değil windowsta sorun çıktımı format c: başka çözüm zor. fakat linuxda her sorunun bir çözümü oluyor ve kesinlikle arkanda büyük bir destek var.linux listelerine kayıt olduğun zaman hemen sorununa yanıtı buluyorsun.üstelik daha hızlı güvenilir ve bedava bir sistem.hoş ev kullanıcıları için lisans çok lüks bişey türkiyede ama şirketler ve kurumlar için tam bir kabus.

Bukadar geyik yapmışken birde çağrı yapim windoz forumunda :)
Gelin linuxla tanışın,hiç bir şeyden vazgeçmek zorunda değilsiniz fakat çocuklarınızı da sizin gibi windoz kölesi yapmayın ve bir adım atın, özgür yazılımla tanışın pişman olmayacaksınız.Bende diğerleri gibi linuxumu çok seviyorum çünkü o benim,bizim.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5