İyinet'e Hoşgeldiniz!

Türkiye'nin En Eski Webmaster Forum'una Hemen Kayıt Olun!

Kayıt Ol!

aranan kelimeyi veritabanına yazdırmak

yozgatlı

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
arkadaşlar elimde şöyle bir kod örnegi var ben aranan kelimeleri veritabanına yazdırmak istiyorum nasıl bir kod lazım bana teşekkürler

<tr>
<td height="54" colspan="3"> <FORM name="formSear" action="git_sonuc.php" method="GET">
<p align="center">
<INPUT name="searWords" size="50"> <INPUT name="gitti" type="submit" value="Arama Yap">
<p align="left">
</FORM></td>

S

Skeleton

Misafir
Hangi Server-Side script dilini kullanıyorsun ? ASP, PHP, ASP.Net, JSP, Perl, ColdFusion, vs. ?

S

Skeleton

Misafir
İlk önce bunları tutacak bir tablo oluşturmalısın database'inde, mesela tableSearches. Daha sonra bunun içinde searchWord diye bir text field oluştur. Daha sonra git_sonuc.php dosyanda aranan kelimeyi yakalayıp tablonda oluşturduğun alana kaydetmelisin. Genel senaryo böyle, kodu yazarsın artık ?

yozgatlı

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
Skeleton' Alıntı:
İlk önce bunları tutacak bir tablo oluşturmalısın database'inde, mesela tableSearches. Daha sonra bunun içinde searchWord diye bir text field oluştur. Daha sonra git_sonuc.php dosyanda aranan kelimeyi yakalayıp tablonda oluşturduğun alana kaydetmelisin. Genel senaryo böyle, kodu yazarsın artık ?

arkadaşım yukarıda dediklerini yaparımda kodu yazabilecegimi zannetmiyorum çünki php hiç anlamam asp olsa neyse hallederdim

X

XhanDros

Misafir
Burası hazır script yazdirma bolumu degil yok hazir script yazdiracagim dersen saati 50 $'dan başlıyoruz :).

Senol

0
İyinet Üyesi
Onaylı Üye
Reaction score
1
bence veritabanını şişireceğine bir tex dosyasına yazdırsan daha iyi olmazmı hem siteyi kasmazsın hem veritabanını yormassın bu arada boyle bişi bana da lazım

yozgatlı

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
tex dosyasının limiti ne kadardırki benim bir ara gözüme çarpmıştı sanırım 45 kb tan sonra veri kaybına neden oluyormuş

C

cepken.net

Misafir
yozgatlı' Alıntı:
arkadaşım yukarıda dediklerini yaparımda kodu yazabilecegimi zannetmiyorum çünki php hiç anlamam asp olsa neyse hallederdim

sen yukarıda yazılanların hepsini yapabiliyosun ama veritabanına giremiyosun :confused:
bu tablo oluşturmak için kodların..
PHP:
CREATE TABLE aranankelime(
sira INT AUTO_INCREMENT,
kelime VARCHAR(255),
PRIMARY KEY(sira)
);

bu da tabloya giriş yapmak için..
PHP:
$gonder=mysql_query("INSERT INTO aranankelime(sira,kelime) VALUES('','$searWords')");

istediğin böyle bişey değil mi ¿

yozgatlı

0
İyinet Üyesi
Reaction score
0
bende şöyle bir kod var

$sql=mysql_query("insert into searchtable (id,kelime) values ('$id','".$_GET['searWords']."')");

sanırım aynı işi görüyor

Türkiye’nin ilk webmaster forum sitesi iyinet.com'da forum üyeleri tarafından yapılan tüm paylaşımlardan; Türk Ceza Kanunu’nun 20. Maddesinin, 5651 Sayılı Kanununun 4. maddesinin 2. fıkrasına göre, paylaşım yapan üyeler sorumludur.

Backlink ve Tanıtım Yazısı için iletişime geçmek için Skype Adresimiz: .cid.1580508955483fe5