Biraz geç oldu ama yazayım dedim
. ATSO da İnternet ve Bilişim ile ilgili toplantılar oluyor. Genelde her kese açık oluyor toplantılar. Cuma günü İNTERNET ORTAMINDA YAPILAN YAYINLARIN DÜZENLENMESİ KANUNU - 5651 ile ilgili bir toplantı vardı. Genelde bilişim firmaları , donanım firmaları , yer sağlayıcılar (hosting) , içerik sağlayıcılar, erişim sağlayıcılar geliyor. Yani Antalya'daki en büyük turizm, yazılım, ve donanım firmaları orada oluyor. Yani bu firmaları temsil eden bilgi işlem müdürleri, firma sahipleri yada müdürleri.
Kanunun kapsadığı alanlar, kişileri ve bunların alabilecekleri cezaları ,nedenlerini açıkladılar. 30 dk lık bir bölümde soru cevap şeklinde geçti. Bence çok yararlıydı hukukçular kanunun tam olarak neleri kapsadığını yorumlayarak açıklıyor bir daha ki toplantıyı haber veririm. Her toplantıda farklı bir konu oluyor onuda ekliyeyim dedim.
Kanunun kapsadığı alanlar, kişileri ve bunların alabilecekleri cezaları ,nedenlerini açıkladılar. 30 dk lık bir bölümde soru cevap şeklinde geçti. Bence çok yararlıydı hukukçular kanunun tam olarak neleri kapsadığını yorumlayarak açıklıyor bir daha ki toplantıyı haber veririm. Her toplantıda farklı bir konu oluyor onuda ekliyeyim dedim.