İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Android İçin Büyük Tehdit !

hassanmetin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Android Sevenler, Bu Zamana Dek Gördükleri En Büyük Tehditten Son Anda Kurtuldu ! Şimdilik... Bu zamana kadar tespit en tehlikeli Android virüsüne karşı hazırlıklı olun ! Kaspersy Labs tarafından tespit edilen "Obad" isimli truva atı, Android işletim sisteminin şimdiye kadar gördüğü en tehlikeli virüs olarak adlandırılıyor. Karmaşık yapısı sebebiyle Windows truva atlarına benzetilen Obad virüsü, çok katmanlı şifreleme ve kod saklama gibi yollarla kendisini gizleyerek Android işletim sisteminin yeni keşfedilen güvenlik açıklarından yararlanıyor.

DEVAMI

kuzgun

İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
256
makaleyi tam olarak konuya eklermisiniz

gokhans19

0
İyinet Üyesi
Reaction score
29
Boş işler. Symbiandada zamanında tehditler var diyorlardı. Gülüp geçmek lazım.

invincible

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Cep telefonu için de virüs programları var değil mi? Etkili mi biliyor musuunuz bu tarz zararlı yazılımlara karşı?

hassanmetin

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Bu zamana kadar tespit en tehlikeli Android virüsüne karşı hazırlıklı olun ! Kaspersy Labs tarafından tespit edilen "Obad" isimli truva atı, Android işletim sisteminin şimdiye kadar gördüğü en tehlikeli virüs olarak adlandırılıyor. Karmaşık yapısı sebebiyle Windows truva atlarına benzetilen Obad virüsü, çok katmanlı şifreleme ve kod saklama gibi yollarla kendisini gizleyerek Android işletim sisteminin yeni keşfedilen güvenlik açıklarından yararlanıyor. Android kullanan cihaz üstünde neredeyse bütün kontrolü sağlayan Obad, klasik bir truva atı gibi internet üzerinden kontrolcüsü ile iletişime geçebilmesinin yanında SMS ile bile komut alabiliyor.

Sızdığı cihazda yönetici yetkilerini sahip olunca, kendisini açık uygulamalar listesinde görünmez hale getirebilen tehlikeli virüs, kullanıcının kendisini cihazdan silmesini imkansız hale getiriyor. Virüsün olduğunu tespit etmek ve kurtulmanın tek çözümü Kaspersky ve diğer antivirüs geliştiricilerinin son sürümlerini kullanmak.

Kaspersky, Android'in mimarı Google'a Obad ve kullandığı güvenlik açıklarıyla bilgi verildiğini belirttiği açıklamasında düşük yaygınlık seviyesiyle alarm seviyesine yaklaşmayan virüsün kaynağının bulunamadığını bildirdi.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.