İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Anahtar kelime hakkında yardım!

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
Arkadaşlar bir konuda yardımınıza ihtiyacım var.

Mesela bir manav siteniz olsun. Amaç manav yazınca ana sayfanın en iyi performansı göstermesi. Aşağıdakilerden ikinci varsayım performansı (birinciye göre) düşürebilir mi?

Kod:
<meta name="keywords" content="manav" />

Kod:
<meta name="keywords" content="manav, pırasa, patates, elma, portakal" />

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
bence ikisininde görevleri ayrı
senin çıkış yapmaya çalıştığın kelimeleri çoğaltman lazım
mesela online manav, nanav sitesi gibi

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Google sıralama için keywordsleri dikkate almıyor. En iyi performans ne açıdan önemli sıralama, adwords ?? spam yapmamak için keywordslerin sayfa içindeki kelimelerden seçilmesi önemlidir.
Tek bir keyword kullanmak sayfanın içeriğinin zayıf olduğu anlamına geliyor.
"manav, pırasa, patates, elma, portakal" bu şekilde bir gruplama yapmak ne kadar doğrudur tartışılır.
"manav nedir, manav reyonu, manav resimleri...." veya
"manav, organik tarım, organik sebze..." daha verimli bir çalışma olabilir.

Siteyi görmeden yorum yapmak zordur.

url, description ve title daha önemlidir. keyword metasından.

retrospektif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
48
bence ikisininde görevleri ayrı
senin çıkış yapmaya çalıştığın kelimeleri çoğaltman lazım
mesela online manav, nanav sitesi gibi

Hocam aslında örnek olarak manav verdim ama yükselmek istediğim kelime "ingilizce" yani işim çooook zor :)

Bu nedenle özellikle sormak istedim, sadece bu kelimeye oynamam faydalı olur mu diye.

xclever

0
İyinet Üyesi
Reaction score
45
Hocam aslında örnek olarak manav verdim ama yükselmek istediğim kelime "ingilizce" yani işim çooook zor :)

Bu nedenle özellikle sormak istedim, sadece bu kelimeye oynamam faydalı olur mu diye.

ingilizce ne ? sözlük mü sadece kimse ingilizce aratmaz ( aratsa bile kuru kuru sade ingilizce ile başlamamalısın ) ya sözlük yazar ya eğitim yazar ingilizce öğrenme ve benzerleri hedeflediğin kelime grubu ne ?
ingilizce eğitim seti diyelim
ingilizce eğitim seti indir adlı bir konu açarsın ve kelime grubunu sayfaya çeşitli şekillerde dağıtarak aynı şekilde buna benzer başka sayfalar açarsın devamını getirirsin diğer sayfa "ingilizce görsel eğitim seti" olur ona dair yazılar yazarsın bu böyle gider belli bir çaba gösterdikten ve teknikleri uyguladıktan siteni arama motorlarına göre optime ettikten sonra hakettiğin zaman ingilizce kelimesinde ilk sıraya oturursun ( ama kolay değil sıralamada yıllanmış şaraplar var çok çalışman lazım )

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.