OTOMATİK-BÜYÜK , ARAMA MOTORLARI KAYIT
Sitenizden Verim Almak
Bir web siteniz var, belki uzun zamandir var, ya da yeni bir web sitesi kurmayi dusunuyorsunuz. Iyi duzenlenmis bir web sitesine sahip olduktan sonra bu sitenin size kazanc saglamasini istiyorsaniz dogru yerdesiniz.
Burada yer alan temel bilgiler ile, web sitenizin asil amaci olan urun ve hizmetlerin tanitimi gorevini en dogru sekilde nasil yapabilecegini inceleyebilirsiniz.
Ziyaretciler;
ir web sitesinin görsel olarak mükemmel tasarlanmis olmasi onun internet üzerine milyonlarca web ziyaretisini kendi üzerinde çekebilmesi manasına gelmez. Siteniz bir otomobile benzer. Mükemmel bir tasarim; mükemmel görünümlü, iç ve diş dizayni kusursuz yapilmis otomobil gibidir. Ancak önemli olan, aracın motor ve yürüyen mekanik birimlerinin kusursuz olmasidir. Arac mekaniği uygun değil ise ara ne kadar göz alicida olsa ara bir sokakta ariza yapip kalmaya mahkumdur. Web siteside buna benzer. Internet üzerinde insanlarin görebilecegi sekilde hareket edebilen ve kendisini ziyaretilerin merak odagi haline getiren site popüler olmaya hazirdir. Net kullanicilarinin % 90 i herhangi bir seyi ararken arama motorlarini kullanirlar. Bu motorlarda ilk sralarda listelenebilmek ziyaretileri kendinize çekebilmeniz demektir. Bir web sitesi, internetteki milyonlarca serverin herhangi biri uzerinde bulunan birkac dosyadan ibarettir.
Internette Tanitim
Web sitenizin internette taninir olmasi icin once bulunur olmasi gerekmektedir.
Internette aradigini bulmak isteyen kisiler arama motorlari adi verilen web sitelerini kullanirlar. Web siteniz arama motorlarina kayitli ise bulunma ihtimaliniz vardir. Ancak aramalar sonucunda genelde yuzlerce web sitesi her sayfada on ila yirmi tanesi goruntulenecek sekilde listelenir. Internet kullanicilarinin neredeyse tamami cok aceleci olduklari icin ilk sayfadaki linklerden birkacini tiklarlar ve sonraki sayfalarda listelenen web siteleri ile ilgilenmezler.
Arama motorlarinda kaydiniz yoksa, degil ilk sayfada, hicbir sayfada cikamazsiniz.
Arama motorlarina kayit olmadan once, sitenizi mutlaka Arama Motorlarina Uygun hale getirmeniz gerekmektedir.
Spider lar ne ise yarar ?
Sitenizin Arama Motorlarina Gore Optimizasyonu
Web sitenizin arama motorlarina eklenmeden once, tamamen elden gecirilmesi ve arama motorlarina uyumlu hale getirilmesi gerekir ki bu da arama sonuclarinda ust siralarda gelebilmek icin en onemli kuraldir.
Her arama motoru, belirli araliklarla (2 gunden 6 aya kadar degisen araliklar) sitenizi ve diger tum web sitelerini dolasan programciklar kullanirlar, bu programciklara spider adi verilir. Her arama motoru farkli bir spider yazilimi gelistirmistir. Her spider, web sitenizin farkli noktalari ile ilgilenir, bunun sonucu olarak bazi motorlarda ust siralarda gelirken bazilarinda arka sayfalarda kalabilirsiniz.
Spiderlar
Tamamen otomatik yazilimlar olan spiderlar web sitenize girdikten sonra ulasabildikleri butun sayfalari tek tek dolasarak topladiklari bilgileri kendi sistemlerinin veritabanlarinda indexlemek uzere kayit ederler. Daha sonra bu arama motoruna gelerek arama yapan kisinin karsisina, ellerindeki onceden derlenmis bilgiler icerisinde bir inceleme yaparak sonuc verirler.
