İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

arama yapmak icin yardim

kocaxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
merhaba arkadaslar,

benim bi haber sitem var ve seo uygulamasi yazdim.
ornek haber ismi : abdullah gul, konusma yapti.
sitedeki link ise : http://www.siteadi.com/abdullah_gul_konusma_yapti/ oluyor.

virgulsuz olsa sonucu cikariyor virgullu oldugu icin veriyi duz olarak oyle ariyor ve bulamiyor. kodlar asagidaki gibidir nasil sadece sqlden kelimeleri alsinda karakterleri almasin haline getiririm. php nin oldugu bolum.

$cumle136="$id";
$degistir136=eregi_replace("_"," ",stripslashes($cumle136));

$sqlhaberler="Select * FROM haberler where konu like '%$degistir136%' and hotel='$efembenim'";
$haberler=mysql_query($sqlhaberler);
$sonuchaberler= mysql_fetch_array($haberler);

tiva

0
İyinet Üyesi
Reaction score
5
galiba böyleydi

eregi_replace("[^[:alnum:]]", "", $cumle136);

kocaxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bu butun noktalama isaretlerini kelimedekini siliyor ama aramada o kelimeler silinirse is yapmiyor. yani bosluk kalmali ) v,s, gibisinden.

ornek abdullah gul, konusma yapti.

bu kodla aynen soyle oluyor. abdullahgulkonusmayapti

tabiki bunu bulamiyor sqlde boyle olmadigi icin sqlden cekis tipini degistirmek gerekiyor bence

kocaxx

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
olayin vaziyeti su durumda. kelimelerdeki karakterleri silebiliyoruz herseyi yapabilioruz. ama ornek veriyorum konu tableindan ahmet_veli.html olarak yani ahmet veli olarak cekince tamam hos gusel ama ornek , ( ) ! ? gibi karakterleri bos saydik. ahmet(ben) veli ise haberin adi ahmetbenveli olarak ariyor sqlde. bunu cozemedik.sqlden where ile arama yaparken ayni uygulamayi orayada yaratmamaiz gerek url icin yapilan yerdeki gibi.

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.