İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

Arama sitesine Google Adsense?

Eif

0
İyinet Üyesi
Reaction score
249
Bu konuda bilgisi olan var mı?
Arama sitelerinde adsense text reklamlarının kullanımı serbest mi?

yolte

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Malcolm arkadaşımın dediklerine katılmıyorum. Siteme, google ın sitemdeki tarama işlemlerini takip eden ve bana rapor veren bir php kodu ekledim. Böylece google hangi gün, saat kaçta hangi sayfaları taramış öğrenebiliyorm. arama sonuç sayfasında google uygun reklamları çıkarıyor. Bunu nasıl yaptığına gelince;

Farzedelim ki bir kişi google.com a girdi ve "özel hastaneler" kelimesini arattı ve arama sonuçlarından senin sitene girdi. Google kendi takip sistemiyle senin siteni tararken, senin sitenin arama motoruna "özel hastaneler" yazıp arıyor ve çıkan sonuçlara uygun reklamların senin arama sonucunda gösterilmesini sağlıyor.

Yani ana sayfadan link vermen gerekmez. Ama tabi bunu tüm arama kelimeleri için yapmıyor. Ancak biri googleda birşey arıycakta, sonra senin sitene giricekte, hatta bununlada kalmıycak bu kelimeyi aratıp senin sitene giren kişilerin sayısı en az 1000 kişi olucakta, google o zaman bu kelimeye uygun reklamları senin arama sonuçlarında göstericek. Yani ölme eşşeğim ölme :rolleyes:

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.