Spiderlar nelere dikkat eder?
Sitenizin kaynak kodlari icinde yer alan META TAGler cok onemlidir. Bu META TAGler icerisinde
- Sayfalarinizin basligi
- Sayfalarinizin aciklamasi
- Sayfalarinizin anahtar kelimeleri bulunur.
- META TAGler haricinde her sayfanizda o sayfada neyin anlatildigina uygun olarak, gerekli kelimelerin birkac defa tekrar edilmesi gerekmektedir.
- Her sayfanizda sitenizin diger sayfalarina linkler bulunmalidir ki spiderlar kolayca tum sayfalariniza ulasip bunlari indexleyebilsin. Linklerde kullanilan textler ile ulasilan sayfalarin iceridigi kelimeler uyumlu olmalidir.
- Sayfalarinizda kullandiginiz resimlerin ALT textleri mutlaka olmali ve buralarda da onemli anahtar kelimeler kullanilmalidir.
Meta Tag Nedir?
Web sitelerini olusturan kaynak kodlarinin en ust satirlarinda yer alan ve site ziyaretcileri tarafindan okunamasa da, arama motorlarinin gonderdikleri spiderlar tarafindan incelenen kodlardir.
Arama Motorlari
Arama motorlari, spiderlari tarafindan dolasilarak indexlenen web sitelerine ait bilgileri, arama yapan kisinin yazdiklarina gore tarayarak, ekrana sonuclari listeleyen web siteleridir.
Web sitenizin, arama motorlari ve kategori listelerinde yer almasi demek, internet kullanicilarinin en az %90′ina ulasabiliyorsunuz demektir, eger siteniz uzerinde Arama Motoru Optimizasyonu calismasi yapilmissa bu oran bir web sitesi icin yeterlidir.. Cunku internetin en cok kullanilan arama merkezleri bunlardir. Bunlarin disinda yuzbinlerce link degisim siteleri ve bu arama motorlarindan sonuclar ceken onbinlerce arama makinasi da bulunmaktadir.Ancak internet zerine milyonlarca arama motoruna kayit vaatleri fazlasiyla yer almaktadir. Bunlarin büyük kismi spam sitelerinden olusan sahte arama motorlaridir. Bu arama motorlarina kayit islemi gerek arama motorlarindaki poplaritenizi azaltir.
Sitenizi yuzbinlerce arama motoruna kayit ettigini soyleyen ticari web siteleri ve cesitli programlar bulunmaktadir. Soylediklerini buyuk olcude yapmaktadirlar da ancak yuzbinlerce onemsiz yerde linkinizin olmasi size kazanctan cok zarar verebilir.
Tekrar hatirlatmakta fayda var, web sitenizin Arama Motoru Optimizasyon calismasi yapilmamissa arama motorlarina kayit olmanin onemli bir faydasini goremeyeceginiz kesindir.
Web site optimizasyon isleri, arama motorlarina kayit isleri; bilgi , deneyim ve profesyonellik isteyen, hatasi agir olan ciddi bir istir.Ancak uzun yillarin tecrubesi ile ogrenilebilecek olan, her Spider (Robot) programinin isleyis, calisma, crawl, indexe alma ve HIGH RANKING ve diger ana faktorlerdir.Google arama motoru, crawl ve index isleri icin kullandigi Spider programinin adi GOOGLEBOT , optimizasyon islerinde diger yabanci arama motorlarina gore, daha esnektir.Fakat diger arama motorlari, YAHOO, MSN ,Metacrawler gibileri ,indexleme yaparken web sitelerinin ilk baslangic http kaydetmedikleri gibi, guvenlik eki S harfinide yani http baslangicli sitelerdede ERROR vermekte, indexe dahi almamaktadir. Bu acıklama bile hicbiryerde acikca yazmaz, ancak deneyimle ogrenilir. Hatta bazi arama motorlari; Netscape , AOL gibi olanlarda GOOGLE nin sayfa indexlemesi sistemiyle ortak calısma anlasmasi imzalamislardir.
