İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

anahtar kelimeyi şifreleme

i.ari

0
İyinet Üyesi
Reaction score
6
Merhaba arkadaşlar ufak bir kelimeyi şifrelemeyi istiyorum.

abc kelimesini benim belirledigim anahtar kelime ile şifrelemeyi istiyorum.

ve bunuda sonrasında decode edebilecegim bir sistem.

Öneriniz varmı acaba?

Troypc

0
İyinet Üyesi
Reaction score
7
bir database kurarsın. istediğin kelimeleri özel anahtar kelimelere şifreler ve her istenilen kelime için query'lersin. Sonrasında decode edeceğin zaman where ile çekip decode etmiş olursun.

ufak bir kod yazabilirim.

Lansewebtr

0
İyinet Üyesi
Reaction score
3

http://pear.php.net/packages.php?catpid=6&catname=Encryption :zıpla

bunu bu 3. farklı forumda 3. söyleyişim:

Fransa kralı Napolyon savaş esnasında tüm harfleri alfabe ye göre 3 sonraki harf ile değiştirip gizli notlarını o şekilde yollarmış.

yani mesela
a h m e t
d j ö h v

bu şekilde hayal gücüne bağlı olarak bi şifreleme yapabilirsin. zaten işin içine girdikce o geliştikçe gelişir.

yalnız şunu unutma: her şifreleme nin mutlaka bir geri açışı olucaktır. ve php dilinde maalesef bunlar aynı ortamda bulunmak zorunda. bu yüzden php ile şifreleme yapmak çok saçma.

şifre açma işlemi aynı ortamda değil server tabanlı olsun diye IonCube diye bi olay yaptılar. ama onu da kırmak maalesef 10 saniye. hatta o gündemde olduğu için basit önlemlerden de daha çabuk kırılıyo.

o yüzden yapacağın en iyi güvenlik olayı : php lock it dosyasını incele . bu şekilde kendi sistemini yaz .

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.