İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Arama motorları kayıt programları

Z

zeynelkoc

Misafir
Arama motorlarına kayıt yaptığını legalpara eden programlar ne derece doğru ve nasıl bir etkisi oluyor

kullanan varsa veya fikri olan paylaşırsa sevinirim

Haymac

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
2
Bi kere o programların dediği gibi, bilmem kaç milyon arama motoru yok :D

demekki pek güvennli değiller :D

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
zeynel aslında var hatta bende demosuda var evde buraya yazdım bazı arkadaşlar işe yaramaz diye direttikleri için işe yaramayan birşeyi buraya yazmanın anlamı olmadığını düşündüm. ben sana evden demosunu fax çekerim ama hala bulamadım :)

adamlar zaten o milyon tane arama motorunun listesini veriyor
gerçi bendeki 960000 kayıt yapıyordu galiba ;)

zaten hangilerine kayıt olup olmadığını en sonda bir rapor halinde gösteriyor

astraler

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
addweb bu konuda başarılı kanaatimce, fakat kayıt yaparken çalışan bir email verin, çünkü bazı arama motorları kaydınızı konfirme etmenizi istiyor.

Z

zeynelkoc

Misafir
sonuç olarak bir yararı oluyormu siteye ??

turkticaret 1 milyon küsür arama motoruna eklediğini legalpara etmiş onun için sordum

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
Addweb, webpositionpro, webposition gold...yüzlerce program kaydetcom, kaydettimcom,turkticaretnet ve daha birçok turk sitesi ve binlerce yabancı site bu konuda yeterince bilgi sahibi olmayan insanları kandırarak para kazanıyor.
kimisi 600bin kimisi 700 kimisi 1milyon200bin siteye kayıt ettiğini iddia ediyor, sitelerinde yahoo, google, altavista,webcrawler,mamma,lycos... resimleri bu sitelerin altyapıları hangisinin ne şekilde çalışıp ne şekilde arama yaptığını bu tip hizmetlerden bahsedenler bile bilmez.

Bir hesap yapalım 1 milyon arama motoruna kayıt ne kadar zaman alır sizce? her sitenin kaydı saniyenin 10da biri zaman alsa, 27 saatten fazla vakit sadece bir site için alır buda işin saçmalığını size daha kolay anlatır sanırım.
bir başka yalanda sitenizi sık sık arama motorlarına kayıt ettiklerini söleyip bu şekilde daha üst sıralarda diziliceğinizi söylemek! bu sadece arama motorunun sizin sitenizi spam listesine almasınia sebep olur isterseniz boş bir domain adresi ile deneme yapın.
Ayrıca Google gibi gelişmiş algoritmalara sahip siteler bu programları kullananları algılayıp kayıt işlemini geçersiz kılabilirler dahada kötüsü sitenizi indekslerinden silebilirler.
Google'ın kayıt ve abuse sayfasında da açık açık bu programları kullanmayın yazar.

"Don't use unauthorized computer programs to submit pages, check
rankings, etc. Such programs consume computing resources and violate
our terms of service. Google does not recommend the use of products
such as WebPosition Gold that send automatic or programmatic
queries to Google"

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
hani doğurduğuna inanıyorsunda öldüğüne neden inanmıyorsun konusuna dönecek ama

google ın 1 günde 8milyar site için backlink güncellemesi yaptığına inanıyorsunda buna neden inanmıyorsun anlamadım :) adı geçen program bedava değil yani bu programı alan kişiler zaten en ince detayına kadar düşünmüşlerdir bence.
yanlış anlama sana karşı değil bu cevabım ama kesinliklede işe yaradığını düşünüyorum
arkadaşım denedi ve çok kısa bir sürede google aramalarındaki değişimi gördük ;)

yoktur

0
İyinet Üyesi
Reaction score
1
walla ben bugüne kadar gidipte add url kısmında site eklemedim google ye.
pr degeri yüksek bir siteden yeni aldıgım domaini linkliyorum. 2 gün sonra listede.Diger arama motorları boş.Sitelerime gelenlerin %95 i google dan geliyor.
msn den geliyor 10 kişi yahoo dan geliyor 20-30 kişi gerisi yok bile istatistiklerimde.
Kolombiyadaki yada Mozambikteki Arama motorlarına eklesem ne olur sitemi eklemesem ne olur ne hit gelecek ki :rolleyes:

bedavaonline

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
yoktur' Alıntı:
walla ben bugüne kadar gidipte add url kısmında site eklemedim google ye.
pr degeri yüksek bir siteden yeni aldıgım domaini linkliyorum. 2 gün sonra listede.Diger aramam motorlarıda boş.
gelenlerin %95 i google dan geliyor.
msn den geliyor 10 kişi yahoo dan geliyor 20-30 kişi gerisi yok bile istatistiklerimde.
Kolombiyadaki yada mozambikteki arama motoruna eklesem ne olur sitemi eklemesem ne olur ne hit gelecek ki :rolleyes:

+10. Kesinlikle katılıyorum.Bende yeni domainime pagerank'ı 5 veya üstü bir siteden link veriyorum.Google veya diğer büyük arama motorlarına kesinlikle kayıt yaptırmıyorum.Ortalama 4 gün içinde web sayfam indexlenmiş oluyor.
İndexleyen motorlar: Google,mywebsearch.com,msn ve yahoo.

WhiteKey

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tamamda bunun aksini idda eden yok zaten siz backlink istemiyorsanız o başka burda arama motoru mantığında kayıt yapılan sitelerden gelen backlinklerle sitenizde pr e katkısı olmaz diyorsunuz yani :)
burdaki bütün arama motorlarının birçoğu direk yönlendirme yapıyor.. havadan backlink havadan google pr ....
neyse yararsız birşeydir belkide sizin dediğiniz gibi :)

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.