Ihracaat , ic ve dis ticaret gibi islemler hala bazi firmalarca ragbet gormesine ragmen, urunlerin fuarlarda sergilenmesi (Nakliye, Alan kirasi, yol, vs) giderlerleri ile web site FULL optimizasyon giderinin arasindaki ucurumu gorememektedir. 21 inci yuzyilin INTERNET- SANAL ortam devrinde hala, modasi gecmis dededen kalma usuller ile cok daha pahaliya bu isleri yaptirtmaktadirlar.
Yaptigimiz inceleme sonucu ; Turkiyede ki, Ihracaat Birlikleri ve Ticaret Odalarinin kendi sitelerini dahi optimzasyon hizmeti yapilmadigi sonucu gorulmustur. Bu kuruluslarin , bu konuda herhangi bir calisma, caba , egitim, bilgilendirme, vs. gibi bir calismayada Subat 2007 itibariyle maalesef rastlayamadik. Yeni yilda tum firma ve sirketlere web sitesi yapma zorunlugu getirilmis , fakat ileri asamada ne gibi bir islem veya mutlaka yapilmasi gerektigi hakkinda aciklmaya rastlamadik.
Turkiyede maalesef, Ticaret, ihracaat, ziraat , birlikleri, odalari, tarafindan henuz bu isin onem ve mahiyeti tam olarak kavranamamistir.
Otomatik Arama Motoru Nedir?
Arama motoru (search engine), dünyadaki hemen hemen tüm web sitelerinin listelendiği, kategorilere ayrılmış, aradığımız bilgileri en ksa yoldan ve hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayan web siteleridir.
Internet üzerinde yüzlerce hatta binlerce arama motoru bulunmaktadır. Bunların bir kısmı kendi alanlarndaki web sitelerini listelemekte, bir kısm yerel alanlarda hizmet vermektedir. Bir kısm da dünya üzerindeki hertürlü web sitesini listelemektedir. Arama kriterlerini en aza indirmek arama motorlarndaki komut satırına (yanlarında Search, Find It, Get It gibi tular bulunan kutucuklar) herhangi bir kelimeyi yazdımızda, bu arama motoru bu kelimenin tüm dökümanları listeler. Oysa bu dökümanların içinde işimize yaramayan öyle çok döküman listelenir ki, işimize yarayanı bulmakta zorlanmaya başlarız. Mesela bu arama motorlarından bir tanesine web yazıp aramasın istediiniz zaman, karşımıza yüzbinlerce sayfa çıkar.
Arama motorlar 3 temel paradan oluur:
1) Spider: lki spider,bot,ant gibi isimlere sahip olan programlar. Bu programlar interneti dolap sayfalar tespit edip veritabanlarna kaydederler.
2) Veritaban: Spider tarafndan ziyaret edilen, her sayfann kopyası burada saklanır. Sayfanızda yaptığınız değişiklikler, spider tekrar uğrayıncaya kadar arama motorlarında yer almaz. Arama yapıldığında, sayfanız veritabanındaki son haline göre değerlendirilip, sıralanır. Bu yüzden kullanıcılar, linkleri yada çok farklı içeriklerle karşılaşabilmektedir. Google.comda önbellekten oku komutuyla kaytıl sayfanın Googleun veritabanndaki halini görebilirsiniz.
3) Sıralama mekanizması: önce parametre sıralama mekanizmasıdır. Kullanıcın yaptığı aramaya göre, en uygun şekilde sayfalar sıralamaya alır. Her arama motorunda bu parametreler farklılık alır. Bazılarında, sayfanızda frame, image map kullanmanız sorun yaratabilir. Bazları, veritabanna alt tag ların kaydetmez.
Herbiri kendi yöntemini geliştirerek, ziyaretilerine en iyi sonuçlar getirmeye çaışır. Arama motorları, siteniz için önemliyse, kodlarınız arama motorlarına uyumlu hale getirmeli, ve üst sıralarda yer alabilmek iin, optimize etmeniz gerekmetedir.
