Merhaba öncelikle. Geceden beri forumlarda derdime çare arıyorum
En yakın başlık bu olunca yeniden başlık açmak istemedim.
Tamamen amatörlerden oluşan bir ekibiz. Herşeyin ucundan azıcık bilen cinsinden. Tamamen amatör ruhla ve hobi olarak açtığımız bir haber portalımız var. Kullandığımız yazılım PHPCOW. Hosting ise Godaddy Linux Shared Hosting paketi.
Bir sorunumuz var. Öncelikle kısa bir bilgi vereyim. Arama motorlarından gelen ya da site içerisinde arşiv bölümünü kullananlar bugüne gelemiyor. Mesela haber 5 Mayısta girildiyse ziyaretçi 12 Ağustosa geri gelemiyor. Ancak tarayıcıyı kapatıp yeniden açmak suretiyle bugüne gelebiliyorlar.
Sorunu gidermek için PHPCOW'a yazdık. Bize SEF URL kullanmamızı, htaccess.txt dosyalarını .htaccess olarak değiştirmemizi önerdi. Ayarlardan dinamik urlleri SEF olarak ayarladık. txt dosyalarını .htaccess olarak değiştirdik. Ancak haber detaylarına giriş yapılamıyor. "No input file specified." şeklinde hata veriyor.
Sitenin link yapısı şu şekilde:
http://www.siteadi.com/?c=119&a=6656
SEF URL yapınca :
http://www.siteadi.com/news/119/ARTICLE/6656/2008-08-11.html oluyor ancak dediğim gibi "No input file specified." şeklinde hata veriyor.
Bu durumu tekrar PHPCOW'a yazdık. Bize Apache üzerinde mod_rewrite özelliği bulunmadığı ve hostumuzdan aktifleştirmeyi istememizi söylediler.
Godaddy'e durumu ilettik. İstediğimiz özelliği bizim için açamayacaklarını ancak bir php.ini dosyası düzeleyerek roota attığımız takdirde mod_rewrite özelliğini kullanabileceğimizi söylediler.
Nette günlerdir araştırıyorum. mod_rewrite özelliğini apache server'a ulaşma izni olan durumlar için nasıl aktif edildiği konusunda bilgiler var. Ancak bizim durumumuz da olan yani servera erişim izni olmayanların php.ini dosyası düzenleyerek sorunu çözmeleri hususunda hiç bilgiye rastlayamadım.
Bunca uzun lakırdı arasında derdimi tekrar özetleyeyim. Apache servera ve genel php.ini dosyasına ulaşma hakkım ve yetkim yok. Kendimin hazırlayacağı php.ini dosyası ile mod_rewrite özelliğini çalıştırmam lazım. Bu php.ini dosyasını nasıl hazırlarım? İçine hangi kodları yazmam lazım?
İlgi ve yardımlarına şimdiden teşekkür eder saygılar sunarım.