İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Anket sitesi

ayhan

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Şu sıralar seçimler dolayısı ile revaçta sanırım... Bir anket scripti yazdırmak istiyorum... bu script üye webmasterlar tarafından kendi sitelerine entegre edilebilecek. Bu scriptteki amaç genel olarak o site ziyaretçilerinin görüşlerini tüm sitelerle kıyaslamak... Şöyle özetleyeyim:

Anket konusu: Seçimlerin ilk 3 partisi kimdir olsun?

Cevap seçenekleri: a,b,c,d,e,f 'den oluşsun...

Bu anketi sitesine gömen 3 site olsun...

site1.com'daki sonuçlara göre a, c, e
site2.com'daki sonuçlara göre a,b,c
site3.com'daki sonuçlara göre de c,a,f seçimin ilk 3 partisi olsun diyelim...

Sonuçlar sayfasındaki değerlendirmenin özeti şu şekild eyansırılmalı site1'de...

Sonuçlar:
Sitemiz üyelerinin üyelerinin görüşüne göre seçimin ilk 3 partisi şunlardır. (Bu sitede toplamda 100 oylama yapılmış olsun, sitenin konulduğu tüm sitelerde ise toplam yapılan oylama sayısı 120000 olsun).
a: 45/100 oy (%45) -36000/120000 (%30 ile 1. sırada)
c: 25/100 oy (%25) -12000/120000 (%10 ile 3. sırada)
d: 20/100 oy (%20) -2000/120000 (%1,7 ile 5. sırada)
diğer: 10/100 oy (%10) - 70000/120000 (%58,3)

gibi... bilmem anlatabildim mi... konu seçimler değil tabii... beşiktaş mı/galatasaray mı sorusuda sorulabilirdi... ama raporlama bu şekilde olacak...

Ana sitede ise hangi anketin hangi sitelerde en popüler olduğu ve sonuçları gibi güğzellikler düşünülebilir...

ayrıntıları özelden görüşebiliriz...

msn: ahayirli at hotmail dot com
ym: nahya

fiyat kısmına gelince... bu siteye koyacağınız add-onlarla , tasarımla, kullanılabilirlikle değerlendirilmesi gerekir diye düşünüyorum... Dolayısı ile baz fiyat ve düşüncelerinizle oluşacak fiyat tekliflerine açığım tabii... çünkü içine girdikçe ayrıntılar çoğalacak... süre illede seçimlerden öcne bitsin demiyorum ama seçimlerden önce bitirilmesi avantaj olacaktır programcı açısından :)

progressivepassion

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşım şu fiyat konusuna gelince demeyin de bu iş için bütçen nedir onu baştan söyle lütfen simit parasına yaptırmaya çalışıyorsan baştan bilelim?

ayhan

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşım şu fiyat konusuna gelince demeyin de bu iş için bütçen nedir onu baştan söyle lütfen simit parasına yaptırmaya çalışıyorsan baştan bilelim?
Kusura bakma ama orada zaten tanımlı şu ana kadar simit parasına yaptırdığım işlerde oldu 1300$ verdiğim işlerde... Para, vaadedilen kalite ile paraleldir. Bunu anlayacak kadar işine sahip insanlar kalite ve fiyatlarını sunarlar... Sen kaliteni ölçemeyecek durumdaysan üzerine alınmana zaten gerek yok ;) Aksi bir durumda ise bir msn kadar yakınım...

progressivepassion

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
ben de diyorumki arkadaş madem işin içine girildikçe ayrıntı artacak diyor sayfası için o zaman bütçe ne bilelim aa o kadar ayrıntılı işe hiç girmem o fiyata ya da ee uğraştığıma değer diyelim
yani bi iş için baştan karşı tarafın verebileceği değer vardır. Bu forumda öyle bi simitçi arkadaşımız vardı 500 ytlye simit satacağı sayfa yaptırıyodu gerekli tepkiyi de gördü zaten herkesten anlatabiliyor muyum bazı şeylerin minimum değeri vardır. ve senin bir iş için düşündüğün bütçeye göre yapılacak iş çıkartılır

Ev yaptırırken bile bütçeni bilirsin bütçene göre malzeme kullanırsın vs vs hayattan kesitler ;)

progressivepassion

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
progg Arkadasim Ya Ben Hangi Mesajina Baksam Bütce Soruyorsun :) Herseyde Bilgin Var Sanirim Biri 18 Lik Kiz Sorsa Bütce Nedir Diycen :D

herşeyde bilgi değil güzel arkadaşım :D sadece yıllardır bu işin içindeyim çok kişiyle çalıştım konuşuyosun bi saat tamam o iş öyle böyle olur tamam onu yaparız ee adam soruyo ne kadar sen veriyosunun min. fiyatını mesela diosun ki

istediğiniz sayfa 1500 ytl
adamın cevap ee ben bu iş için 250 ayırmıştımm....

işte bu durumlar çok karşılaşılan durumlar

ayhan

0
Yasakli Uye
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Progressivepassion:
anlaşamama sorunumuz var seninle... işin içinde birisisin... bende ööle... sorunda ikimizinde işin içinde olmasında galiba...

Bir arama motoru scripti arıyorum desem bana goolge mı yazacaksın... 15$'a satılan her hakkı satılan scriplerden mi? 15$'lık script için milyon$ , milyon dolarlık işler için se 5$ isteyecek değilsindir demekle birlikte benimde başıma senin söyledikleriin tam tersi geldi... dolayısı ile fikire göre para... fikrin varsa konu hakkında buyur gel... Olaya ben partnerlik gözüyle bakıyorum. aksi halde ver hintlinin tekine her günselleştirme, bug için uğraş... scriptin fiyatının 10-15 katı harca... aynı şey...

Bu işin altından kalkarım hatta ööle bişey kodlarımki üstüne kimse aylarca birşey geliştiremez diyorsan ekle msn'e görüşelim. yoksa burada yaşadığımız saçmalıkları yazarsak emin ol programcıların yaşadıkları saçmalıkalrın birebir veya fazlasını webmasterlarda yaşamakta...

Bu arada guzelnet... espri anlayışını beğendim :D

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.