Arama Motorunda Sıralama Nasl Yapılır?
Arama motorlar, sayfanızı inceleyip kelimelerin kullanlma oranların, yerlerini ve şekillerini inceler. Bir kelime diğerlerine göre, çok sık olarak, hem yazlarda, hem resimlerin aklamalarnda kullanıldıysa, o sayfann o kelimeye yönelik içerikle sahip olduğu kanısına varılır. O kelimeyle arama yapıldığında, o sayfa, kelimeyi daha az kullanan yada o kelimeye yer vermeyen sitelere göre daha üst sırada yer alır.
Arama Parametreler Nelerdir?
Arama parametreleri, arama motorlarna göre zaman zaman değişkenlik içerse de, tüm arama motorlarında geçerli olan bir kaç parametre vardır. Bunlardan birkaçı: + parametresi ve anlamına gelir. Arama satırına web sayfası yerine web+sayfası yazarsak, arama motoru artık bize içinde sadece web sayfası geçen dökümanları listeleyecektir. Bu dökümanların içinde web kelimesi ortada sayfası kelimesi başta veya sonda olabilir. Bu işimizi biraz daha kolaylatırmış olacaktır. Ama hala tam aradığımız döküman bu olmayabilir. O zaman da; parametresini kullanmalıyız. Yani web sayfası yazıp aranmasını istediğimiz zaman, içinde sadece web ve sayfası yanyana geçenler listelenecektir. parametresi arama motorunun arama satrna web sayfası eğitim yazarak aramasını istediimiz zaman, arama motoru, içinde web ve sayfası yanyana bulunan ama eğitim kelimesi iermeyen tüm dökümanlar listeleyecektir.
En Popler Arama Motorlar Hangileridir?
En popüler arama motorlar şunlardır;
www.google.com.tr
www.msn.com
www.ask.com
Benim Düşüncelerim Bunlar Sizinkileri Bilemem..
Orjinal:http://susma.in/2011/05/arama-motorlari-ne-ise-yarar-bilgileri/
Ekleme: Düzenledim..

Sitenizden Verim Almak
Bir web siteniz var, belki uzun zamandir var, ya da yeni bir web sitesi kurmayi dusunuyorsunuz. Iyi duzenlenmis bir web sitesine sahip olduktan sonra bu sitenin size kazanc saglamasini istiyorsaniz dogru yerdesiniz.
Burada yer alan temel bilgiler ile, web sitenizin asil amaci olan urun ve hizmetlerin tanitimi gorevini en dogru sekilde nasil yapabilecegini inceleyebilirsiniz.
Ziyaretciler;

ir web sitesinin görsel olarak mükemmel tasarlanmis olmasi onun internet üzerine milyonlarca web ziyaretisini kendi üzerinde çekebilmesi manasına gelmez. Siteniz bir otomobile benzer. Mükemmel bir tasarim; mükemmel görünümlü, iç ve diş dizayni kusursuz yapilmis otomobil gibidir. Ancak önemli olan, aracın motor ve yürüyen mekanik birimlerinin kusursuz olmasidir. Arac mekaniği uygun değil ise ara ne kadar göz alicida olsa ara bir sokakta ariza yapip kalmaya mahkumdur. Web siteside buna benzer. Internet üzerinde insanlarin görebilecegi sekilde hareket edebilen ve kendisini ziyaretilerin merak odagi haline getiren site popüler olmaya hazirdir. Net kullanicilarinin % 90 i herhangi bir seyi ararken arama motorlarini kullanirlar. Bu motorlarda ilk sralarda listelenebilmek ziyaretileri kendinize çekebilmeniz demektir. Bir web sitesi, internetteki milyonlarca serverin herhangi biri uzerinde bulunan birkac dosyadan ibarettir.
Internette Tanitim

Web sitenizin internette taninir olmasi icin once bulunur olmasi gerekmektedir.
Internette aradigini bulmak isteyen kisiler arama motorlari adi verilen web sitelerini kullanirlar. Web siteniz arama motorlarina kayitli ise bulunma ihtimaliniz vardir. Ancak aramalar sonucunda genelde yuzlerce web sitesi her sayfada on ila yirmi tanesi goruntulenecek sekilde listelenir. Internet kullanicilarinin neredeyse tamami cok aceleci olduklari icin ilk sayfadaki linklerden birkacini tiklarlar ve sonraki sayfalarda listelenen web siteleri ile ilgilenmezler.
Arama motorlarinda kaydiniz yoksa, degil ilk sayfada, hicbir sayfada cikamazsiniz.
Arama motorlarina kayit olmadan once, sitenizi mutlaka Arama Motorlarina Uygun hale getirmeniz gerekmektedir.
Spider lar ne ise yarar ?

Sitenizin Arama Motorlarina Gore Optimizasyonu
Web sitenizin arama motorlarina eklenmeden once, tamamen elden gecirilmesi ve arama motorlarina uyumlu hale getirilmesi gerekir ki bu da arama sonuclarinda ust siralarda gelebilmek icin en onemli kuraldir.
Her arama motoru, belirli araliklarla (2 gunden 6 aya kadar degisen araliklar) sitenizi ve diger tum web sitelerini dolasan programciklar kullanirlar, bu programciklara spider adi verilir. Her arama motoru farkli bir spider yazilimi gelistirmistir. Her spider, web sitenizin farkli noktalari ile ilgilenir, bunun sonucu olarak bazi motorlarda ust siralarda gelirken bazilarinda arka sayfalarda kalabilirsiniz.
Spiderlar
Tamamen otomatik yazilimlar olan spiderlar web sitenize girdikten sonra ulasabildikleri butun sayfalari tek tek dolasarak topladiklari bilgileri kendi sistemlerinin veritabanlarinda indexlemek uzere kayit ederler. Daha sonra bu arama motoruna gelerek arama yapan kisinin karsisina, ellerindeki onceden derlenmis bilgiler icerisinde bir inceleme yaparak sonuc verirler.
Spiderlar nelere dikkat eder?
Sitenizin kaynak kodlari icinde yer alan META TAGler cok onemlidir. Bu META TAGler icerisinde
- Sayfalarinizin basligi
- Sayfalarinizin aciklamasi
- Sayfalarinizin anahtar kelimeleri bulunur.
- META TAGler haricinde her sayfanizda o sayfada neyin anlatildigina uygun olarak, gerekli kelimelerin birkac defa tekrar edilmesi gerekmektedir.
- Her sayfanizda sitenizin diger sayfalarina linkler bulunmalidir ki spiderlar kolayca tum sayfalariniza ulasip bunlari indexleyebilsin. Linklerde kullanilan textler ile ulasilan sayfalarin iceridigi kelimeler uyumlu olmalidir.
- Sayfalarinizda kullandiginiz resimlerin ALT textleri mutlaka olmali ve buralarda da onemli anahtar kelimeler kullanilmalidir.
Meta Tag Nedir?

Web sitelerini olusturan kaynak kodlarinin en ust satirlarinda yer alan ve site ziyaretcileri tarafindan okunamasa da, arama motorlarinin gonderdikleri spiderlar tarafindan incelenen kodlardir.
Arama Motorlari
Arama motorlari, spiderlari tarafindan dolasilarak indexlenen web sitelerine ait bilgileri, arama yapan kisinin yazdiklarina gore tarayarak, ekrana sonuclari listeleyen web siteleridir.
Web sitenizin, arama motorlari ve kategori listelerinde yer almasi demek, internet kullanicilarinin en az %90′ina ulasabiliyorsunuz demektir, eger siteniz uzerinde Arama Motoru Optimizasyonu calismasi yapilmissa bu oran bir web sitesi icin yeterlidir.. Cunku internetin en cok kullanilan arama merkezleri bunlardir. Bunlarin disinda yuzbinlerce link degisim siteleri ve bu arama motorlarindan sonuclar ceken onbinlerce arama makinasi da bulunmaktadir.Ancak internet zerine milyonlarca arama motoruna kayit vaatleri fazlasiyla yer almaktadir. Bunlarin büyük kismi spam sitelerinden olusan sahte arama motorlaridir. Bu arama motorlarina kayit islemi gerek arama motorlarindaki poplaritenizi azaltir.
Sitenizi yuzbinlerce arama motoruna kayit ettigini soyleyen ticari web siteleri ve cesitli programlar bulunmaktadir. Soylediklerini buyuk olcude yapmaktadirlar da ancak yuzbinlerce onemsiz yerde linkinizin olmasi size kazanctan cok zarar verebilir.
Tekrar hatirlatmakta fayda var, web sitenizin Arama Motoru Optimizasyon calismasi yapilmamissa arama motorlarina kayit olmanin onemli bir faydasini goremeyeceginiz kesindir.
Web site optimizasyon isleri, arama motorlarina kayit isleri; bilgi , deneyim ve profesyonellik isteyen, hatasi agir olan ciddi bir istir.Ancak uzun yillarin tecrubesi ile ogrenilebilecek olan, her Spider (Robot) programinin isleyis, calisma, crawl, indexe alma ve HIGH RANKING ve diger ana faktorlerdir.Google arama motoru, crawl ve index isleri icin kullandigi Spider programinin adi GOOGLEBOT , optimizasyon islerinde diger yabanci arama motorlarina gore, daha esnektir.Fakat diger arama motorlari, YAHOO, MSN ,Metacrawler gibileri ,indexleme yaparken web sitelerinin ilk baslangic http kaydetmedikleri gibi, guvenlik eki S harfinide yani http baslangicli sitelerdede ERROR vermekte, indexe dahi almamaktadir. Bu acıklama bile hicbiryerde acikca yazmaz, ancak deneyimle ogrenilir. Hatta bazi arama motorlari; Netscape , AOL gibi olanlarda GOOGLE nin sayfa indexlemesi sistemiyle ortak calısma anlasmasi imzalamislardir.
Ihracaat , ic ve dis ticaret gibi islemler hala bazi firmalarca ragbet gormesine ragmen, urunlerin fuarlarda sergilenmesi (Nakliye, Alan kirasi, yol, vs) giderlerleri ile web site FULL optimizasyon giderinin arasindaki ucurumu gorememektedir. 21 inci yuzyilin INTERNET- SANAL ortam devrinde hala, modasi gecmis dededen kalma usuller ile cok daha pahaliya bu isleri yaptirtmaktadirlar.
Yaptigimiz inceleme sonucu ; Turkiyede ki, Ihracaat Birlikleri ve Ticaret Odalarinin kendi sitelerini dahi optimzasyon hizmeti yapilmadigi sonucu gorulmustur. Bu kuruluslarin , bu konuda herhangi bir calisma, caba , egitim, bilgilendirme, vs. gibi bir calismayada Subat 2007 itibariyle maalesef rastlayamadik. Yeni yilda tum firma ve sirketlere web sitesi yapma zorunlugu getirilmis , fakat ileri asamada ne gibi bir islem veya mutlaka yapilmasi gerektigi hakkinda aciklmaya rastlamadik.
Turkiyede maalesef, Ticaret, ihracaat, ziraat , birlikleri, odalari, tarafindan henuz bu isin onem ve mahiyeti tam olarak kavranamamistir.
Otomatik Arama Motoru Nedir?
Arama motoru (search engine), dünyadaki hemen hemen tüm web sitelerinin listelendiği, kategorilere ayrılmış, aradığımız bilgileri en ksa yoldan ve hızlı bir şekilde ulaşmamızı sağlayan web siteleridir.
Internet üzerinde yüzlerce hatta binlerce arama motoru bulunmaktadır. Bunların bir kısmı kendi alanlarndaki web sitelerini listelemekte, bir kısm yerel alanlarda hizmet vermektedir. Bir kısm da dünya üzerindeki hertürlü web sitesini listelemektedir. Arama kriterlerini en aza indirmek arama motorlarndaki komut satırına (yanlarında Search, Find It, Get It gibi tular bulunan kutucuklar) herhangi bir kelimeyi yazdımızda, bu arama motoru bu kelimenin tüm dökümanları listeler. Oysa bu dökümanların içinde işimize yaramayan öyle çok döküman listelenir ki, işimize yarayanı bulmakta zorlanmaya başlarız. Mesela bu arama motorlarından bir tanesine web yazıp aramasın istediiniz zaman, karşımıza yüzbinlerce sayfa çıkar.
Arama motorlar 3 temel paradan oluur:
1) Spider: lki spider,bot,ant gibi isimlere sahip olan programlar. Bu programlar interneti dolap sayfalar tespit edip veritabanlarna kaydederler.
2) Veritaban: Spider tarafndan ziyaret edilen, her sayfann kopyası burada saklanır. Sayfanızda yaptığınız değişiklikler, spider tekrar uğrayıncaya kadar arama motorlarında yer almaz. Arama yapıldığında, sayfanız veritabanındaki son haline göre değerlendirilip, sıralanır. Bu yüzden kullanıcılar, linkleri yada çok farklı içeriklerle karşılaşabilmektedir. Google.comda önbellekten oku komutuyla kaytıl sayfanın Googleun veritabanndaki halini görebilirsiniz.
3) Sıralama mekanizması: önce parametre sıralama mekanizmasıdır. Kullanıcın yaptığı aramaya göre, en uygun şekilde sayfalar sıralamaya alır. Her arama motorunda bu parametreler farklılık alır. Bazılarında, sayfanızda frame, image map kullanmanız sorun yaratabilir. Bazları, veritabanna alt tag ların kaydetmez.
Herbiri kendi yöntemini geliştirerek, ziyaretilerine en iyi sonuçlar getirmeye çaışır. Arama motorları, siteniz için önemliyse, kodlarınız arama motorlarına uyumlu hale getirmeli, ve üst sıralarda yer alabilmek iin, optimize etmeniz gerekmetedir.
Arama Motorunda Sıralama Nasl Yapılır?
Arama motorlar, sayfanızı inceleyip kelimelerin kullanlma oranların, yerlerini ve şekillerini inceler. Bir kelime diğerlerine göre, çok sık olarak, hem yazlarda, hem resimlerin aklamalarnda kullanıldıysa, o sayfann o kelimeye yönelik içerikle sahip olduğu kanısına varılır. O kelimeyle arama yapıldığında, o sayfa, kelimeyi daha az kullanan yada o kelimeye yer vermeyen sitelere göre daha üst sırada yer alır.
Arama Parametreler Nelerdir?
Arama parametreleri, arama motorlarna göre zaman zaman değişkenlik içerse de, tüm arama motorlarında geçerli olan bir kaç parametre vardır. Bunlardan birkaçı: + parametresi ve anlamına gelir. Arama satırına web sayfası yerine web+sayfası yazarsak, arama motoru artık bize içinde sadece web sayfası geçen dökümanları listeleyecektir. Bu dökümanların içinde web kelimesi ortada sayfası kelimesi başta veya sonda olabilir. Bu işimizi biraz daha kolaylatırmış olacaktır. Ama hala tam aradığımız döküman bu olmayabilir. O zaman da; parametresini kullanmalıyız. Yani web sayfası yazıp aranmasını istediğimiz zaman, içinde sadece web ve sayfası yanyana geçenler listelenecektir. parametresi arama motorunun arama satrna web sayfası eğitim yazarak aramasını istediimiz zaman, arama motoru, içinde web ve sayfası yanyana bulunan ama eğitim kelimesi iermeyen tüm dökümanlar listeleyecektir.
En Popler Arama Motorlar Hangileridir?
En popüler arama motorlar şunlardır;
www.google.com.tr
www.msn.com
www.ask.com
Benim Düşüncelerim Bunlar Sizinkileri Bilemem..
Orjinal:http://susma.in/2011/05/arama-motorlari-ne-ise-yarar-bilgileri/
Ekleme: Düzenledim..